pawelmienko Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 pewnie pisze w nieodpowiednim dziale ale mam pytanie odnosnie paska rozrzadu a mianowicie kupilem niedawno a4 b5 1,9 tdi mam do niej pelna ksiazke serwisowa ale nie wiem jak sprawdzic czy byl wymieniany rozrzad moze ktos mi podpowie jak to bedzie tlumaczone na niemiecki ?? ostatni przeglad byl robiony przy 270 000 km i przy tym sa jakies zaznaczone krzyzykami slowa ale nie wiem co to znaczy z gory dzieki za pomoc
marewel Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Wymieniaj nie patrz na książki.Po niemiecku pasek to Zahnriemen.
spanky Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 pewnie pisze w nieodpowiednim dziale ale mam pytanie odnosnie paska rozrzadu a mianowicie kupilem niedawno a4 b5 1,9 tdi mam do niej pelna ksiazke serwisowa ale nie wiem jak sprawdzic czy byl wymieniany rozrzad moze ktos mi podpowie jak to bedzie tlumaczone na niemiecki ?? ostatni przeglad byl robiony przy 270 000 km i przy tym sa jakies zaznaczone krzyzykami slowa ale nie wiem co to znaczy z gory dzieki za pomoc Wymiana paska rozrządu = "Zahnriemen wechsel" Pasek rozrządu został wymieniony = "Der Zahnriemen wurde gewechselt" na twoim miejscu i tak bym go [kompletny rozrzad] wymienil ...
songo Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 książką to sie specjalnie nie sugeruj tylko zaglądnij w jakim stanie jest twój pasek i wszystko będziesz juz wiedział czy wymieniać czy nie
spanky Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 książką to sie specjalnie nie sugeruj tylko zaglądnij w jakim stanie jest twój pasek i wszystko będziesz juz wiedział czy wymieniać czy nie napisz na jakiej podstawie jestes w stanie okreslic czy pasek jest dobry czy zly [patrzac na niego] ....
Kowi87 Opublikowano 13 Września 2008 Opublikowano 13 Września 2008 Sorry ze odgrzebuje ale nie będe zakładał nowego tematu Co jeszcze moge wymienic prócz tego http://moto.allegro.pl/item430620823_rozrzad_pompa_1_9_tdi_vw_golf_passat_audi_a4_1_9.html podczas wymiany rozrządu? Na co zwrócic jeszcze uwage?
zdeniu Opublikowano 13 Września 2008 Opublikowano 13 Września 2008 podczas wymiany rozrządu warto pomyśleć o pozostałych paskach i napinaczach w koncu to jedna robota tu masz spis http://www.a4-klub.pl/smf/rozrzad_elementy_do_wymiany_rozrzadu_i_osprzetu-t11892.0.html;msg145352#msg145352
Kowi87 Opublikowano 13 Września 2008 Opublikowano 13 Września 2008 Dzięki właśnie o to mi chodziło szybka konkretna odpowiedź a nie
baskecior Opublikowano 13 Września 2008 Opublikowano 13 Września 2008 podczas wymiany rozrządu warto pomyśleć o pozostałych paskach i napinaczach w koncu to jedna robota tu masz spis http://www.a4-klub.pl/smf/rozrzad_elementy_do_wymiany_rozrzadu_i_osprzetu-t11892.0.html;msg145352#msg145352 Brakuje: - pompy wody - 3 x simeringów na wały/wałki dostępne od przodu silnika - koła zębatego na wale korbowym Dodatkowo sprawdzamy: - stan chłodnicy cieczy chłodzącej - koło ze sprzęgłem na alternatorze !!!!!!!! - stan uszczelki pod miska olejową Co do oryginalnego niemieckiego rozrządu ... zaraz po zakupie upewniłem się kiedy był wymieniany rozrząd w moim autku. Potwierdził to Dred oraz mechanik, który sprawdzał stan paska. Okazało sie że rozrząd był wymieniany ok 12 tys km przed sprzedażą. Przejeździłem autem 2 lata i prawie 50 kkm i dopiero teraz zdecydowałem się na wymianę rozrządu. Pasek i rolki były w stanie perfekcyjnym. Niemieckie ASO daje GWARANCJĘ na rozrząd na 90 kkm. Nie bez powodu. powodzenia
stray1 Opublikowano 13 Września 2008 Opublikowano 13 Września 2008 warto wymienic termostat w 2.5 tdi tasama robota a koszt oniebo nizszy.
spanky Opublikowano 13 Września 2008 Opublikowano 13 Września 2008 Brakuje: - pompy wody - 3 x simeringów na wały/wałki dostępne od przodu silnika - koła zębatego na wale korbowym jak juz mamy byc dokladni to jeszze srubado kola pasowego ... Pasek i rolki były w stanie perfekcyjnym. dobra dobra nie chwal sie .. powiedz w jakim stanie bylo sprzeglo alternatora ...
Rekomendowane odpowiedzi