cabanmat Opublikowano 23 Maja 2013 Opublikowano 23 Maja 2013 Witam Kto teraz "jaka firma" robi solidne i przystępnie cenowo zegarki ? Kiedyś miałem Casio MTP-1123, byłem z niego megazadowolony... bransoleta nie ciągnęła włosów... podświetlany był spód tarczy... zegarek prosty bez udziwnień.. Niestety mechanizm analogowy powiedział i nie ma części... Później (2010) dorwałem też zegarek Casio (modelu nie pamiętam) ale to już nie było to... Teraz myślałem nad Atlantic'kiem. Cena tak do 400PLN.
xxxSzYbAxxx Opublikowano 23 Maja 2013 Opublikowano 23 Maja 2013 http://a4-klub.pl/sprzedam-22/zegarek-meski-aztorin-263659/
Reggi Opublikowano 23 Maja 2013 Opublikowano 23 Maja 2013 Klub Miłośników Zegarów i Zegarków kolego podałeś link do forum gdzie rządzi " kłalita" i w kwestii zegarka do 400 zł niewiele ktoś pomoże.. Cabanmat .. musisz zadać sobie pytanie co chcesz .. - zegarek kwarcowy, mechaniczny czy automatyczny ? - używany czy nowy ? - pilot, diver, garnitur, sportowy czy jakiś vintage ? - jaka średnica nadgarstka ? - pasek czy bransoleta ? - jaka średnica koperty bez koronki ? Za 400 zł kupisz dobry zegarek chińskiej firmy, nawet z automatycznym mechanizmem, wykonany z dobrych materiałów. Możesz kupić też używanego " noworuska " ( Poljot, Vostok ) w dobrym stanie.
cabanmat Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Opublikowano 23 Maja 2013 Coś na tel styl... ważne aby bransoleta nie ciągnęła włosów i żeby miał illuminator (podświetlaną tarczę)
Reggi Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 Adriatica - Naręczne - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Do wyboru do koloru.. Fajny Bisset z kalendarzem.. MĘSKI ZEGAREK SZWAJCARSKI BISSET BSPC71 KALENDARZ (3250321565) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Co do tej kwoty kupisz to Casio, Timex, Bisset, Adriatica, Seiko ew. J. Springs , Lorus, dołożysz stówkę to i Orienta wyhaczysz
KOval81 Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 cabanmat - jak napisał Reggi określ się najpierw, czego oczekujesz po zegarku:wink: bo po dwóch wytycznych, które podałeś wyżej to ciężko. Za 400PLN wybrał bym coś z niskiej półki SEIKO, Orient, lub Casio - bardzo solidne Japończyki, które posłużą długo, o ile będziesz o nie dbał. Nie wiem, czy ten illuminator jest dla Ciebie priorytetem, ale wolał bym coś z dobrą lumą na wskazówkach i indeksach, bo zegarek pseudo EDC, jaki pokazałeś z illuminatorem wygląda lekko bazarowo Podaj no trochę suchych preferencji, obwód nadgarstka, itp. Do czego ten zegarek będziesz nosił, czy masz to zwyczajnie w nosie i nie przykładasz uwagi:decayed: (np nosisz G-Shock'a do gajeru)
Reggi Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 Wydaje mi się , że to ma być po prostu czasomierz ..bez zbędnego spuszczania się nad dizajnem
KOval81 Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 A tak na marginesie, Klub Miłośników Zegarów i Zegarków - od siebie polecam, bo można się naprawdę wypaczyć i dużo dowiedzieć E tam kłalita - pomogą i w kwestiach niższych cen
Gość Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 na co dzień Diesel 1273 do garniaka : Festina 16573 obydwa w granicach 500 - 600 pln za sztukę .
Reggi Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 A tak na marginesie, Klub Miłośników Zegarów i Zegarków - od siebie polecam, bo można się naprawdę wypaczyć i dużo dowiedzieć E tam kłalita - pomogą i w kwestiach niższych cen Wolę ChinaWatches dobry klimat i nikt się nie unosi jak zobaczy chiński zegar ze skrupulatnie podrobionym werkiem Wszelkie Diesle i Fossile bym sobie darował bo to zegarki " modowe"..jak otworzyłem swojego Fossila to śmiałem się a z pół godziny z " mechanizmu".. płacisz tak na prawdę za skórzany pasek i ładną stylizację koperty ( mój Fossil kosztował ponad 500 zł..teraz wolałbym dołożyć i kupić sobie Komandirskiego w kwarcu ) .
cabanmat Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Opublikowano 24 Maja 2013 Szukam coś dla siebie, 20 lat, ważną dla mnie opcją jest podświetlana tarcza i żeby bransoleta nie ciągnęła włosów...
cabanmat Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Opublikowano 24 Maja 2013 Lorus jest Made in China ? Ale nawet nie głupie te Lorusy... nawet mi się podobają Ale jak są Made in China to odpada... Np. celowałbym w ten model ale z tego co widzę nie ma podświetlenia ? LORUS RT399AX9 E-ARTTIME 2L GW PL ZIBI +KUBEK (3203373353) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Kurde żeby miał podświetlenie i ja go biore
jozek726 Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 Adriatica - Naręczne - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Do wyboru do koloru.. Fajny Bisset z kalendarzem.. MĘSKI ZEGAREK SZWAJCARSKI BISSET BSPC71 KALENDARZ (3250321565) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Co do tej kwoty kupisz to Casio, Timex, Bisset, Adriatica, Seiko ew. J. Springs , Lorus, dołożysz stówkę to i Orienta wyhaczysz fajny jest, dobrze że tu zajrzałem
hornet Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 Sprzedam nowy zegarek Wrocław ? Tablica.pl Ma być sportowy czy elegant ?
hornet Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 Jak miałem te 20 lat to nosiłem adriatice. Mam go dalej w szufladzie. Leży sobie spokojnie.. Zdjęcie robiłem kalkulatorem teraz.
Rekomendowane odpowiedzi