Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 3.0 ASN] auto szarpie podczas jazdy i hamowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pytanko a jak sprawdzić szybko i bez wskaźnika które tarcze mają bicie tył czy przód?

I jeszcz jedno :) czy różne klocki mają różną twardość? Jeśli tak to czy kupować od jednego producenta i tarcze i klocki np. Delphi??

Z góry dzięki...

Opublikowano

Witam

Wystarczy przejechac palcem po tarczy i bedziesz czuł czy są krzywe i występują na nich wrębki.

a co do klocków to polecam klockie ferodo a tarcze to brembo jest to najlepszy zestaw! ;)

Opublikowano

I co bicia rzędu części mm też palcem wyczuję????????

Opublikowano

wystarczy, żę są mikroskopijne wrębki to już tarcza bedzie bić wiec jeżeli jest gruba to można dać do przeszlifowania jednak nie każdy to pochwala! ja tam daje jak jest jeszcze gruba:)

Opublikowano

Oki w.dzięki! w tym tygodniu to ustalę...

Opublikowano
wystarczy, żę są mikroskopijne wrębki to już tarcza bedzie bić wiec jeżeli jest gruba to można dać do przeszlifowania jednak nie każdy to pochwala! ja tam daje jak jest jeszcze gruba:)

Wrębki promeniste nie powodują bicia! Świadczą o zbyt twardych klockach / za miękkich tarczach.

Opublikowano

Moze felgi są nie ori i trzeba by było pierścienie centrujące. Możesz mieć tez krzywe felgi.

Opublikowano

tzn. mówi ze jest wszystko ok ale nie może być dobrze jak coś mi stuka! zastanawiam sie nad łożyskiem, choć nie szumiało i zastanawiam sie nad listwą kierowniczą czy to też może mieć wpływ?

Opublikowano

Jeśli nagrzewa się felga to jeśli nie problem z tarczą hamulcową to może być problem z łożyskiem. Ciężko cokolwiek stwierdzić nie widząc problemu. Ja sprawdził bym jeszcze nakrętkę na piaście. Przyznam, że nie wiem w jaki sposób jest zabezpieczona ale jeśli puściło zabezpieczenie mogła obrócić się o kilka stopni dociskając łożysko. To może powodować stuki oraz nadmierne nagrzewanie.