Simon Opublikowano 7 Stycznia 2007 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Witam, mam pytanko a jak sprawdzić szybko i bez wskaźnika które tarcze mają bicie tył czy przód? I jeszcz jedno czy różne klocki mają różną twardość? Jeśli tak to czy kupować od jednego producenta i tarcze i klocki np. Delphi?? Z góry dzięki...
baksik Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2007 Witam Wystarczy przejechac palcem po tarczy i bedziesz czuł czy są krzywe i występują na nich wrębki. a co do klocków to polecam klockie ferodo a tarcze to brembo jest to najlepszy zestaw!
Simon Opublikowano 7 Stycznia 2007 Opublikowano 7 Stycznia 2007 I co bicia rzędu części mm też palcem wyczuję????????
baksik Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2007 wystarczy, żę są mikroskopijne wrębki to już tarcza bedzie bić wiec jeżeli jest gruba to można dać do przeszlifowania jednak nie każdy to pochwala! ja tam daje jak jest jeszcze gruba:)
Simon Opublikowano 7 Stycznia 2007 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Oki w.dzięki! w tym tygodniu to ustalę...
adadur Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 wystarczy, żę są mikroskopijne wrębki to już tarcza bedzie bić wiec jeżeli jest gruba to można dać do przeszlifowania jednak nie każdy to pochwala! ja tam daje jak jest jeszcze gruba:) Wrębki promeniste nie powodują bicia! Świadczą o zbyt twardych klockach / za miękkich tarczach.
marcin j Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Moze felgi są nie ori i trzeba by było pierścienie centrujące. Możesz mieć tez krzywe felgi.
przepalek Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 to moze zamien tarcze stronami i zobacz czy sie grzeje fela bo ja juz pomyslow nie mam tylko glupie przychodza do glowy :053: . pzdr
baksik Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2007 wiesz co felga sie grzeje ale też słysze jakies stuki w kole
baksik Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2007 tzn. mówi ze jest wszystko ok ale nie może być dobrze jak coś mi stuka! zastanawiam sie nad łożyskiem, choć nie szumiało i zastanawiam sie nad listwą kierowniczą czy to też może mieć wpływ?
lukantos Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Jeśli nagrzewa się felga to jeśli nie problem z tarczą hamulcową to może być problem z łożyskiem. Ciężko cokolwiek stwierdzić nie widząc problemu. Ja sprawdził bym jeszcze nakrętkę na piaście. Przyznam, że nie wiem w jaki sposób jest zabezpieczona ale jeśli puściło zabezpieczenie mogła obrócić się o kilka stopni dociskając łożysko. To może powodować stuki oraz nadmierne nagrzewanie.
Rekomendowane odpowiedzi