Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nagrzewnica problem !!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam klubowiczów !

Ostatnio mam taki problem przednia szyba w moim Audi strasznie parowała a z nawiewu wydobywał sie strasznie śmierdzący zapach a z układu chłodniczego zaczął ubywać płyn chłodniczy, podjechałem z tym do mechanika a on stwierdził że to nagrzewnica poszła, i że pierwszy raz coś takiego w Audi widzi, moje pytanie brzmi następująco czy dojście do nagrzewnicy w AUDI A4 B5 z 1996 roku jest stosunkowo trudne i czy jest jakaś "boczna furtka" żeby to obejść nie zdejmując całej deski rozdzielczej ??

pozdrawiam!

Opublikowano

Niestety szykuj kasę :kwasny: nagrzewnica pewnie ok 70 zł a robota 4 razy tyle.... jest prawie nad kolanami pasażera, nie masz mokrej wykładziny z prawej strony? mi poszła w grudniu i tydzień jeździłem bez ogrzewania :whistling:

Opublikowano

kurcze a już miałem nadzieję że nie trzeba bedzie deski wyjmować ... wykładzina od strony kierowcy trochę mokra jeszcze jest ale to zatkane były odpływy od szyberdachu a od strony pasażera to sucho jest ani śladu wody.

Opublikowano

gdybyś chciał to mam nagrzewnice do a4 sam byś sobie poradził z wyjęciem i zamontowaniem

Opublikowano

U mnie po wyjęciu gość mi demonstrował nieszczelność, lało się solidnie :facepalm:

Opublikowano

nie tylko deske musisz zdemontowac, belka z instalacją też musi wylecieć bo inaczej nagrzewnicy nie wyciągniesz :wink: jak ktoś jest ogarnięty to jest jakieś 4h roboty :wink:

Opublikowano
nie tylko deske musisz zdemontowac, belka z instalacją też musi wylecieć bo inaczej nagrzewnicy nie wyciągniesz :wink: jak ktoś jest ogarnięty to jest jakieś 4h roboty :wink:

powiem że wyjęcie nagrzewnicy przy dobrym wietrze około 1,5 godziny mało to razy demontowałem nagrzewnicy :decayed:

Opublikowano

powiem że wyjęcie nagrzewnicy przy dobrym wietrze około 1,5 godziny mało to razy demontowałem nagrzewnicy :decayed:

ja to w a4 i passku b5 robiłem z 5 razu w sumie, ale nigdy ze stoperem w ręku :wink: no i może pare anglików przerobiłem a to ta sama robota

Opublikowano

też to u siebie robiłem, i to pod blokiem ;) nie ma stresu ale dobrze mieć pomoc kolegi zwłaszcza ze zrzucaniem i późniejszym zakładaniem deski :) z hintów powiem, że jak już wszystko jest na wierzchu warto się silnikami klimatronika zainteresować