Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

BEX po Chipie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ładnie, ładnie, graty wyniku :kox::kox::kox:

Opublikowano

Gdzie robiles program?

Opublikowano
  • Autor

Na razie tajemnica. Oceniajcie

Opublikowano
Na razie tajemnica. Oceniajcie

lepszy wynik mam na k03, watpie ze na innej hamowni pokazaloby sie te 222ps u Ciebie.

Opublikowano
  • Autor

Zawsze moge pojechac i sprawdzic.

Kiedys mi napisales:

"Róznica pomiędzy hamowniami jest do 20 koni i 50nM, wiec dla mnie to idiotyzm hamować auto, no chyba ze z czystej ciekawosci albo zeby sie pochwalić kreska."

Wiec po co mam sprawdzac?

Opublikowano

Wrzuc te logi na vag-log. Chyba że to tajemnica:wink:

Opublikowano
  • Autor
Opublikowano
Zawsze moge pojechac i sprawdzic.

Kiedys mi napisales:

"Róznica pomiędzy hamowniami jest do 20 koni i 50nM, wiec dla mnie to idiotyzm hamować auto, no chyba ze z czystej ciekawosci albo zeby sie pochwalić kreska."

Wiec po co mam sprawdzac?

chodzilo mi o to ze program masz kiepski.

Opublikowano

mi logi się otwierają , 162g/s maf , wiec moim zdaniem bedzię bliżej 200ps niż 222.

no i tak jak ktoś wspomniał program low endowy.

Opublikowano

I że tam niby 220 koni jest hmm:kox:, na jakim paliwie to było 95? Cofa ci zapłony, powiedz temu swojemu tunerowi zeby się jeszcze podszkolił i poszukał więcej map, niech poprawi afr.

Opublikowano
  • Autor

Na paliwie 98. Przed programem nie cofalo zapłonu. Na przepływomierzu mialem 164g/s./ Faktycznie cos nie tak.

Tuner twierdzi, ze to normalne, ze cofa zalpon.

Opublikowano

Jak twój tuner zrobi 195g/s na booscie 0,65bara na K03S to daj znać :kox:

z tego co widze po logach to jakaś niezła żenada choć się nie znam, ja stawiam 200KM z malutkim plusem

Pokarze ci się czym się rożni hamownia Rogala od "wykrywacza" fotoszopowych kresek, czyli hamownia w JurczakAutoSport

To samo autko, w odstepie kilku dni.

Zdj_cie0557.jpg

wykres_scirocco_r_p.jpg

A druga sprawa to jest dynomet a nie podwoziówka, tam sp***dolić wynik, albo narobic cukierków to jest sekunda roboty.

Opublikowano

No i dlatego jestem zdania ze nie jeździ się wykresem.

Opublikowano

Ale co chcecie, program jest delikatny, bezpieczny przynajmniej dla turbiny. Turbo troche wolno wstaje z dołu i te zaplony też średnio wyglądają, ale nie jest tak tragicznie. Wymienić DV i sprawdzić szczelność. Może też być tak, że przeplywka siada bo przeplyw jest faktycznie mały jak na BEX. Niech pokaze wartości z blocku 032.

Nie jezdzi sie wykresem bo ludzie zle porownuja wykresy :)

Kazdy patrzy na maksymalne KM, które wypadają np. w przedziale 6000-6800obr, a nie bierze pod uwage tego, że jedno auto, ma dużo więcej KM w przedziale 2200obr-5999obr niż drugie :)

Opublikowano
Ale co chcecie, program jest delikatny, bezpieczny przynajmniej dla turbiny. Turbo troche wolno wstaje z dołu i te zaplony też średnio wyglądają, ale nie jest tak tragicznie. Wymienić DV i sprawdzić szczelność. Może też być tak, że przeplywka siada bo przeplyw jest faktycznie mały jak na BEX. Niech pokaze wartości z blocku 032.

Nie jezdzi sie wykresem bo ludzie zle porownuja wykresy :)

Kazdy patrzy na maksymalne KM, które wypadają np. w przedziale 6000-6800obr, a nie bierze pod uwage tego, że jedno auto, ma dużo więcej KM w przedziale 2200obr-5999obr niż drugie :)

Dokładnie, tylko jedne święte słowa panowie: Auto przyspiesza dzieki momentowi, a V-max dzieki mocy. Jak chcesz miec moment musisz dmuchną albo miec pojemność, żeby dmuchnąc trza miec czym, jak moment rośnie, to i moc tez w tym samym zakresie. Czysta fizyka. No i sprawa najwazniejsza do czego bedzie używane autko??????

Opublikowano
  • Autor

Zrobie za godzine jeszcze raz logi, bo byla korekta programu i zobaczymy. Auto uzywane do codziennej eksploatacji, zadne pałowanie.

Opublikowano

3 i 20, 2 i 31, 115 i 118 , oraz zawartość kanału 032.