majk8_6 Opublikowano 27 Lipca 2013 Opublikowano 27 Lipca 2013 I kolejny problem z racji tego że pech mnie prześladuje chyba jeśli chodzi o samochody. Mianowicie chodzi o wskaźnik temperatury. Objawy są takie, że czasem podczas jazdy wskazówka podnosi się do 90stopni i np za 2 minuty spada na 60. Czasem dochodzi do 70 i za chwilę znów spada, czasem znowu w ogóle się nie podnosi. Odnoszę też wrażenie że silnik jest zbyt gorący niż powinien być. Płyn w normie, nic się nie gotuje i nie wiem... czeski film. Czy to kwestia wymiany termostatu?
ja74687 Opublikowano 28 Lipca 2013 Opublikowano 28 Lipca 2013 czy to termostat to poczekaj aż się chwilę silnik rozgrzeje i pogazuj go delikatnie jak chłodnica będzie ciepła to termostat jeżeli nie to czujnik Najpierw podłącz VAG i zobacz w blokach pomiarowych temp. ECU
majk8_6 Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Opublikowano 28 Lipca 2013 a jeśli okaże się że to wina czujnika to gdzie mogę go zlokalizować? Czy to ta wtyczka która znajduję się zaraz z tyłu silnika pod rurą od dolotu?
tomasl91 Opublikowano 29 Lipca 2013 Opublikowano 29 Lipca 2013 tak tak kolego z tyłu masz ten czujnik w krócu przykrecanym do głowicy
majk8_6 Opublikowano 29 Lipca 2013 Autor Opublikowano 29 Lipca 2013 wszystko wskazuje na czujnik (chlodnica zimna) Zamówiłem dziś i czekam na dostawę. Trzeba robić coś szczególnego po podłączeniu nowego czujnika czy po prostu odpalam furę i ma grać? mam nadzieje, że pomoże bo za 3 tygodnie trasa 1700 km do zrobienia
ja74687 Opublikowano 30 Lipca 2013 Opublikowano 30 Lipca 2013 nic nie trzeba robić, wyciągasz stary wkładasz nowy nawet płynu nie musisz spuszczać troszkę ci tam poleci i więcej nie pójdzie tylko odkręć najpierw korek od zbiorniczka i ciśnienie że niego upuść potem zakręć korek i do wymiany
POWER-KRIS Opublikowano 30 Lipca 2013 Opublikowano 30 Lipca 2013 Polecam z serwisu Skody bo taniej a zamienniki na ogół pokazują dwie różne temperatury lub nie zgodne z prawdą. PS. Jaki termostat polecacie "firma"? Sony Xperia E dual Tapatalk 4
WinterOOOO Opublikowano 30 Lipca 2013 Opublikowano 30 Lipca 2013 Dotykałeś chłodnicy czy łapałeś za wąż na dole?
WinterOOOO Opublikowano 31 Lipca 2013 Opublikowano 31 Lipca 2013 Ja miałem podobny problem i po chłodnicy tak średnio dało się poznać czy ciepła czy zimna. Najlepiej jak złapiesz za wąż na dole to będziesz pewien niemal w 100%
majk8_6 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2013 teraz to już po ptakach bo czujnik zamówiłem ale przy okazji w razie "W' termostat też ---------- Post dopisany 06-08-2013 at 16:48 ---------- Poprzedni post napisany 31-07-2013 at 22:24 ---------- dziś wymieniłem czujnik i wszystko śmiga dzięki za pomoc!
Rekomendowane odpowiedzi