Śliwek Opublikowano 17 Października 2013 Opublikowano 17 Października 2013 To jak tak rozrzutnie używasz wykrzykników to zrób zdjęcia znaków fabrycznych INY na rolce i tłumiku bo nie wierzę gdyż INA jest także pakowaczem. dokładnie. sprzedaje w sklepie moto i jak mam czas a trzymam w ręce jakieś podzespoly do Audi to zaglądam do pudełka. dzisiaj obejrzałem napinaćż hydrauliczny INA, a na nim NTN. ba wszedlem na hurtownie gdzie najwięcej bierzemy i NTN tanszy od INY. oczywiśnie nie mówię ze INA jest zla, bo sam ja stosuje w swoich samochodach, ale otworzmy jednak oczy
pioteros Opublikowano 17 Października 2013 Opublikowano 17 Października 2013 INA to jeden koncern min z FAG, tez robia na 1 montaz czesci ale tez i pakuja inne w swoje pudelka
noxes Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 Powszechną praktyka jest pakowanie innego producenta w swoje opakowania A wiecie, że np bosch pakuje w swoje pudełka chinskie klocki? ewentualnie przewody zapłonowe w tym wypadku passat, beru wpakowało w swoje opakowanie jakieś dziadowe przewody mając swoje tylko końcówki.
radziodm Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 Zalecają wymianę co 90tys. km, ale wcześniej nie zaszkodzi. Całkiem niedawno zmieniałem u brata w 1.8T rozrząd.1. Pasek Continental 2. Tłumik drgań z rolką kierunkową NTN 3. Rolkę napinającą NTN 4. Pompę wody Hepu Zestaw kosztował ok. 550zł a brałem u chłopaków z ProChoice: http://a4-klub.pl/sprzedam-ogloszenia-komercyjne-firm-157/czesci-najnizsze-ceny-forumowiczow-super-rabaty-promocja-motul-32035/ Kolego Terpis czy rolka i tłumik jest firmy INA, czy tylko pudełka INY? Panowie, czyli taki komplet będzie dobry? Bo już sam nie wiem, jakie Wy montujecie? W dalszym ciągu nikt nie napisał do kogo ewentualnie zgłosić się można o ori koplet z Audi.
roman_tyk Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 w zestawie rozrzadu *06B198119A jest pasek+rolka napinajaca+prowadzaca zatem jak kupujemy dodatkowo tlumik drgan to w tlumiku juz jest ta pierwsza rolka prowadzaca? Mi zaproponowano: - pasek conti - rolka napinajaca ruville/ina - rolka prowadzaca ruville/ina - tlumik drgan ruville - pompa hepu za 550zl +plus kolejne 500 napinacz lancucha z lancuchem chyba made by chinczyk Mam wrazenie ze wsyzstkie te zamienniki jak i czesc czesci oryginalnych z allegro i sklepów to tez chinczyki patrzcie tu: VW Volkswagen Audi, VW Volkswagen Audi direct from SIC AUTOPARTS, LLC in United States nawet swiece zaplonowe robią
predki74 Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 Kolego na forum jest kolega ma orginalne czesci daje fakture. Na chinskim allegro wszystko kupisz mam tam konto wiem o co chodzi
roman_tyk Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 z allegro czy w sklepach na chinczyka tez ci dadza fakture co ma piernik do wiatraka
0laczek Opublikowano 21 Października 2013 Opublikowano 21 Października 2013 ja bym jeszcze napinacz wymienił- koszt nieduży przy całości kwoty którą trzeba wyłożyć a szkoda żeby zawiódł...
jaca.gsm Opublikowano 26 Października 2013 Opublikowano 26 Października 2013 W ASO Skody komplet z pompą wody i robocizną kosztuje 1100zł
rav85 Opublikowano 31 Października 2013 Opublikowano 31 Października 2013 ja kupowalem od kolegi z forum komplet z pompa i wyszlo jakies 550 z paskiem klimy, te rozrzady sa takie jak w superb 1.8T wiec po co przeplacac tyle kasy jak i tak sa nadruki skody vw i audi 1
Aldis Opublikowano 4 Lutego 2014 Opublikowano 4 Lutego 2014 Witam, podepnę się pod wątek. Potrzebuje wymienić rozrząd (1,8T BFB). Podpowiedzcie proszę gdzie kupić porządny komplet (z napinaczem) w rozsądnej cenie. Dzięki!
kiko79 Opublikowano 4 Lutego 2014 Opublikowano 4 Lutego 2014 bierz części z ASO, różnica w cenie w porównaniu z zamiennikami jest niewielka a jakośc jeszcze jakość się trzyma.
Aldis Opublikowano 4 Lutego 2014 Opublikowano 4 Lutego 2014 Ok, a mam jeszcze pytanie (wybaczcie jestem laikiem) - co wchodzi w skład kompletnego zestawu rozrządu dla silnika BFB? Koledzy wyżej piszą zarówno o pasku jaki i napinaczu łańcucha + łańcuch? Byłem przekonany że mój rozrząd napędzany jest tylko paskiem?
predki74 Opublikowano 4 Lutego 2014 Opublikowano 4 Lutego 2014 Z tyłu silnika masz napinacz spina dwa wałki cos takiego NAPINACZ ŁAŃCUCHA AUDI VW SEAT SKODA 1.8 1.8T W-WA (3934794559) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
noxes Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 Tak tyle, że jak kupi z allegro, to nie wiadomo ile pojeździ.
predki74 Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 Dałem tylko przyklad wiem wiele jest podrób z chin
wilku323 Opublikowano 10 Lutego 2014 Opublikowano 10 Lutego 2014 Ja zapłaciłem ok 700zł + 200zł za wymianę po znajomości.
rafal1985 Opublikowano 20 Lutego 2014 Opublikowano 20 Lutego 2014 Też jestem po wymianie. Za części 750 zł + robocizna 450 zł. I święty spokój
Rekomendowane odpowiedzi