Stichy Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 (edytowane) Propozycja dla rezaczy ktorzy chca miec bixy w swoich autach i reczna regulacje wysokosci swiatel Sam to przechodzilem i mialem dylemat czy zakladac samopoziomowanie czy cos starac sie wymodzic i cos wyszlo Na poczatku chcialem przerabiac silniczek - ok 2 miechow z tym walczylem - rezalem cala ta oske napedowa z silniczka z lamp bixen bo tam jest metalowa ale co fabryka to fabryka i w rece wpadly mi lampy od passata chyba B6 z 2007r i moim oczom ukazal sie silniczek do recznej regulacji z koncowka jak do bixa No banana mialem zajefajnego A ponizej jak to sprawa sie przedstawia Nr silniczka z Passata B6 - 1Q0 941 295 Nr silniczka z Audi A4 B6 - 1J0 941 295FJak widzicie wszystko pieknie wyglada i pasuje P&P oprocz kostki do silniczka - w bixie jest na 4 piny a zwykla lampa ma silniczek na 3 piny wiec zmienilem kostke i zostal jeden wolny kabelek ktory przyda sie do wyrezania dodatkowego swiatelka w lampie Podlaczylem lampe i maly zonk - nie ndziala - pewnie kabelki inaczej podpiete powinny byc - nie wnikam i zmieniam srodek Wiec podmienilem cala plytke z silniczkiem widoczna na zdjeciu na ta z A4B6 i dziala Teraz musimy zmienic kostke do silniczka - w bixie jest na 4 piny - oraz zmienic miejscami kabelki w kostce W lampie bixenon bialy kabelek juz nie bedzie potrzebny wiec zakladamy na niego izolacje i na bok z nim Teraz oprawienie kostki - piny takie same wiec nie ma problemu W miejsce HJST wpinamy czarny kabelek W miejsce VN2 wpinamy brazowy kabelek W miejsce 3 wpinamy niebieski kabelekA tak wyglada w lampieCala operacja z wyciagnieciem lamp i wlozeniem pewnie ok 2 godz na spokojnie ale jaka radosc ze koszty z zamontowaniem regulacji lamp bixenonowych spadly o kilka stowek Koszt silniczkow - nie wiem bo byly gratis z rozwalonych lamp ale pewnie niedlugo ukaza sie w dziale sprzedam i wtedy bedzie wiadome Tak na koncu - nie umiem pisac tak jak Bartek ale zawsze to jakas informacja Tak wiec milego rezania Edytowane 10 Marca 2019 przez Stichy Aktualizacja zdjec
slo Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 a tydzień temu sprzedałem panel CLH + poziomowanie i kupiłem samo CLH Super robota !
Stichy Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Przeciez napisane na zdjeciach i w temacie
miszka Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 jesteś miszczu ---------- Post dopisany at 20:07 ---------- Poprzedni post napisany at 20:05 ---------- masz może numery tych silniczków z paska bo na tym zdjęciu nie bardzo widać
Slawek Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Dobry pomysł i fajny modzik dla właścicieli bixa bez poziomu. Numer o ile dobrze czytam to nr 1Q0 941 295 ---------- Post dopisany at 22:01 ---------- Poprzedni post napisany at 21:58 ---------- Heh, a Rafał dopisał te nr-y wcześniej w pierwszym poście
miszka Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Dobry pomysł i fajny modzik dla właścicieli bixa bez poziomu.Numer o ile dobrze czytam to nr 1Q0 941 295 ---------- Post dopisany at 22:01 ---------- Poprzedni post napisany at 21:58 ---------- Heh, a Rafał dopisał te nr-y wcześniej w pierwszym poście :doh: ale cena jednego silniczka zabija , bo jak by chciał kupić nówkę to 411zł za jeden bez zniżek
Slawek Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zawsze można zaryzykować (choć mało kiedy jest to ryzyko) i kupić używkę na pewno za nieduże pieniądze:wink:
miszka Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 właśnie tak pobieżnie przeszukałem ebay.uk i nic ale zawsze można kupić całe lampy , wyjąć silniczki a lampy pchnąć dalej np te VW passat headlights | eBay
Stichy Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Z tymi lampami nie pojdzie tak latwo - przykrecone od srodka A na alledrogo silniczki sa 50zl szt
miszka Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 muszę podjechać na szrot bo ostatnio widziałem tam chyba dwa passki
kris-krzysztof Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Widze że założyłeś od b8 soczewki. Wersja angielska ?
kris-krzysztof Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Wersja z wajha Miałem takie . ale ja zrobiłem wersje angielska Spoko mod ale ja nie założe bo DRL wpadł w miejsce reg;]
egon_81 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Panowie, o co chodzi z tą regulacją bixów? Zastanawiam się nad bixami bez samopoziomu...
Kshyhu87 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 no to temat dla Ciebie Kuba chodzi o przerobienie bixów zeby było można regulować wysokość świateł tak jak w zwykłych lampach h7 za pomocą pokrętła jak będziesz rezać to daj znać wpadne do gniezna oblukać bo temat kuszący
andr3i Opublikowano 31 Maja 2013 Opublikowano 31 Maja 2013 moge i ja dodac tego moda do swoich:naughty:, a regulacja z kabiny w zupelnosci mi wystarcza podziekowania dla Stichy
miszka Opublikowano 31 Maja 2013 Opublikowano 31 Maja 2013 moge i ja dodac tego moda do swoich:naughty:, a regulacja z kabiny w zupelnosci mi wystarczapodziekowania dla Stichy gdzie dorwałeś silniczki ?
andr3i Opublikowano 31 Maja 2013 Opublikowano 31 Maja 2013 zalatwil mi je ten co bralem bixy od niego cena az cale 25 zl/szt :grin:
Stichy Opublikowano 1 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2013 Na allegro nie brakuje tych silniczkow - wystarczy minutka i masz
Rekomendowane odpowiedzi