Gość Lokiszta Opublikowano 12 Października 2013 Opublikowano 12 Października 2013 Witam czy ktoś zakładał łożysko firmy Master-Sport moje już dogasa i huczy będę musiał wymienić.Dużo się mówi,że wahacze pomimo ceny nie są takie złe ciekawy jestem jak to wygląda w przypadku łożysk tej firmy
bialy986 Opublikowano 12 Października 2013 Opublikowano 12 Października 2013 Wahacze są ok ale hamulce tej firmy są słabe.Nie lepiej kupić pewne łożysko np.SKF? wysłane za pomocą tapki
Gość Lokiszta Opublikowano 12 Października 2013 Opublikowano 12 Października 2013 na pewno lepiej cena wachaczy też prawie 3 krotnie mniejsza od lemfordera tak samo z łożyskiem SKF 370ZŁ a tu 160zł.Ostatnio odradzano mi przegub firmy GSP kupiłem za śmieszne pieniądze i już zrobiłem niecałe 30 tys.i na razie jest wszystko ok.Tak się zastanawiam czy warto oczywiście tylko ze względu na cenę może ktoś to kupił i ma jakieś zdanie.
elmo814 Opublikowano 12 Października 2013 Opublikowano 12 Października 2013 łozysko moze byc firmy OPTIMAL 150zł i tez jezdzi, w b5 mialem wahacze Wertteile i tez jezdziły takze mysle ze nie po co przepłacac, ale tez nie mozna najgoszego hłamu montowac
sebul Opublikowano 12 Października 2013 Opublikowano 12 Października 2013 SKF na przod za 370 zl ?! Ja dawalem 200 zl u mnie w zwyklym sklepie motoryzacyjnym....skf , lozysko z piasta, 4 sruby i cos tam jeszcze w pudle bylo
Gość Lokiszta Opublikowano 12 Października 2013 Opublikowano 12 Października 2013 chodzi o tylną piastę z łożyskiem OPTIMAL też nie da rady kupić w cenie poniżej 250zł.
wojtek13001 Opublikowano 13 Października 2013 Opublikowano 13 Października 2013 Więc tak. Założyłem łożysko master sport do b5 i powiem że nie warto. Już od samego początku były słyszalne takie lekkie jakby szurania co pewien czas a po jakiś 2tkm łożysko zaczęło wyć jak odrzutowiec. Teraz założyłem SKF i śpię spokojnie.
Gość Lokiszta Opublikowano 13 Października 2013 Opublikowano 13 Października 2013 ja znów czytałem na forum opla tam to kupują i jeżdżą bez kłopotów, jeden napisał że zrobił 50 tys.km od 2011 roku i żadnych problemów więc może być różnie z tymi łożyskami
lucabianco Opublikowano 15 Października 2013 Opublikowano 15 Października 2013 Dobre łożysko wymienia się tak rzadko że aż żal oszczędzać stówkę na sztuce...
Rekomendowane odpowiedzi