Użytkownik007 Opublikowano 25 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 W dniu 23.02.2021 o 10:33, gruzin519 napisał: Myślę, że moderator powinien zrobić tu troche porządku, w końcu wątek nie jest o rozrządach, spalaniu czy przemyśleniach o kupnie. Pozdrawiam No faktycznie strasznie narozrabiane w tym wątku, o matko co to będzie... A przypadkiem „spalanie i rozrządy” nie dotyczą wątku „jaki silnik wybrać”? A „przemyślenia o zakupie” nie dotyczą wątku „jaki silnik wybrać”? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_wkc Opublikowano 25 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Oczywiście że spalanie i rozrzady nie dotyczy wątku, bo przecież co kogo obchodzi czy silnik bedzie palił 7 czy 27l, ważne żeby jechac do przodu... rozrzad? Co za różnica czy strzela, co ile się wymienia, jakie koszty. Najważniejsze żeby silnik ładnie wygladal... Nie rozumiem po co te wszystkie wątki na forum dotyczące skrzyni biegów, zawieszenia, silnika i hamulców, wsiadłem do auta i jade to jest dobrze, kij tam ze na zegarach jest hoinka i w kole cos tłucze, grunt ze jedzie. Ludzie szanujmy się trochę, bardzo wiele osób zamiast usiąść przed tv czy nawet z rodziną siada przed komputer i patrzy na forum czy jest cos nowego i zachodzi w głowę jak pomoc, bo zwykly Kowalski szuka pomocy bo mu cos stuka i puka. Tak samo choć by ja pracując po 16h dziennie przez trzy lata i odkładając na wymazony samochod czytałem np ten wątek i dowiedziałem się bardzo wielu rzeczy które mnie ciekawiły i nie raz uzyskałem pomoc czy to przy usterkach czy tez zakupie części... Nie chce tu nikogo krytykować czy tez obrażać, w żadnym wypadku. Chce tylko powiedzieć że forum jest dla nas wszystkich, wszyscy z niego czerpiemy wiedzę i każdy indywidualnie znajdzie odpowiedz na swoje pytanie czy problem, czy to chodzi o rozrzad w silniku czy ile pali. Podziękowania wielkie dla ludzi którzy sluza pomocą i moderatorów którzy w miarę swoich możliwości dbają żeby wszystko było ok... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin519 Opublikowano 28 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Chyba się Panowie nie zrozumieliśmy, ale to nic. Moim zdaniem temat "Jaki silnik wybrać" powinien zawierać informację odnośnie silnika czyli jego wady i zalety, to co się psuje, ewentualnie to co dużo kosztuje podczas wymiany. Taka polemika, że ktoś ma np na oku jakiś tam model i czy za 30 tyś to dobra cena - moim zdaniem jest troszkę nie na miejscu. Tak samo jak i głupie pytania czy w aucie są fotele materiałowe czy skórzane? To chyba nie dotyczy silnika, prawda? Czytając troche ten wątek można w sumie zgłupieć, bo może na 11 stron ten zwykły kowalski po pól godziny znajdzie ze 3 normalne odpowiedzi na nurtujące go pytanie czy kupić 2.0 przedlifta czy polifta z określonym wariantem mocy. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedenastka Opublikowano 1 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Dla mnie to cały wątek jest bez sensu. W samym pytaniu już jest odpowiedź, jaki silnik 2.0, to jeden i ten sam silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1szewczi90 Opublikowano 8 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Panowie jak rozróżnic albo po czym szukać bo zalezy mi na tym aby w 2.0tdi w a4 b8 miec jakieś dodatkowe dogrzewanie silnika. Bo bez tego w zimę marnie sie to na grzewa i mocno dlugo. Czy to jest w nich jakies dodatkowe podgrzewanie bloku silnika czy komory? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin519 Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Szukaj wersji z webasto albo dołóż 1500zł i doposażysz się w to cudo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1szewczi90 Opublikowano 10 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 18 godzin temu, gruzin519 napisał: Szukaj wersji z webasto albo dołóż 1500zł i doposażysz się w to cudo Wystarczyło by mi aby dla silnika żeby szybciej sie nagrzewał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin519 Opublikowano 10 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 No to niestety nie będzie się szybciej nagrzewał, taki ich urok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1szewczi90 Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 W dniu 10.03.2021 o 14:44, gruzin519 napisał: No to niestety nie będzie się szybciej nagrzewał, taki ich urok Jedną oglądalem to miała w wyposażeniu: 7E6 dodatkowe ogrzewanie powietrz.,elektryczne Czyli to jest cos dla silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 (edytowane) To jest nagrzewnica elektryczna siedząca za nagrzewnicą płynu chłodniczego. Nagrzewa ona tylko powietrze tłoczone do kabiny gdy spełnione są następujące warunki: - silnik pracuje przynajmniej od 8 sek. - obroty silnika są powyżej 500 obr/m - temperatura płynu chłodniczego jest poniżej 75°C - temp. zewnętrzna poniżej 8°C - napięcie pokładowe jest powyżej 12,2V Edytowane 11 Marca 2021 przez Muskel1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymek99 Opublikowano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 Witam , celuje w Audi A4 B8 polift z silnikiem 2.0 TDI o mocy 136 km wersja silnikowa bodajże CAGB , czy jest to dobry silnik pod względem awaryjnosci , na co zwrócić uwagę przy kupnie a4 B8 2.0 TDI po lifcie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedenastka Opublikowano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 dobry, pewnie jakaś żabolandia że 136, przebieg ważny aby poniżej 300 tysi czyli połowy życia ; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi075 Opublikowano 29 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Witam kupiłem a4b8 silnik caga 2011 Czy tu też trzeba wymieniać zabierak bo słyszałem że już tu problem nie występuje tak mówili w aso Mam przebieg 100 % oryginalny auto serwisowanie 239000 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_wkc Opublikowano 30 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 Podobno problem został poprawiony od 2010r. Kupiłeś autko czyli pewnie będziesz zmieniał wszystkie płyny w tym olej, pogadaj z mechanikiem niech przy okazji wymiany oleju zrzuci miskę w zobaczy w jakim stanie jest zabierak. Zapłacisz trochę drożej ale wydaje mi się że lepiej sprawdzic niż później płakać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi075 Opublikowano 30 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 Ok będę musiał się rozpoznać bo poprzedni właściciel zremisował w porsche Poznań l twierdzi ze nic jemu nie mówili o problemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_wkc Opublikowano 30 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 A po co mieli mówić, więcej zarobią na kapitalne niż na zabieraku. Mogło być też tak że nie wiedzieli, ale może być też wszystko ok... Najlepiej sam sobie sprawdź jak sytuacja wygląda i będziesz spać spokojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi075 Opublikowano 30 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 (edytowane) I tu masz rację W październiku mam wymianę oleju to powiem mechaników by to zerknoł Czytałem opinie że silnik caga jest ok to szkoda by było Edytowane 30 Lipca 2021 przez Rafi075 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Djtomek7 Opublikowano 17 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2021 Witam! Planuje zakup audi z 2014 r z silnikiem CJCC 255 tys przelotu. Jakieś opinie na temat tych silników?? Program zrobiony na 174 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedenastka Opublikowano 26 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2021 ogólnie spoko przebieg i moc też nieszkodliwa, kwestia ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dami8705 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 (edytowane) Szybkie pytanie bo nie jest jasne napisane. Czy silnik 2.0TDi 163KM CNHC adblue to jest ten sam co wersja 190KM CNHA, tylko okrojona softem? Jeśli tak to chyba lepiej wziasc niż wersję 177KM Edytowane 16 Grudnia 2021 przez dami8705 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi