Arkadiush Opublikowano 3 Marca 2015 Opublikowano 3 Marca 2015 ja już dawno robiłem podświetlanie klamek u siebie. efekt na foto taki http://motokiller.pl/221854/Swiecace-klamki powiem Ci tak. jakbyś zrobił od góry lepszy efekt jest o wiele niż z boku tak jak masz Ty. możesz zobaczyć u mnie jak to wygląda ;]
drzycim03 Opublikowano 3 Marca 2015 Opublikowano 3 Marca 2015 ja już dawno robiłem podświetlanie klamek u siebie. efekt na foto taki http://motokiller.pl/221854/Swiecace-klamki powiem Ci tak. jakbyś zrobił od góry lepszy efekt jest o wiele niż z boku tak jak masz Ty. możesz zobaczyć u mnie jak to wygląda ;] No nawet Była to pierwsza rzecz jaką robiłem sam więc i tak jestem zadowolony z efektu I mowie diody zostały kilka dni po zrobieniu zdjęć spiłowane więc efekt jest o niebo lepszy niż na foto
Arkadiush Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 No nawet Była to pierwsza rzecz jaką robiłem sam więc i tak jestem zadowolony z efektu I mowie diody zostały kilka dni po zrobieniu zdjęć spiłowane więc efekt jest o niebo lepszy niż na foto ja od razu spiłowałem
drzycim03 Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 No nawet Była to pierwsza rzecz jaką robiłem sam więc i tak jestem zadowolony z efektu I mowie diody zostały kilka dni po zrobieniu zdjęć spiłowane więc efekt jest o niebo lepszy niż na foto ja od razu spiłowałem ja jeszcze nie miałem pojecia o takich rzeczach więc zrobiłem to pozniej Super sprawe zrobił Charakterek z Motokillera podesłać link ?
vapor16 Opublikowano 8 Maja 2015 Opublikowano 8 Maja 2015 Witam kupiłem diody 12v podczepiłem się pod włącznik szyb wszystko ładnie świeci lecz szyba sie opuszcza co zrobiłem źle??
przemek11 Opublikowano 8 Maja 2015 Opublikowano 8 Maja 2015 źle się wpiąłeś prawdopodobnie pod przycisk szyb, nie w te piny co trzeba
vapor16 Opublikowano 8 Maja 2015 Opublikowano 8 Maja 2015 hymmm to możesz powiedzieć w jakie Ty się wpiąłeś?
xXPiotrekXx19 Opublikowano 8 Maja 2015 Opublikowano 8 Maja 2015 hymmm to możesz powiedzieć w jakie Ty się wpiąłeś? kolego na poprzedniej stronie albo jeszcze wcześniejszej było dawane zdjęcie przełącznika szyb i zaznaczone strzałkami w które nówżki się wpiąć
damianw412 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Opublikowano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Ja tak samo ogarnąłem taki modzik Mam słąby aparat w telefonie więc dobrze nie widać oświetlenia ale po spiłowaniu czubka na równo z obramówką światło rozkłada się w miare po równo lecz i tak widać punkcik gdzie bardziej skupia:) Dodam ,że zakupiłem diody pod 12V więc rezystorki nie były mi potrzebne:) Co do podłączenia to od strony kierowcy brązowy - masa ,a plus to te dwa kabelki włożone do jednego pinu(są one czerwone) ,po stronie pasażera tak samo się wpinamy lecz tam kolory są inne U mnie diody gasną jak zamkne drzwi(oczywiście jeśli samochód nie jest na zapłonie bądz nie ma postojówek załączonych)lub jak zamkne centralką to wtedy załączą się i zaraz wyłączą ,fajny też efekt z tym:) aha dodam ,że ja nie miałem lutownicy i po prostu kabelki od diody połączyłem kostkami i ładnie zabezpieczyłem Edytowane 19 Czerwca 2015 przez damianw412
Piosal91 Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 montował ktoś już podświetlenie klamek od A6 C5 do B5 przedlift?
przemek11 Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 ktoś rezał coś takiego, kiedyś trafiłem na zdjęcia chyba nawet z takiej roboty
Piosal91 Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 ktoś rezał coś takiego, kiedyś trafiłem na zdjęcia chyba nawet z takiej roboty bo jestem w posiadaniu ogi lampek i nie wiem jak by to wygladało i czy do ogarnięcia w ogóle
przemek11 Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 z pamięci to CI nie powiem, weź wyjmij sobie klamke dostaw ori lampkę i zobacz czy się mieści z długości i jest na tyle proste miejsce aby to wmontować, a jeśli tak to potem banał ja bym wziął odpowiedniej grubości wiertło (takie jak lampka) założył na wkrętarke i ostrożnie wywiercił dziurke po czym jechał tym wiertłem na bok i ładnie powinien sie pasek robić przynajmniej taka technika poskutkowała u mnie gdy wycinałem otwory na podświetlanie ziemi po otwarciu drzwi
Piosal91 Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 z pamięci to CI nie powiem, weź wyjmij sobie klamke dostaw ori lampkę i zobacz czy się mieści z długości i jest na tyle proste miejsce aby to wmontować, a jeśli tak to potem banał ja bym wziął odpowiedniej grubości wiertło (takie jak lampka) założył na wkrętarke i ostrożnie wywiercił dziurke po czym jechał tym wiertłem na bok i ładnie powinien sie pasek robić przynajmniej taka technika poskutkowała u mnie gdy wycinałem otwory na podświetlanie ziemi po otwarciu drzwi sprzęt do wycinania mam, ori lampki też, pytam tak ogólnie, bo jakby ktoś robił to podpowiedziałby jak je najlepiej ustawić, bo nie chcę wyciąć dziury a potem będzie coś nie tak:) Lampka diodę razem z kablem ma wygięta do góry i nie wiem czy się zmieści w boczek bez problemu
przemek11 Opublikowano 26 Marca 2016 Opublikowano 26 Marca 2016 na 100% ktoś to robił, moze nawet w tym temacie ktoś pisał, zobacz czały temat strona po stronie moze tutaj to widziałem Dlatego mówie ze najlepiej bedzie Ci wyjac boczek i zobaczyć jak to wszytko wyglada tak na sucho
KULARESKO Opublikowano 29 Czerwca 2018 Opublikowano 29 Czerwca 2018 (edytowane) U mnie w b5 są puszczone od góry wewnętrzne a od zewnątrz białym led w klamce podłączony pod moduł home coming i wszystko ładnie pasuje Edytowane 29 Czerwca 2018 przez KULARESKO
Rekomendowane odpowiedzi