klakiersss Opublikowano 18 Lipca 2008 Opublikowano 18 Lipca 2008 Witam, czy jest mozliwosc podpiecia pod ori concert dodatkowy wzmacniacz i subwoofer?
variocustoms Opublikowano 19 Lipca 2008 Opublikowano 19 Lipca 2008 Kolego myślę, że tak, kup przejściówkę z wysokiego sygnału na Chinch, podepnik w kostce radia sygnał z tylnych głosników, pociągnij instalację do suba i będzie grało, jedynie kontrola głośności suba będzie do dostrojenia, kup dobry wzmacniacz z regulacją pasma. Np Orion. Pozdro
klakiersss Opublikowano 19 Lipca 2008 Autor Opublikowano 19 Lipca 2008 no tak ale co wtedy z glosnikami w tylnich drzwiach jesli one są podpiete pod ori wzmacniacz razem z subem??
variocustoms Opublikowano 20 Lipca 2008 Opublikowano 20 Lipca 2008 Z tego co widzę u mnie a mam Concert 2 DIN, to na półce sub jest łatwo odłączalny, tył gra jak grał a SUB osobno z innego wzmacniacza, chyba, że sygnał na nowy wzmacniacz weźmiesz z sygnału SUB,a ori ale instalację prądową i tak osobno pociągniesz do nowego wzmacniacza. Pozdro
_Bartek_ Opublikowano 29 Września 2008 Opublikowano 29 Września 2008 kup przejściówkę z wysokiego sygnału na Chinch Gdzie mozna taki wynalazek kupic? Tez bym chetnie wsadzil wzmak...
variocustoms Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 Przejście z Hi na Chinch moża kupić w każdym Media Markcie albo sklepie z radiami. Pozdro [br]Dopisany: 30 Wrzesień 2008, 12:04_________________________________________________Większość wzmacniaczy ma też wejścia po wysokim sygnale, kostka z kabelkami.
_Bartek_ Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 A nie .... Znalazłem coś lepszego... Mówi wam coś mini ISO?...
ocinus Opublikowano 5 Października 2008 Opublikowano 5 Października 2008 Witam koledzy ja podłącze się do wątku ponieważ mam problemik, a przeszukałem już wszystko na ten temat Mam radyjko Concert CD u siebie w aucie i zakupiłem sobie ori wzmacniacz i subwoofer Bose i teraz jest problem z podłączeniem wzmacniacza ponieważ instalacja nie jest wyposażona w kable do podłączenia tego zestawiku. Jak poprowadzić kable od radia wiem i jest o tym dużo ale nigdzie nie mogę znaleźć jak poprowadzić kable od wzmacniacza. Niektórzy piszą tylko że ta kostka co wychodzi ze wzmacniacza ma wiele kabli i nikt tego jeszcze nie rozpracował. Wiem że ten system działa dobrze tylko jak jest cały ale ja chcę tylko tylne głośniki podłączyć pod wzmacniacz i suba, a z przodu będą napędzane z radia. Wzmacniacz to BOSE AMP ASSY 5630 :gwizdanie: Oto wzmacniacz http://images50.fotosik.pl/17/e7581cc92cfa3f6dmed.jpg http://images35.fotosik.pl/17/53110cba3121b95dmed.jpg http://images30.fotosik.pl/282/8a94288f379a6db6med.jpg
variocustoms Opublikowano 5 Października 2008 Opublikowano 5 Października 2008 HAVE NO IDEA. W ostateczności polecam Audio Complex z Poznania www.audiocomplex.pl
boban Opublikowano 7 Października 2008 Opublikowano 7 Października 2008 Standardowy Concert ma wyjście fabryczne tylko na przednie głośniki. Należy z tylnego wyjscia radia tzw. Mini Iso wyprowadzić sygnał na wzmacniacz który zasili np. głośniki w tylnych drzwiach i/lub subwoofer. Mini Iso do zakupienia na allegro za śmieszne pieniądze. Ja swój wzmacniacz zmieściłem w schowku odpowiednio go modyfikując czyt. wycinając od tyłu i podwieszając wzmacniacz przy "suficie "schowka, tak że jego funkcjonalność praktycznie nie ucierpiała.
tony_tr Opublikowano 8 Października 2008 Opublikowano 8 Października 2008 JA to bym radził radio wymienić na jakieś z wyższej półki, poszukaj jakichś Alpine z serii 9887r, a dopiero wtedy myśl o głosnikach i wzmacniaczu... takie jest moje zdanie
boban Opublikowano 8 Października 2008 Opublikowano 8 Października 2008 Radio zawsze zdążysz wymienić jeżeli całość po modyfikacji na radiu fabrycznym cie nie zadowoli. Tu właśnie chodzi o to aby pozostawić radio fabryczne ze względów wizualno, podświetleniowo,użyteczno najlepiej komopnujących się z całością konsoli.
_Bartek_ Opublikowano 8 Października 2008 Opublikowano 8 Października 2008 Tu właśnie chodzi o to aby pozostawić radio fabryczne ze względów wizualno, podświetleniowo,użyteczno najlepiej komopnujących się z całością konsoli. Dokładnie!! I właśnie dlatego nie piszcie o jakiś Alpinach w tym temacie, bo to trochę bez sensu...
ocinus Opublikowano 19 Października 2008 Opublikowano 19 Października 2008 Koledzy znalazłem kabelek do mojego suba ale mam dylemat czy wtyczki jakie są w tym kabelku od strony radia będą pasowały do concerta cd tzn. czy te kostki co widać to mini iso i podłączenie do radia będzie bez problemu. Oto kabelek http://cgi.ebay.pl/Cavi-Bluetooth-PARROT-BOSE-AMP-Audi-MMI-A5-A6-A8-Q7-R8_W0QQitemZ120274976368QQcmdZViewItem?hash=item120274976368&_trkparms=72%3A1399%7C39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A12%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14
Rekomendowane odpowiedzi