armando Opublikowano 10 Lipca 2015 Opublikowano 10 Lipca 2015 Witam. Pomóżcie mi wybrać folie do oklejenia dekorów, bo sam nie mogę się zdecydować. Auto srebrne z czarnym dachem, środek czarna skóra ori dekory to drewno. Teraz są oklejone srebrnym karbonem (już tak kupiłem), ale jakoś mi to nie leży. Moje typy to piano black albo karbon czarny połysk.
robercik123 Opublikowano 15 Lipca 2015 Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) Mi by sie widziało cos ala czarne aluminium, ale to tylko moje zdanie Daj znac jak zdecydujesz sie na cos Edytowane 15 Lipca 2015 przez robercik123
Swir3k Opublikowano 11 Października 2015 Opublikowano 11 Października 2015 Witam mam pytanie czy istnieje możliwość pomalowania dekorów plastidipiem bez konieczności sciągania dekorów ? mam auto granatowym kolorze i myślałem o pomalowaniu dekorów dipem w jasny niebieski kolor aby rozjaśnić wnętrze, do tego niebieski meszek i dywaniki z niebieską ramką. mam zrobione podświetlenie pedałów i nóg pasażera niebieskim ledem więc zastanawiam się czy to by się fajnie komponowało. A nie znam się na ściagnięciu dekorów, szczególnie jęsli chodzi o środkową konsolę.. z góry dzięki za pomoc. pozdro p.s. Ten czerwony karbon fajnie się prezentuje w tym czarnym wnętrzu
dliwski Opublikowano 11 Października 2015 Opublikowano 11 Października 2015 Jak okleisz wszystko wokół żeby nie umazac tym dipem to mozesz próbować, ale myśle ze w praktyce to sie nie sprawdzi. Ktoś raz drugi czymś zawadzi i dip zejdzie. Poza tym będzie matowy - taki efekt chcesz uzyskać? Zdjęcie dekorów nie jest skomplikowane, jest wkur....... po prostu trochę trzeba sie narobić żeby je zdjąć, ale myśle ze jak użyjesz plastidip to rozbieranie wszystkiego tylko odłożysz w czasie ;-) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Swir3k Opublikowano 11 Października 2015 Opublikowano 11 Października 2015 ale lepiej polecacie malowanie czy folię. chodzi o efekt rozjaśniający wnętrze nie wiem czy lepszy będzie mat czy połysk osobiście lepiej mi się podoba połysk :-)
dliwski Opublikowano 11 Października 2015 Opublikowano 11 Października 2015 No tak jak pisałem w poprzednim poście - moim zdaniem lepiej okleić folią Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Żywiec Opublikowano 1 Listopada 2015 Opublikowano 1 Listopada 2015 W przypadku tego plastikowego alu i jego struktury nie odbija sie to jakoś na powierzchni folii później?Pod kątem czarnego autka w czarnej skórze trzeba by jakąś pomarańcze może albo ponownie... piano black
dliwski Opublikowano 1 Listopada 2015 Opublikowano 1 Listopada 2015 To chyba zależy od folii, moja była dość gruba, długo musiałem ją nagrzewać żeby była rozciągliwa no i nic się nie odbija teraz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pavetti Opublikowano 28 Listopada 2015 Opublikowano 28 Listopada 2015 Koledzy, a jest jakaś szansa dorwania wzoru ori i zamówienia?
Kowi87 Opublikowano 28 Listopada 2015 Opublikowano 28 Listopada 2015 ale lepiej polecacie malowanie czy folię. chodzi o efekt rozjaśniający wnętrze nie wiem czy lepszy będzie mat czy połysk osobiście lepiej mi się podoba połysk :-) tylko lakier baza+bezbarwny Masz wtedy głębie, a folia to tania podróbka którą widac na pierwszy rzut oka w konfrontacji z lakierem
beny. Opublikowano 23 Grudnia 2015 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Widzę że nieźle drążycie temat to może któryś już obadał. Czym można uzyskać taki efekt dekoru ja ten: http://allegro.pl/audi-a7-4g8-dekor-dekory-drewno-mat-matowe-nowe-i5039118129.html Może właśnie jakaś okleina? Pozdrawiam.
Fenrir Opublikowano 24 Grudnia 2015 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Moim zdaniem drewno to się nadaje ale do kominka. Audi to nie Mercedes, jakoś średnio mi to pasuje, drewno jest klasyczne a Audi ma bardziej nowoczesne wnętrze. A jak chcesz to możesz przecież założyć oryginalne dekory w drewnie. Na upartego okleiny drewnopodobne znajdziesz tak samo jak carbon: http://allegro.pl/3m-folia-imitujaca-drewno-drewnopodobna-di-noc-i4838285491.html
beny. Opublikowano 26 Grudnia 2015 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Moim zdaniem drewno to się nadaje ale do kominka. Audi to nie Mercedes, jakoś średnio mi to pasuje, drewno jest klasyczne a Audi ma bardziej nowoczesne wnętrze. A jak chcesz to możesz przecież założyć oryginalne dekory w drewnie. Na upartego okleiny drewnopodobne znajdziesz tak samo jak carbon: http://allegro.pl/3m-folia-imitujaca-drewno-drewnopodobna-di-noc-i4838285491.html Mam ori drewno właśnie w połysku, a chciałbym uzyskać coś takiego jak nowe audi w macie
Janis Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Witam panowie zabieram się do oklejenia dekorow w swojej audiczce, zawsze podobał mi się ten karbon w esach, ale no prawde mówiąc nie będzie mnie stać żeby wydać tyle kasy na dekory tymbardziej mają one emblemat quattro, gdzie quattro nawet nie mam więc tak by to śmiesznie wyglądało - pomijając fakt znalazłem na alledrogo fajną folię już 5D i wygląda właśnie jak ta z ori, co myślicie o tym? http://allegro.pl/carbon-5d-folia-okleina-karbon-3-warstwy-152x50-cm-i5546082784.html
Fela Opublikowano 31 Stycznia 2016 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Witam ja u Siebie prysłem dekory i rączki w czarny połysk i wygląda to bajecznie według mnie , i teraz mam do was pytanie czy malować tez klamki (zaznaczone na czerwono) wraz z kratkami nawiewu ? jak to będzie wyglądało według was, a może ktoś juz ma tak zrobione i pochwali sie zdjęciem ?? z Góry dzieki
Fenrir Opublikowano 31 Stycznia 2016 Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Witam panowie zabieram się do oklejenia dekorow w swojej audiczce, zawsze podobał mi się ten karbon w esach, ale no prawde mówiąc nie będzie mnie stać żeby wydać tyle kasy na dekory tymbardziej mają one emblemat quattro, gdzie quattro nawet nie mam więc tak by to śmiesznie wyglądało - pomijając fakt znalazłem na alledrogo fajną folię już 5D i wygląda właśnie jak ta z ori, co myślicie o tym? http://allegro.pl/carbon-5d-folia-okleina-karbon-3-warstwy-152x50-cm-i5546082784.html Wygląda faktycznie podobnie do ori ale sadząc po cenie nie będzie to pewnie super jakości. Za te pieniądze można kupić trochę i zobaczyć ja wyjdzie, jak będzie ok to oklejać całość. Ja brałem carbon 3M i co do jakości jestem zadowolony, ale wygląda inaczej. http://allegro.pl/folia-carbon-czarny-3m-cf12-1080-152x20cm-i5578168742.html Edytowane 31 Stycznia 2016 przez Fenrir
Kowi87 Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 Carbon 5D wizualnie przypomina hydrografike, jest gładki o wysokim połysku, czyli taki jaki powinien być od początku, jak ktos chce foliować to tylko 5D i 6D
Rekomendowane odpowiedzi