Matisline11 Opublikowano 16 Września 2013 Opublikowano 16 Września 2013 proszę o pomoc ręce już opadają a mianowicie , Mam audi a4 b6 1.9 Tdi ostatnio w piątek zostawiłem auto i całą noc padał deszcz a sobote odpaliłem i przestawiłem auto i wszystko było normalnie potem czasami lekko padało a w niedziele gdy zbierałem się do domu odpalając auto nagle 3 sygnały dzwiękowe i wykrzyknik czerwony na fisie mruga a pod nim napis bremse a także cały czas mruga mi kontrolka od hamulca ręcznego, jak dałem na fisie aby pokazało to wyświetliło napis:vorsicht störung bremse abs service aufsuchen Nie mam pojęcia co jest grane płyn hamulcowy jest przed max .
Rafi78 Opublikowano 16 Września 2013 Opublikowano 16 Września 2013 zwal klemy z aku może restart pomorze, żarówki od stopu nie padły ? ---------- Post dopisany at 20:20 ---------- Poprzedni post napisany at 20:20 ---------- a hidów nie masz może one sieją błędy ?
Matisline11 Opublikowano 16 Września 2013 Autor Opublikowano 16 Września 2013 Hidów nie mam a żarówki od stopu sprawne .
Rafi78 Opublikowano 16 Września 2013 Opublikowano 16 Września 2013 u mnie pomogła wymiana plynu hamulcowego
Matisline11 Opublikowano 16 Września 2013 Autor Opublikowano 16 Września 2013 A miałeś identyczny przypadek ?
Rafi78 Opublikowano 16 Września 2013 Opublikowano 16 Września 2013 A miałeś identyczny przypadek ? tak z tym , że hidy też miały swój wkład a że zbiegło sie to ze zmiana płynu i wywaleniem hidów ...to uj wie o co kaman
Matisline11 Opublikowano 16 Września 2013 Autor Opublikowano 16 Września 2013 Czy ktoś wie co może się dziać ?
Qbazulu Opublikowano 17 Września 2013 Opublikowano 17 Września 2013 mam identycznie przypadek w przy swoim, sprawdziłem klocki hamulcowe - OK, płyn - OK a pika i mruga, kuźwy można dostać, ciekawy przypadek mamy mam nadzieje że dziś na kompie coś wyjdzie, a i jeszcze jedno zapala się głównie przy skręcaniu kierownicą a gaśnie z niewiadomych przyczyn kiedy chce. w tłumaczeniu tego niemieckiego coś takiego wyskakuje: "Uwaga hamulce, abs awaria skonsultować się z usługą"
Rafi78 Opublikowano 17 Września 2013 Opublikowano 17 Września 2013 mam identycznie przypadek w przy swoim, sprawdziłem klocki hamulcowe - OK, płyn - OK a pika i mruga, kuźwy można dostać, ciekawy przypadek mamy mam nadzieje że dziś na kompie coś wyjdzie, a i jeszcze jedno zapala się głównie przy skręcaniu kierownicą a gaśnie z niewiadomych przyczyn kiedy chce. w tłumaczeniu tego niemieckiego coś takiego wyskakuje: "Uwaga hamulce, abs awaria skonsultować się z usługą" czujnik abs-u do sprawdzenia
amaradaar Opublikowano 17 Września 2013 Opublikowano 17 Września 2013 a ja bym na dzień dobry bezpiecznik od absu wyjął blaszki docisnął i psiknał wd-40 i tak samo od esp i nr 46 bodajże czy jakoś tak
Matisline11 Opublikowano 17 Września 2013 Autor Opublikowano 17 Września 2013 podłączyłeś pod kompa ? co wykazało ?
zrywka Opublikowano 17 Września 2013 Opublikowano 17 Września 2013 Podobny przypadek jak u kolegi Jaco90. Prawdopodobnie masz uszkodzony sterownik pompy ABS. Jest to takie ustrojstwo w komorze silnika przy pompie ABS (skręcone do niej na 6 torx`ów) w które wpina się wtykę do sterowania. Naprawiają to różne firmy tak za 150 zł. Wykręcasz to i im wysyłasz a oni odsyłają ci działąjący. tu masz linka np. ABS BOSCH NAPRAWA STEROWNIKA - YouTube a tu jak chłop sobie naprawia ---------- Post dopisany at 00:37 ---------- Poprzedni post napisany at 00:26 ---------- a tu masz jak mnie więcej wyjąć VW B5: Passat ABS Module Removal for repair - YouTube
Matisline11 Opublikowano 18 Września 2013 Autor Opublikowano 18 Września 2013 O dziwem problem znikł sam , rano odpaliłem auto pojechałem na miasto po południu odpalając auto problemu już nie było i do tej pory za każdym razem spokój .A stało sie to po ulewie więc myslę że wilgoć dostała się do jakiegoś czujnika możliwe że przy kole i wszystko wróciła do normy już nic nie wywala na fisie , mam nadzieje , że problem nie wróci .
Beny Opublikowano 18 Września 2013 Opublikowano 18 Września 2013 A Aku sprawne? W b6 mialem takie cos jak aku konczyl zywot
krzysiekml Opublikowano 18 Września 2013 Opublikowano 18 Września 2013 A Aku sprawne? W b6 mialem takie cos jak aku konczyl zywot bo tak jest pewnie,niech sprawdzi i volt ma aku podczas rozruchu po np.nocy i będzie wiadomo.
Badboy84 Opublikowano 4 Października 2013 Opublikowano 4 Października 2013 Miałem ten sam problem, z dnia na dzień coraz gorzej, jak skręcałem w prawo to się zapalało jak w lewo gasło, potem już włączało się na wybojach, zdjąłem koła - klocki ok, nawet nie podejrzewałem bo z 6 miesięcy temu wymieniałem komplet. W zbiorniczku wydawało się że jest na max ale jakoś tak mnie wzięło i dolałem może nie wiem z 20ml tak żeby było widać na dnie sitka i ku mojemu zdziwieniu zgasło i na razie nic się nie zapala. Zobaczę z czasem co się będzie działo, mam nadzieje że będzie spokój.......
chomiczesq Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 mi czasami też krzyknie że coś nie tak z hamulcami... ale po chwili nie ma problemu... mi sączy jeden przewód hamulcowy z przodu więc pewnie to
kopytko19 Opublikowano 11 Października 2013 Opublikowano 11 Października 2013 Jeśli na zakrętach to 99% przypadków malo płynu hamulcowego. Niestety przez to sitko wydaje się że jest poziom ok, ale tak naprawde nie ma prawidłowego. Dolejcie płynu i podejrzewam ,że większości zniknie wykrzyknik.
bartas7ko Opublikowano 12 Października 2013 Opublikowano 12 Października 2013 Ja miałem podobną sytuację! Na zakrętach pojawiał się komunikat. Dolewka płynu załatwiła sprawę!! Musi być MAX!
Rekomendowane odpowiedzi