elmo814 Opublikowano 5 Października 2013 Opublikowano 5 Października 2013 ponizej logi , prosze o analize , bo auto taki mi sie wydaje ozywa w okolocach 2700obr/min 1 przed uszczelnieniem VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM 2 po uszczelnieniu VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM
Łukasz13 Opublikowano 5 Października 2013 Opublikowano 5 Października 2013 W obu logach turbina wstaje bardzo wolno, sprawdz dv bo wydaje się ze jest uszkodzona, w tym drugim logu gaz był w podłodze do końca? bo pod koniec spada ciśnienie zadane, zrób reszte logów 020 033 118
edekxp Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 oto logi bo ja je robiłem auto Michała VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Podejrzewałem DV ale on jest raczej sprawny, nawet go wypiąłem i zaślepiłem otwór w rurze za turbiną. Nadal bez zmian. Szczelność sprawdzana kompresorem nic nie ucieka Moim zdaniem turbina, bo auto na poprzedniej (nieszczelnej) szło lepiej oto stary log: VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM
Łukasz13 Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 No na to wychodzi trzeba sprawdzić czy klapka wg nie jest luźna, i jakie luzy na wirniku.
edekxp Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 Właśnie Michał mówił że coś tam przy WG było spawane. Katalizatora nie ma, ale gwizdu turbiny też nie ma, a raczej powinien być. U mnie w kabinie wyraźnie słychać (środek kata usunięty)
ganjaq Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 Ciekawe co odpowiecie, odkąd wstawiłem DP też nie słyszę w kabinie gwizdu turbiny a prędzej gwizdała jak Janek na Szarika, mimo wszystko na logach u mnie ok, Tobie pompuje do 0.7 bara? Mi 0.5 i spada do 0.3
german81 Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 zdejmijcie DP i sprawdzie czy klapka nie jest luzna jak bedzie luzna to wyregulujcie gruche i turbo zacznie normalnie wstawac .
edekxp Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 Jak od strony DP można sprawdzić klapkę? Tapatalk
Łukasz13 Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 Odkręc kata i bedzie dostęp do klapki.
edekxp Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 Ok od kata wiadomo. DP pomyliło mi się z rurą ssącą. Swoją drogą trochę ciężko tam zajżeć chyba że lusterkiem Tapatalk
Łukasz13 Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 Mozna wsadzić łapke i sprawdzić czy klapka nie lata przy zamkniętej gruszce, albo jeszcze bez rozbierania niczego poluzowac jak się uda regulacje sztangi i podciągnąć ja żeby później otwierała klapkę, nasadka 10 i można próbować.
edekxp Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 Załóżmy że klapa jest ok, szczelność również a turbina ospale wstaje. To wina jest luzów na wirniku czy może za mocno skręcone uszczelnienie w turbinie? Łopatki mogą sie powyginać?
Rekomendowane odpowiedzi