pet3r Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 witam, babcia odebrała dziś pisemko z WKU - powołanie do czynnej służby wojskowej. przez ostatnie pół roku byłem uczniem Cosinusa, wyjąłem papiery i złożyłem (przez internet) do UAM Kalisz. dziś, tj 12.07 babcia odebrała wezwanie na 09.07 (nadane 02.07). coś jeszcze mogę zrobić czy już pozamiatane?
Wihajster Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 witam, babcia odebrała dziś pisemko z WKU - powołanie do czynnej służby wojskowej. przez ostatnie pół roku byłem uczniem Cosinusa, wyjąłem papiery i złożyłem (przez internet) do UAM Kalisz. dziś, tj 12.07 babcia odebrała wezwanie na 09.07 (nadane 02.07). coś jeszcze mogę zrobić czy już pozamiatane? podziekuj babci :gwizdanie:
Tomeks Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 to ty od 3 dni jestes w armii kocie zafajdany :polew: a tak powaznie,wezwania nie odebrales osobiscie,wiec chyba jeszcze da sie cos zrobic ,
krzyniek Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 też mi się wydaję ze już pozamiatane. wniosek taki że Ci co powinni się obawiać muszą uprzedzić rodzinę o nie odbieraniu niczego z wku :gwizdanie:
domelq Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 Pismo odebrane, więc tak jakbys odebrał bilet. Zawsze może ktoś podrzucić do jednostki jakąś A4 Prawnie to ty tera na lewiźnie "jesteś", tzn. dezerterem!!! A to już nie przelewki
poziek Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 Kiedy złożyłeś papiery i czy masz decyzje o przyjęciu do Kalisza?
Młody Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 Zawsze ktos z rodziny może powiedzieć ze zaagranicą jestes :gwizdanie: teraz to w modzie jest :> a tak serio to "kiepsko" masz z tym wezwaniem :gwizdanie:
jacekm Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 Takie pisemka (sąd,WKU itp) muszą być odbierane osobiście. Nie wiem dlaczego poczta wydała pismo babci. Babcia niech idzie do WKU i powie, że wnuka nie ma i nie ma z nim kontaktu. Wyjechał na obóz wędrowny gdzieś w Europę i ona nie wie kiedy wróci (ewentualnie jakaś podobna bajka) Jeżeli "załapiesz" sie na studia to możesz zawalczyć. Nie wiem kiedy będziesz miał info, że jesteś na liście studentów Wtedy idziesz do WKU i starasz się o odroczenie. Moze się uda
nies Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 skasowany za radą pre_pl PS. Sprawa nie jest tak beznadziejna jakby sie mogło wydawać pod warunkiem że zadziałasz błyskawicznie.... resztę znajdziesz na PW. Życze Ci powodzenia
pre_pl Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 coś ciekawego było ło rany, radzę skasować ten post... naprawdę..
jacekm Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 Zanim go znajdą w UK to sprawa sie przedawni
pre_pl Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 Zanim go znajdą w UK to sprawa sie przedawni nie o nies'a mi chodziło....
Młody Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 No ale mam być zawodowe podobno :gwizdanie:
jacekm Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 Lekarz też pewne w UK ale tak serio to lepiej wykasować[br]Dopisany: 12 Lipiec 2008, 11:51 _________________________________________________ skasowany za radą pre_pl PS. Sprawa nie jest tak beznadziejna jakby sie mogło wydawać pod warunkiem że zadziałasz błyskawicznie.... resztę znajdziesz na PW. Życze Ci powodzenia Ale zostało w cytacie pre_pl
nies Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 Ale zostało w cytacie pre_pl mam nadzieję że usunie to ze swojej wiadomości zanim ktoś nieodpowiedni się do tego dogrzebie
Tomeks Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 a dlaczego nie chcesz isc do woja , siostrzeniec mojej zony ciagle jaral trawe,nic nie robil i wkur**al cala rodzine, poszedl do woja i teraz tylko jara trawe i nic nie robi, do teraz mowia ze wojsko nauczylo go zycia.
Młody Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 a dlaczego nie chcesz isc do woja , siostrzeniec mojej zony ciagle jaral trawe,nic nie robil i wkur**al cala rodzine, poszedl do woja i teraz tylko jara trawe i nic nie robi, do teraz mowia ze wojsko nauczylo go zycia. Ha ha :polew: wysli go do mojego ojca on go zmieni w tydzień będzie jarał kosiarką trawę
domelq Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 Ja kiedyś słuchałem reportażu w radiu, gdzie wypowiadali się goście co akurat przeszl ido rezerwy. Wniosek był jeden: "Wojsko zmienia charakter. Kiedyś to nic nie robiłem a teraz to powiesze firanki jak mama poprosi. Wojsko zmienia ludzi"
YATES Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 Ja też starałem się migac od wojska,a teraz po 14 latach od poboru dziękuję Bogu,że mnie wzięli,bo dzięki temu dostałem się na zawodowego i za dwa lata jeśli nic nie pozmieniają wybieram się na emeryturę
Rekomendowane odpowiedzi