Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jakie świece do A4 B6 2.4 LPG wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pare pytan odnośnie doboru swiec do instalki lpg. Jedni mówia ze należy montować takie jak podaje producent 2 elektrodowe BERU 0002340102, inni ze jedno elektrodowe DENSO K20TT gdyz inne jest spalanie gazu i nie pala sie cewki, jeszcze inni ze dedykowane do gazu czyli platynowe BOSCH 0 242 240 653 te sa najdroższe, ale czy warto?:kox:

jakie jest Wasze zdanie?

Opublikowano

nic co jest dedykowane pod LPG,najlepsze będą jednoelektrodowe

Opublikowano

czyli zwykłe jednoelektrodowe to najlepszy wybór, nic nie kombinowac?

Opublikowano

załóż takie jak fabryka albo odpowiednik. ja miałem BERU ze znaczkiem audi i vw. bdb są też denso. NGK jedni chwala inni narzekają.

Opublikowano
Witam. Mam pare pytan odnośnie doboru swiec do instalki lpg. Jedni mówia ze należy montować takie jak podaje producent 2 elektrodowe BERU 0002340102, inni ze jedno elektrodowe DENSO K20TT gdyz inne jest spalanie gazu i nie pala sie cewki, jeszcze inni ze dedykowane do gazu czyli platynowe BOSCH 0 242 240 653 te sa najdroższe, ale czy warto?:kox:

jakie jest Wasze zdanie?

do tego silnika proponuję NGK BKR6EKUB

Opublikowano

Ja mam DENSO K20TT i jak na razie jest OK, zonka ma te same w Hondzie z LPG i też jest zadowolona, na pewno muszą być jednoelektrodowe.

Opublikowano

świece kupione. padł wybór na denso IK20, dostałem dobra cenę i zobaczymy jak sie beda spisywały. teraz muszę tylko ogarnąć jak sie do nich dostać i wymienić:wink:

Opublikowano

czy świece podawane wyzej pasuja tez do 1.8 t?

Opublikowano

Do 1.8T tylko i wyłącznie BKR6EKUB takie są zakładane w aso ze znaczkiem oooo i napisem made in japan.

Opublikowano

Raczej PFR6Q

Opublikowano

Znajomy zakładał jakieś irydowe do Accorda 2008 rok z LPG i mówił że sporo lepiej samochód chodził i starczyły na 60 albo 80tyś...

Opublikowano

podlacze sie do tematu, mam 2.4 lpg, czy jak kupie Denso IK20 to wykrecam stare i wkrecam nowe czy przerwe na swiecy sie zmienia pod lpg? cos takiego slyszalem, ale nie wiemile w tym prawdy :)

Opublikowano

zrobilem 0,8 i jest OK, standardowo mialy 1mm, podobno do gazu zmniejsza sie o 20%

Opublikowano (edytowane)

BERU UXT-10,zapomnicie o wymianie.

Edytowane przez Leopold27
Opublikowano

Odkurzę temat. Będę wymieniał świece iskrowe w swoim a4 b7 1,6 ALZ. Ale nie mam instalacji LPG. Co polecacie? Byłem dzisiaj w dwóch sklepach i w dwóch polecano mi coś innego, krytykując jednocześnie konkurencję. Jedni chwalą Beru, inni tylko Boscha rzucają najgorsze obelgi na Beru.Można zgłupieć.

Opublikowano

Ja nadal jeżdżę na swoich Denso k20tt i jestem zadowolony więc z czystym sumieniem polecam. Też mam 1.6 ALZ z LPG.

Opublikowano

Ja tez mam te denso ,ngk za to mi dlugo nie posluzylo