Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Prośba o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dynamiczne wrzucę przez stronkę.

Opublikowano

w BS-ach i statycznych nie ma nic niepokojącego , dawaj dynamiczne powiedzą więcej.

A są jakieś problemy czy tylko kontrolnie?

Opublikowano

Są problemy, auto po nagrzaniu wykazuje mniejszą dynamikę, nie wspominając o tym, że porównując je do innych 110 Ps. TDI jest mulaste jak cholera.

Skoro statyczne są ok ulżyło mi, martwiłem się trochę korekcjami z bloku 13, nie wyglądało to najlepiej.

Postaram się zrobić jak najszybciej logi dynamiczne.

---------- Post dopisany 03-10-2013 at 13:49 ---------- Poprzedni post napisany 02-10-2013 at 14:07 ----------

LOGI DYNAMICZNE:

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Opublikowano

wymien filtr paliwa [kiedy byl wymieniany ?]

kierownice w turbo sie przycinaja

wyczysc kolektor ssacy

zrob ponownie 004/008/010 oraz 007 dynamiczne

Opublikowano

Filtr paliwa był wymieniany w lipcu.

Turbina była regenerowana :/ nie wiem czemu się przycinają, wstawiam mu w dupe co jakiś czas.

Kolektor wyczyszczę za około tydzień.

Co z przepływomierzem?

Opublikowano

No właśnie przewpływomierz przycina dawkę paliwa, kiedy filtr powietrza wymieniany był?

Opublikowano

Razem w olejem, czyli w sierpniu :-/ czyje, że samochód nie idzie jak powinien, mam przepływomierz pierburga, myślicie, że czyszczenie pomoże? Dużo przycina tej dawki?

Opublikowano

a katalizator masz

Opublikowano

Nie dużo ale zaniża wskazania w wyższych partiach obrotów, wyczyść ją tylko delikatnie w benzynie.

Opublikowano

Moja przepływka pokazywała w szczycie 500 mg, wyczyściłem izopropanolem i patyczkami do uszu i śmiga :wink:

Opublikowano

Mam ją przystąpić w benzynie? Czy tylko delikatnie pochlapać kratki? Katalizatora nie ma od kad kupiłem samochód :-) co jeszcze powiecie o motorze? Polata to jeszcze? Co z tą turbina?

Opublikowano
Mam ją przystąpić w benzynie? Czy tylko delikatnie pochlapać kratki? Katalizatora nie ma od kad kupiłem samochód :-) co jeszcze powiecie o motorze? Polata to jeszcze? Co z tą turbina?

auto jeszcze pośmiga tylko trzeba ustabilizować ciśnienie i poprawić dawkowanie -przepływomierz.

Opublikowano

Z tym ciśnieniem doładowania to może być problem ustawienia gruszki? Czy przegonić paździocha? Jak czyścić tą przepływkę żeby jej nie załatwić?

Opublikowano

Jak nie wiesz to lepiej się nie zabieraj. Nikt nie wspomina że taki zabieg może uszkodzić przepływkę.

Opublikowano

To co mam robić? Zmienić na nową?

Opublikowano
To co mam robić? Zmienić na nową?

Naj lepie by było byś pożyczył od kogoś takiej samej dobrej przepływki i spróbował czy będzie poprawa czy nie

a co do czyszczenia to jest specjalny preparat do czyszczenia bez dotykowego przepływomierza

coś takiego polecam ...

CRC Sensor środek do czyszczenia PRZEPŁYWOMIERZY (3592334726) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano

Może uda mi się podmienić przepływkę :) dzięki za link.

A turbawkę jak potraktować? Ganiać nim czy do czyszczenia? No i co z tą regulacją? Po regeneracji mechanik ustawiał mi ją na oko, potem patrzył ile pompuje i to wszystko, nie robił logów. Zostawić jak jest? Czy podnieść skrócić cięgno?

Opublikowano

Opis czyszczenia i diagnozy elektroniki masz tu: Naprawa-regeneracja przepływomierza Pierburg : FAQ - Najwieksze forum uzytkownikow aut Volkswagen Golf -

Spróbuj wyczyścić druty w kanale powietrznym, póki zachowasz wyczucie i ich nie urwiesz będzie dobrze.