kaFFFar Opublikowano 16 Czerwca 2013 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Witam mam zamiar rozebrac lampy zeby pomalowac na czarno i teraz mam do was pytanie jakim sposobem zrobic to jest najlepiej oraz czy jest mozliwosc zakupu nowych kloszy do lamp polift.pzdr i z gory dzieki za odp
Lolo-Krk Opublikowano 19 Czerwca 2013 Opublikowano 19 Czerwca 2013 A nie lepiej było by kupić od razu czarne lampy polift:)
Marc!n Opublikowano 19 Czerwca 2013 Opublikowano 19 Czerwca 2013 samych kloszy nie kupisz, całe lampy trochę drogo.. Albo folia (łatwo usuniesz jak się znudzi, jest tania), Plastidip (jest specjalny do przyciemniania lamp, też łatwo usuniesz) no i jeszcze szpray (tani łatwe malowanko, jak coś spaprzesz lub stwierdzisz, że za ciemno to rozpuszczalnik załatwi sprawę. Tylko kup takiego do stosowania od zewnątrz żeby się nie kurczył i nie pękał, no i unikniesz rozklejania lampy) I nie przyciemniaj zbyt mocno bo mogą być problemy...
kaFFFar Opublikowano 20 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2013 A wiesz czym najleprij jest rozkleic te lampy
Gwerty Opublikowano 20 Czerwca 2013 Opublikowano 20 Czerwca 2013 A wiesz czym najleprij jest rozkleic te lampy opalarka. ttlko zeby nie przyszło ci do głowy grzac ori lampy valeo w piekarniku.
lukii007 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Opublikowano 30 Czerwca 2013 a da sie Plastidip delikatnie przyciemnic swiatla? nie tak zeby byly calkiem czarne;-)
Marc!n Opublikowano 30 Czerwca 2013 Opublikowano 30 Czerwca 2013 PlastiDip Smoke 400 ml - spray do przyciemniania s (3318593451) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Zależy ile warstw położysz
misiek547 Opublikowano 1 Lipca 2013 Opublikowano 1 Lipca 2013 A wiesz czym najleprij jest rozkleic te lampy opalarka. ttlko zeby nie przyszło ci do głowy grzac ori lampy valeo w piekarniku. a co się stanie jak wrzucę ją do piekarnika?
Gwerty Opublikowano 3 Lipca 2013 Opublikowano 3 Lipca 2013 A wiesz czym najleprij jest rozkleic te lampy opalarka. ttlko zeby nie przyszło ci do głowy grzac ori lampy valeo w piekarniku. a co się stanie jak wrzucę ją do piekarnika? poltopią ci sie plastiki a klej i tak nie puści. ---------- Post dopisany at 16:09 ---------- Poprzedni post napisany at 16:07 ---------- PlastiDip Smoke 400 ml - spray do przyciemniania s (3318593451) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.Zależy ile warstw położysz plastidip nie nadaje sie do lamp przednich. bo jak sprysniesz nim lampy to klosz zrobi sie o strukturze skórki pomarańczy i bedzie rozpraszał wiązkę pozatym warstwa bedzie matowa do tylnych nadaje sie znakomicie.
slaviozo Opublikowano 4 Lipca 2013 Opublikowano 4 Lipca 2013 tylko ze folia ... nawet i najlepsza z czasem traci wlasciwosci szczegolnie po zimie widze roznice ... mam rok i plan zeby malowac srodki ... dlugie swieca normalnie ale krotkie robia sie coraz krotsze szczegolnie na deszczu jest tragedia mimo ze switalo w lamin X jest bardziej żółte chyba ze ktos wrzuci mocnego zenona mi sie splali szit z alegro czarne lampy to tylko malowanie srodka chyba ze chcesz tylko luknac jak auto bedzie wygladalo
Gwerty Opublikowano 4 Lipca 2013 Opublikowano 4 Lipca 2013 xenon nic nie da jak odbłysniki soczewek wypalone. ok malowanie wnętrzy lamp to operacja inwazyjna i na stałe. a folią mozesz przyciemnic delikatnie cały klosz. wszystko zależy kto czego oczekuje. jaki problem folię zerwac i nałożyć nowa. nic nie jest wieczne. dlasti dip na lampach z przodu napewno nie wytrzyma roku. mam go na całym aucie. i co jakis czas musze robić poprawki na masce i zderzaku.
lukii007 Opublikowano 4 Lipca 2013 Opublikowano 4 Lipca 2013 ja bym chcial osiagnac dokladnie cos takiego View image: 314725 552562758094993 1772517046 n napiszcie mi dolkadnie jak najlepiej i najtrwalej to zrobic.niechce mi sie zabardzo np.co rok zmieniac folie na lampach.a moze ktos by zrobil takie?:-)
Kowi87 Opublikowano 4 Lipca 2013 Opublikowano 4 Lipca 2013 ja bym chcial osiagnac dokladnie cos takiego View image: 314725 552562758094993 1772517046 n napiszcie mi dolkadnie jak najlepiej i najtrwalej to zrobic.niechce mi sie zabardzo np.co rok zmieniac folie na lampach.a moze ktos by zrobil takie?:-) to żarówka swieci, prawdopodbnie dwuwłóknowa
lukii007 Opublikowano 4 Lipca 2013 Opublikowano 4 Lipca 2013 chodzilo mi bardziej o przyciemnienie na tym zdj;-)
Marc!n Opublikowano 4 Lipca 2013 Opublikowano 4 Lipca 2013 ja bym chcial osiagnac dokladnie cos takiego View image: 314725 552562758094993 1772517046 n napiszcie mi dolkadnie jak najlepiej i najtrwalej to zrobic.niechce mi sie zabardzo np.co rok zmieniac folie na lampach.a moze ktos by zrobil takie?:-) Rozklej opalarką i pomaluj wewnątrz. Ja bym na twoim miejscu wolał nakleić folię nawet 4 razy w roku i mieć łatwy,szybki i bezinwazyjny powrót do ori. Niestety w przypadku kontroli/stłuczki z folią na lampach mogą być problemy czego przy malowanym wnętrzu lampy nie będzie. Wszystkie opcje zostały podane na tacy, co wybierzesz zależy od Ciebie. A jak chcesz naj naj naj to wyślij do Gwertego i od razu rób bixy
Rekomendowane odpowiedzi