Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jakie świece?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie szybkie pytanie (szukałem takiego tematu, nie znalazłem, ale pewnie gdzieś jest)

Jakie świece polecacie do 1.8 ADR 20v w gazie (właśnie? Czy, że auto jest w gazie to ma to jakieś znaczenie?)

Wiem, że ngk, tylko jest tego sporo..

Czy bedą to NGK-BKUR6ET-10?

I gdzie najtaniej kupić? :)

Opublikowano

a czemu sie nei nadają? przy zakladaniu gazu mialem w dobrym stanie ori BERU 3-elektrodowe i ich nie zmienialem wtedy. jak sie troche odkułem to po 6 tys zmieniłem na ngk 3-elektrodowe i wsumie nie zauwazylem roznicy (te beru byly jeszcze calkiem ok ale profilaktycznie zmienilem).

Opublikowano

bo w jedno iskra nie skacze po elektrodach,jest skupiona w jednym miejscu i zapewne jest mocniejsza,

nie wiem czy czasem taka skacząca iskra nie skraca żywotności cewki-jeśli się mylę to proszę mnie poprawić

Opublikowano
bo w jedno iskra nie skacze po elektrodach,jest skupiona w jednym miejscu i zapewne jest mocniejsza,

nie wiem czy czasem taka skacząca iskra nie skraca żywotności cewki-jeśli się mylę to proszę mnie poprawić

ale iskra nie dzieli się na pół tylko "wybiera" punkt gdzie jest najłatwiej sie wyładować. więc pakuje raz tu raz tu i tak w kółko. a w jedno-elektrodowej nie ma wyjścia ;) tak to sobie ja tłumaczę. tak stosuje od początku instalacji gazowej i na razie jest ok.

Opublikowano

do ADR-a NGK-BKUR6ET-10 lub NGK LPG1

zmniejsz przerwe o 0.2 mm i bedzie ok

Opublikowano

Decyzja jak najbardziej prawidłowa jednak na rynku trafiają się Made in china .Szukaj ori.

Opublikowano

może byż aczkolwiek nie mui. v-line 24 (bkur6et10) kosztują u mnie w sklepie 70 zł za komplet wiec chyba nie jest to majatek i raz na jakiś czas mozna zmienic zwlaszcza jak masz jakis problem

Opublikowano

No tak tak, pytam w kwestii mechanicznej :D każdy ma w zyciu taki okres, że musi pzycisnąć pasa :D, a wymienianie podzespołów na widzi mi sie mechanika też nie jest najlepszą opcja...

Opublikowano

Tak Was czytam i się zastanawiam co do k**wy, ktoś z Was jest w stanie wytłumaczyć dlaczego nam (mi i moim znajomym) mechanik wciska beru i śmieje się z ngk i jedyne zastosowanie jakie dla nich widzi to dwu biegowy komar.