tomber Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 witam mam problem chodzi mi gałka przy dodawaniu gazu i odejmowaniu najwięcej jak zmieniam bieg i na początku jak przyspieszam to ciągnie ja do góry na 2 drga gałka prawie ciągle a na 4 i wyżej właśnie ma na początku ruchy minimalne w przód i jak puszcze gaz to do tyłu podejrzewam ze to poduszka biegów
POWER-KRIS Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 stan na piachu i w kite bez esp jak pitulnie cos w podloge jak 5 mlotem to poduszka trup.Ja tak mialem po wymianie drazek dalej lata. Sony Xperia Tapatalk 4
greg2505 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 też miałem problem z latającym drążkiem ,przy okazji zmiany skrzyni musiałem zmienić cięgna zmiany biegów (były inne),na jednym cięgnie jest przegub kulowy ,na starym był luz i wydaje mi się że to było przyczyną latającego drążka ,bo teraz ani drgnie, dodam tylko że poducha została ta sama
enrike2 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 ja mialem a mam ten problem wymienilem przegob wewnetrzny zostala mi tylko wymiania gumy pod skrzynia i to moga byc tego probemy ;-)
Maestro_86 Opublikowano 11 Września 2013 Opublikowano 11 Września 2013 witam mam problem chodzi mi gałka przy dodawaniu gazu i odejmowaniu najwięcej jak zmieniam bieg i na początku jak przyspieszam to ciągnie ja do góry na 2 drga gałka prawie ciągle a na 4 i wyżej właśnie ma na początku ruchy minimalne w przód i jak puszcze gaz to do tyłu podejrzewam ze to poduszka biegów Dokładnie to samo mam tylko ze w TDI. Dwójka drga cały czas a reszta biegów przy puszczaniu i dodawaniu gazu gałka się rusza. Poduchę wrzuciłem nową Lemforder i dalej to samo
mycha1236 Opublikowano 11 Września 2013 Opublikowano 11 Września 2013 U mnie to samo i dokładnie tylko na 2 lata drążek reszta tylko lekko sie przesunie od przyspieszania
greg2505 Opublikowano 11 Września 2013 Opublikowano 11 Września 2013 tak jak napisałem wyżej wymiana poduchy nic nie da ,luz jest prawdopodobnie na przegubie kulowym ,na foto pod czerwoną gumą zaznaczone strzałką ,u mnie drążek ani drgnie,co prawda ja wymieniłem całe cięgna ale na starych był tam luz ,na tych jest sztywno,kolega turzol miał to wymienić i dać znać czy coś pomogło
Maestro_86 Opublikowano 11 Września 2013 Opublikowano 11 Września 2013 Trzeba zrzucać skrzynie żeby to wymienić czy jest tam jakoś dojście od góry? Są jakieś zestawy naprawcze czy tylko używka??
greg2505 Opublikowano 12 Września 2013 Opublikowano 12 Września 2013 jest zestaw naprawczy ,ja miałem wyjętą skrzynię ,ale wystarczy opuścić ją na tylnej poduszce ,odkręcić wybieraki od skrzyni ,od środka auta dostajemy się przez lewarek są 2 śruby( oczywiście najpierw demontujemy klimę popiołkę itd żeby się do nich dostać) ,przed ich odkręceniem warto zaznaczyć położenie cięgien ,nie trzeba później kombinować z ustawieniem biegów
Maestro_86 Opublikowano 12 Września 2013 Opublikowano 12 Września 2013 jest zestaw naprawczy ,ja miałem wyjętą skrzynię ,ale wystarczy opuścić ją na tylnej poduszce ,odkręcić wybieraki od skrzyni ,od środka auta dostajemy się przez lewarek są 2 śruby( oczywiście najpierw demontujemy klimę popiołkę itd żeby się do nich dostać) ,przed ich odkręceniem warto zaznaczyć położenie cięgien ,nie trzeba później kombinować z ustawieniem biegów Masz gdzieś numer tego zastawu albo namiar?
greg2505 Opublikowano 12 Września 2013 Opublikowano 12 Września 2013 Napisz do kolegi turzol on taki zestaw ma to ci poda nr
Rekomendowane odpowiedzi