Danek75 Opublikowano 23 Maja 2013 Opublikowano 23 Maja 2013 W końcu trochę się ogarnąłem z samochodem i jest chwila, by założyć temat Na razie tak "na szybko" a potem sukcesywnie będę nanosił poprawki do tematu Auto przyjechało z Włoch (z Genuy ( oryginalna nazwa miescowości: GENOVA) z ORYGINALNYM (sprawdzonym) przebiegiem 71660 km Teraz w kwestii wyposażenia - wpiszę to, co wiem że jest. A jest jeszcze więcej, tylko potrzebuję czasu, żeby to wyłapać Model: _______________________________ A4 B8 Limousine Silnik: _______________________________ 2.0 TDI Moc: ________________________________ 88 kW / 120 PS Rok produkcji: ________________________ wrzesień 2009 Kolor: _______________________________ grafitowy perłowy metalik (LZ7L) Pierwsza rejestracja (we Włoszech): ____ październik 2009 (TYLKO jeden właściciel ) Przebieg we Włoszech: _________________ 71660 km Pierwsza rejestracja w PL: ______________ 22.05.2013 Wyposażenie: * wspomaganie ukł. kierowniczego * centralny zamek (kluczyk – pilot) * autoalarm * immobiliser * 4 x elektryczne szyby * 6 x poduszka powietrzna (4 poduszki i 2 kurtyny) * klimatyzacja automatyczna * podgrzewana przednia szyba * elektrycznie regulowane i podgrzewane lusterka * podgrzewane dysze spryskiwaczy przedniej szyby * radio AUDI CONCERT * 12 fabrycznych głośników, zabudowanych w drzwiach i na górze kokpitu * ABS * ASR * ESP * EBV (elektroniczny system rozdziału siły hamowania) * TMS (Tire mobility system) - zestaw naprawczy do opon (kijowo że nawet dojazdówki nie ma ) * 5 zagłówków * elektryczny szyberdach z żaluzją * komputer pokładowy * skórzana kierownica multifunkcyjna * manualna regulacja wysokości przednich foteli * składana/dzielona tylna kanapa * termometr zewnętrzny * regulacja kierownicy w dwóch płaszczyznach * podłokietnik: przód / tył * czujniki ciśnienia w oponach * system informacyjny FIS z monochromatycznym wyświetlaczem * system START/STOP z systemem rekuperacji * przyciemniane szyby * cyfrowy wskaźnik biegów na wyświetlaczu * światła przeciwmgielne * światła do jazdy dziennej * felgi aluminiowe 7-o ramienne (16-tki) * wzmocnione zderzaki (nie wiem jak i czym to tam wzmocnili ) * pozostałe wyposażenie dopiszę, jak rozkoduję wlepę i jak znajdę, co tam jeszcze jest w aucie... Nie mogę znaleźc oznaczenia poniższych kodów A zresztą na wlepce nie ma wszystkiego, co to auto posiada, więc wychodzi na to, że było doposażane... TH3 --NOT FOUND-- 7QO --NOT FOUND-- 7MG --NOT FOUND-- 9Q7 --NOT FOUND-- D9O --NOT FOUND Plany: (niewielkie - ale są ) * "Czips" na 150 KM * dodatki chromowane (pakiet zewnętrzny) * zmiana języka MENU na "polski" * wyłączenie sygnalizatora (brzęczka) niezapiętych pasów No i parę fociszy
wrclaguna Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 Fajna jak kazda B8 Wyposazenie troche słabe ale zawsze mozna cos pomyslec o Modach
Danek75 Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Opublikowano 24 Maja 2013 A co masz na myśli w sensie wypasu? Bo NAVI nie chciałem i zrezygnowałem z xenonów. Skóra również mnie nie interesowała.
Kamei8 Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 Przejrzyj listę modów Grzegorza to zrozumiesz o jaki wypas chodzi
kondi30 Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 Bo NAVI nie chciałem i zrezygnowałem z xenonów. Skóra również mnie nie interesowała.
wrclaguna Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 A co masz na myśli w sensie wypasu? Bo NAVI nie chciałem i zrezygnowałem z xenonów. Skóra również mnie nie interesowała. Z czego jeszcze zrezygnowałes ? z grzanych lusterek też
darecy Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 Kolor za***isty i do rezania super. ja bym poszedł w takie mody (na razie proste aby się rozkręcić ) czujnik deszczu i światła, kiera 3 ramiona oświetlenie led w środku i na zewnątrz, koła jakieś "normalne 18 +" do tej budy fis w kolorku, światła ledy na tył... tak na początek co by nie usiąść na laurach
Danek75 Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Opublikowano 24 Maja 2013 z Genewy we Wloszech ?????? Na Briefie jest napisane GENOVA, więc... Nie czaję. Skóra cię rajcuje i xenony? Czy też NAVI w radiu? Jeden woli kobiety, inny facetów a ja wolę zwykłą tapicerę, bo auta ze skóra bym nie wziął. I w sensie wypasu - po co mi COŚ co mi nie jest potrzebne i nie jestem na to napalony. Mieć COŚ - tylko po to, żeby lans siać, czego ja to nie mam w aucie? Jeśli coś mi nie pasi (lub jest dla mnie zbyteczne - to po co mam szukać z takim wypasem a nie innym? Poza tym - to była okazja - więc trzeba było brać Z takim przelotem mało jest diesli z tego rocznika. Co miałem brać? Passata CC z full wypasem (NAVI, skóry, xenony..itp) z przelotem 189 tkm czy w tej samej cenie to Audi? Wybór był prosty:decayed:
griga-st Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 Auta z Włoch maja bardzo ważną zaletę: tam nie sypia tysięcy ton soli(poza Tyrolem) na drogi tak jak w Rajchu. To ze mniej dbają o auta jak Niemcy to legenda(gratulacje dla Niemieckiego PR:wink:)
Danek75 Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Opublikowano 24 Maja 2013 Z czego jeszcze zrezygnowałes ? z grzanych lusterek też No nie do końca zgadłes, bo wziąłem w ogóle bez lusterek. Styknie mi to wewnętrzne I pojawił się pierwszy problem. Przed wymianą oleju - wskazywało mi poziom na wyświetlaczu. Teraz po wymianie jest tylko jakiś komunikat i nawet resetowanie serwisu olejowego nie pomaga. Miał ktoś taki przypadek? Co tu trzeba zrobić, ze z powrotem wyświetlało poziom oleju?
darecy Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 jaki komunikat? że musisz odczekać 2 minuty, a silnik musi być ciepły
jedrekx Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 albo przejechać trochę km i wróci do normy. jak xenon to dla Ciebie lans, to spoko dla mnie to o wiele lepsza widoczność i poprawa bezpieczeństwa jazdy w nocy. w życiu już nie kupię auta bez xenonu..
Danek75 Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Opublikowano 24 Maja 2013 There is currently no information avaliable on the engine oil level - czyli: Nie ma jeszcze dostępnej informacji o poziomie oleju silnikowego. I czekałem i dwie i trzy i cztery minuty - i nic albo przejechać trochę km i wróci do normy Przejechałem prawie 20 klocków i nic to nie zmieniło. jak xenon to dla Ciebie lans, to spoko Jak się ma wzmocnione żarówki, to taka zwykła lampa też niekiepsko daje I nawet bardziej podobają mi się TE lampy - niż xenony. Wiadomo, że xenon świeci lepiej, ale to też daje radę. Zresztą... pisąłem, ze była okazja - więc brałem. Miałem czekać dalej - czy coś ciekawego się znajdzie?
darecy Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 Coś o oleju było chyba w tym wątku http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-133/vcds-vag-com-kodowania-238118/
proximpuh Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 Pojeździj trochę i gwarantuję, ze będzie pokazywać stan u mnie jest to samo:wink:
lolot Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 Fajna furka,też mam bez ksenonu i jakoś jest spoko,zmienisz żaróweczki dziennych światełek na led i tez bedzie spoko jak chcesz wiedziec jak to zrobic pisz na priv pomogę.Ogólnie gratki furki:wink:
Danek75 Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Opublikowano 24 Maja 2013 Pojeździj trochę i gwarantuję, ze będzie pokazywać stan u mnie jest to samo:wink: No zrobiłem tak i dodatkowo sprawdziłem instrukcję i jeszcze raz rozgrzałem silnik, potem poczekałem i nadal Duuuuu......pa Cały czas ten komunikat świeci. Oleju wlałem około 4.5 litra, więc powinno być OK.
Rekomendowane odpowiedzi