snajper1998 Opublikowano 5 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 tak jak mowilem juz zakupilem , odezwijcie sie ok pazdziernika bede potrzebowal gumy na zime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Fajna - poliftowe C6 z pakietem S line i reflektorem LED jest śliczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snajper1998 Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 zaopatrzylem sie w moduly led do podswietlenia wnetrza wymienilem efekt super tylko taki maly problem te z podswietlenia nog w trakcie jazdy blyskaja co 30 sekund - tak jak lampa blyskowa. Troche poczytalem no i spotkalem sie z opinia ze jest to kwestia kodowania ale tez nie wszystkim pomoglo- jakies sugestie?. Kolejna sprawa czy jesli w swoim aucie mam tylko podstawowe oswietlenie (tj nei mam zadnych pakietow oswietlenia) to czy moge uruchomic w mmi sciemnianie-rozjasnianie oswietlenia? mam odblokowane te zielone menu ale na pale nie chce zmieniac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrekx Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 w MMI 3G powinieneś móc odblokować opcję regulacji oświetlenia. ja u siebie odblokowałem (co prawda mam pakiet oświetlenie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snajper1998 Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 w MMI 3G powinieneś móc odblokować opcję regulacji oświetlenia. ja u siebie odblokowałem (co prawda mam pakiet oświetlenie) a pamietasz w ktorym miejscu to sie odblokowuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrekx Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 ja robiłem wg wątku Grzegorza: http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-133/all-b8-montaz-pakietu-wewnetrznego-qq1-oswietlenia-przestrzeni-nog-kratek-schowka-221474/ MMI 3G Poprzez Ukryte Menu wchodzimy w car --> carmenuoperation --> interior light Ustawiamy moc swiecenia i pokretłem duzym w Panelu MMI przechodzimy do carmenuoperation --> cardevicelist --> Interior Light Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snajper1998 Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 no tylko ciekawe czy jak sie nie ma pakietu oswietlenia to czy mozna to wlaczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrekx Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 musisz sprawdzić, a jak nie to Grzegorza pytaj. On wie wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snajper1998 Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 w ostatnim czasie tyle mu juz pytan zadalem ze wole poczekac bo mnie jeszcze na liste blokowanych userow wsadzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrekx Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 nie Ty jeden się tego boisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody_drog Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Mozna włączyć, ja u siebie nie mam pakietu oświetlenia i włączyłem, co prawda tylko przednie nogi się regulują ale jak znajdę chwilę to dołożę tył bo lampki czekają ale trzeba pół auta wyciągać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nandoz Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Kupowałeś w Niemczech bo; - większy wybór - lepszy stan - cenowo korzystniej ??? Znalazłeś na jakimś parkplatzu , salon audi (czasem mają fajne używki od klienta,który przesiadł się na nowszy ) czy inne żródło ?? Pytam ,bo przymierzam się do kupna ,ale przeglądając allegro i mobile w Niemczech wychodzi ( o dziwo ) drożej . Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snajper1998 Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Mozna włączyć, ja u siebie nie mam pakietu oświetlenia i włączyłem, co prawda tylko przednie nogi się regulują ale jak znajdę chwilę to dołożę tył bo lampki czekają ale trzeba pół auta wyciągać a wiesz moze co zrobic z tymi migajacymi ledami w przestrzeni nog ? to kwestia kodowania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody_drog Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Nie wiem ale u mnie też migaja, myślę, że to komputer sprawdza żarówke i będą migać tak samo jak postojówki led przy przekręceniu kluczyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja456 Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Ja mam fabrycznie regulację jasności we wnętrzu, nic nie miga. Gratulacje znalezienia fajnego poliftowego S-Line, mam podobnego, ale sedana. Koła najlepsze jakie mogą być - u mnie od nowości były na takich felgach Pirelli PZERO Rosso. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody_drog Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 snajper, mówię z pamięci ale jeśli aktywowałeś tą opcje ambiente w ukrytym menu, czyli masz już tą opcje w mmi to teraz wejdź do sterownika drzwi pasażera i kierowcy (oddzielnie) i w kodowaniu dodaj jakiś tam numerek (pakiet oświetlenia), potem jeszcze wejdź w kodowanie komfortu chyba i tam też trzeba coś dodać żeby zadziałało ja456 ale masz ledy tam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 w ostatnim czasie tyle mu juz pytan zadalem ze wole poczekac bo mnie jeszcze na liste blokowanych userow wsadzi No co wy Widze ,ze w A6 jest to samo kodowanie co w B8 MMI 3G PLUS system nawigacji MMI 3G [h=4]Kodowanie / adaptację pokładzie zasilacza centrali dotyczące oświetlenia na nogi[/h] Wybierz STG 09 (okablowanie) Długie STG kodowanie -> funkcja 07 Byte 16 Włącz bit 6 [h=4]Odblokuj ukryte menu dla 3G MMI i aktywacji oświetlenia dla nóg[/h] Wybierz STG 5F (infotainment) Korekta 10 Numer kanału 06 do 1. Ukryte menu można ustawić za pomocą kombinacji klawiszy samochodu + (oba przyciski razem) otwarte, gdzie trzeba najpierw nacisnąć przycisk Ustawienia. > Włączanie oświetlenia wnętrza - Ukryte Menu -> Samochód -> cardevicelist Ukryte Menu -> Samochód -> carmenuoperation -> Interior Light -> wartość do 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrekx Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Kupowałeś w Niemczech bo;- większy wybór - lepszy stan - cenowo korzystniej ??? Znalazłeś na jakimś parkplatzu , salon audi (czasem mają fajne używki od klienta,który przesiadł się na nowszy ) czy inne żródło ?? Pytam ,bo przymierzam się do kupna ,ale przeglądając allegro i mobile w Niemczech wychodzi ( o dziwo ) drożej . Pozdrawiam. to odpowiedz sobie teraz na pytanie skąd nasi handlarze mają takie perełki w DE dobre auto swoje kosztuje i tak, tam są auta droższe niż w PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milart Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Kupowałeś w Niemczech bo;- większy wybór - lepszy stan - cenowo korzystniej ??? Znalazłeś na jakimś parkplatzu , salon audi (czasem mają fajne używki od klienta,który przesiadł się na nowszy ) czy inne żródło ?? Pytam ,bo przymierzam się do kupna ,ale przeglądając allegro i mobile w Niemczech wychodzi ( o dziwo ) drożej . Pozdrawiam. to odpowiedz sobie teraz na pytanie skąd nasi handlarze mają takie perełki w DE dobre auto swoje kosztuje i tak, tam są auta droższe niż w PL To prawda. Sprowadzając samochód z DE z opłatami zapłaciłem więcej niż u nas ale przynajmniej wszystko miałem przygotowane na cacy (kupowałem w salonie Audi). Nowe tarcze, świeży olej i nie było aż takiego ryzyka jak u nas że licznik 5x cofany. No i wyposażenie znalazłem dokładnie takie jak chciałem. A co do ceny samochodów to ostatnio nazistom jakiś podatek od wysokiego litrażu zwiększyli i to też niestety się odbiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snajper1998 Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 w ostatnim czasie tyle mu juz pytan zadalem ze wole poczekac bo mnie jeszcze na liste blokowanych userow wsadzi No co wy Widze ,ze w A6 jest to samo kodowanie co w B8 MMI 3G PLUS system nawigacji MMI 3G Kodowanie / adaptację pokładzie zasilacza centrali dotyczące oświetlenia na nogi Wybierz STG 09 (okablowanie) Długie STG kodowanie -> funkcja 07 Byte 16 Włącz bit 6 Odblokuj ukryte menu dla 3G MMI i aktywacji oświetlenia dla nóg Wybierz STG 5F (infotainment) Korekta 10 Numer kanału 06 do 1. Ukryte menu można ustawić za pomocą kombinacji klawiszy samochodu + (oba przyciski razem) otwarte, gdzie trzeba najpierw nacisnąć przycisk Ustawienia. > Włączanie oświetlenia wnętrza - Ukryte Menu -> Samochód -> cardevicelist http://www.stemei.de/media/pages/coding/audi_a5_8t/hidden_menu/interior_light_hidden_menu_mmi3g1.png Ukryte Menu -> Samochód -> carmenuoperation -> Interior Light -> wartość do 5 http://www.stemei.de/media/pages/coding/audi_a5_8t/hidden_menu/interior_light_hidden_menu_mmi3g.png wieczorem bede na chacie to podepne sie pod kompa i zobacze co i jak , po wykonaniu tych operacji trzeba jeszcze wchodzic w sterownik drzwi pasażera i kierowcy tak jak pisal Mlody_z_drogi?? Jesli tak to jakie numerki ma ten sterownik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi