Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Akcja serwisowa wymiany PD Siemens w 2.0 TDI BRD 170 KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisane jest z końcówką T szukaj.... Jeśli takich nie znajdziesz a będą z M to bierz z M

Edytowane przez SotoM

Opublikowano

Napisane jest z końcówką T szukaj.... Jeśli takich nie znajdziesz a będą z M to bierz z M

znalazłam z końcówką TX za dość fajne pieniądze...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Koledzy pytanie ,czy jest ktos kto moze sprawdzic czy moje a4 z BRD podlega akcji ,czy moze juz coś bylo w nim robione?

Pytam profilaktycznie ,bo narazie jest wszystko ok.

Edytowane przez bartez80

Opublikowano

Akcja już jest zamknięta.takze masz peszka...teraz jak ci padnie ppd to z własnej kasy lecisz.

Opublikowano

Bywa ,muszę sprawdzić czy przypadkiem nie było to robione.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

kolego i jak odebrałeś pompki ? mam to samo u Siebie, muszę wymienić dwa pompo wtryski jednak gdzie nie zadzwonię i podam dane że a4 170km i pompo wtryski siemens od razu słyszę, że niestety tych nie regenerują - tylko boschowskie ;/

jeśli udało Ci się to zrobić i dali Ci jakaś gwarancję podeślij proszę namiar na firmę też się do nich zgłoszę z checią

też mam kod silnika BRD rocznik 2007

Wszystkie cztery pompki wysłałem dzisiaj do regeneracji. Zobaczymy jaki będzie tego efekt

Orientuje się ktoś po oznaczeniach jakie maja być pompki w BRD? Ja mam u siebie 03G130073M a wyczytałem ze po akcji były zakładane 03G13003T, stąd moje pytanie po chce kupić nowe i nie wiem na jakie oznaczenia patrzeć

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam Panowie.

W ostatnim czasie padła mi pompka w moim BRD.

Samochód przestał jechać i już nie odpalił. Diagnoza, pompowtrysk. Zwarcie na cewce zasilającej piezoelement w pompce. Komputer wówczas przerywa pracę silnika żeby nie zniszczyć tłoka.

Już miałem wizję 8000 zł wywalonych w komplet pompek. Diagnoza pokazała że padnięty jest jeden wtrysk.

Zadzwoniłem do firmy zajmującej się sprzedażą i regeneracją układów paliwowych w Dieslach. Okazało się że Siemensy się regeneruje. W tym przypadku okazuje się że chłopaki w jakiś sposób pozbywają się zwarcia na cewce.

Czy miał ktoś robioną taką naprawę? Pytam się bo w przyszłym tygodniu demontuję pompowtryskiwacze i wiozę je do firmy. Jeden do naprawy reszta do sprawdzenia i czyszczenia.

Mam nadzieję że będą działać jak należy.

Opublikowano

ja przerabiałem temat 3 tygodnie temu ,jedna pompka miala zwarcie ,wymontowałem i zalatwiłem sprawe wysylkowo w tej firmie http://www.pompowtryskisiemens.pl

mieli najlepsza cene i pompka przychodzi z zamontowanymi oringami ,bo w kilku miejscach jak dzwonilem ,poompka przychodzi goła .gwarancja na 6 miesiecy .

auto odpalone i narazie smiga .

do pompki kup obowiazkowo nowe sruby nontazowe .

Edytowane przez bartez80

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie,

czy takie wskazania z VAGA na biegu jalowym przy PD to wartosci w "normie" czy juz mocny rozjazd?

Temperatura silnika ok 70-80 st.

-0.40 mg/str 0.05 mg/str 0.53 mg/str -0.19 mg/str?

Edytowane przez Gentleman

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zakładam wątek bo od 6miesięcy mam silnik BRD i przedmiotowe wtryski ale do końca nie wiem czemu się na nie narzeka...

No więc, chodzi tylko o to prawdopodobieństwo zwarcia w cewce i tylko wtedy ASO to wymieniało na akcji serwisowej?

Czytałem, że po wymianie ASO wkładało wtryski które na końcu numeru miały litere "T" i te wtryski już nie robiły problemów? Tak? A jakie są jeszcze inne literki?

To że Siemensy są nieregenerowalne to już nieaktualny temat bo sporo serwisów w PL to robi.

Prosze o potwierdzenie, korekte i dopisanie innych istotnych informacji

Opublikowano

Witam mam problem w moim audi a4 2.0 TDI 170PS BRD a mianowicie 2 pompo wtryskiwacze na zimnym kuleją i trzepie delikatnie samochodem oraz lekko kopci natomiast na ciepłym wszystko jest ok i korekcje wtrysków są bardzo dobre .

Samochód został sprowadzony z Niemiec w książce serwisowej jest napisane że w 2014r pompo wtryskiwacze zostały wymienione na akcji serwisowej.
A Moje pytanie to :

czy może jest jakaś gwarancja na nie jeszcze ??
ile kosztuje regeneracja tych lub zakup nowych ??

Z góry dziękuje za odpowiedź

Edytowane przez Dominik Dominik

Opublikowano

Witam mam problem w moim audi a4 2.0 TDI 170PS BRD a mianowicie 2 pompo wtryskiwacze na zimnym kuleją i trzepie delikatnie samochodem oraz lekko kopci natomiast na ciepłym wszystko jest ok i korekcje wtrysków są bardzo dobre .

Samochód został sprowadzony z Niemiec w książce serwisowej jest napisane że w 2014r pompo wtryskiwacze zostały wymienione na akcji serwisowej.

A Moje pytanie to :

Chłopaki pisali wcześniej, że powinna być 2 lata gwarancja ale chyba tylko w tym serwisie w którym była wykonana akcja.

Co do kosztów to regeneracja w zakładzie który znam i moge polecić to okolice 500zł/szt, z tym że cena zależy co dokładnie będzie robione we wtryskach (ja np za naprawę 2szt (bo niedomagały) i sprawdzenie pozostałych dwóch zapłaciłem 600zł) a koszt nowych to od 1300 do 1800zl za sztuke, jakoś tak

Opublikowano

A Moje pytanie to :

Chłopaki pisali wcześniej, że powinna być 2 lata gwarancja ale chyba tylko w tym serwisie w którym była wykonana akcja.

Co do kosztów to regeneracja w zakładzie który znam i moge polecić to okolice 500zł/szt, z tym że cena zależy co dokładnie będzie robione we wtryskach (ja np za naprawę 2szt (bo niedomagały) i sprawdzenie pozostałych dwóch zapłaciłem 600zł) a koszt nowych to od 1300 do 1800zl za sztuke, jakoś tak

kolego u mnie wygląda sytuacja tak ze miałem w Niemczech wymieniane 2 wtryski które padają właśnie ! ;/ okazało się jednak, że we Wrocławiu nie mogę ich reklamować itp bo muszę mieć na to fakturę której nie posiadam niestety pomimo wpisu w książkę ;(

chętnie sprawdzę Twój namiar na kogoś od wtrysków bo moje auto też na zimnym buja silnikiem i kopci ale po zagrzaniu już jest ok

Opublikowano

Panowie, a te drgawki to są w przedziale 50-80stC na blacie podczas dogrzewania auta? Jeśli tak, zaślepcie egr i sprawdzcie.

Opublikowano

U mnie wtryski sa po sprawdzeniu i naprawie oraz robilem synchro obu walków rozrządu tak jak należy i teraz budą bujnie dosłownie minimalnie i tylko czasami. Ale raczej faktycznie, prędzej na zimnym niż ciepły silniku.

Szachu72"1, a po czym wnosisz, że wtryski padają? Patrzyłeś na korekcje dawek?

Opublikowano

U mnie wtryski sa po sprawdzeniu i naprawie oraz robilem synchro obu walków rozrządu tak jak należy i teraz budą bujnie dosłownie minimalnie i tylko czasami. Ale raczej faktycznie, prędzej na zimnym niż ciepły silniku.

Szachu72"1, a po czym wnosisz, że wtryski padają? Patrzyłeś na korekcje dawek?

podpinałem go pod vaga i wykazywało ze 1 i 4 sa na wymarciu :( a EGR nówka załozony więc raczej nie jego wina

Opublikowano

a po czym wnosisz ze to PD?

Opublikowano

Zastosowałem 2 dni temu środek do ON z liqui moly samochodem już tak nie szarpie brak dymu białego myślę że one były mocno zabrudzone ( OBY )
jak by mi ktoś jeszcze podał namiary na kogoś w Świętokrzyskim lub Mazowieckim co wykonuje:

Profesjonalne czyszczenie układów wtryskowych JET CLEAN TRONIC firmy Liqui Moly

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Akcja serwisowa już zakończona??

Opublikowano

Tak akcja serwisowa jest już zamknięta.