Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Naprawa tylniej wycieraczki avant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No poskładałem całość ,syfu było co nie miara ,ale przesmarowałem i wycieracka śmiga teraz ładnie, nie mam jednka końcówki spryskiwacza więc zadaptowałem narazie kawałek wkładu od długopisu i jakoś tam sika choć grubo to wychodzi i nie do końca dokładnie ale działa. :)

Opublikowano

a mógłbyś wrzucić jakieś zdjęcie albo opisać jak zrobiłeś tą końcówkę bo mi się właśnie też ułamał sam ten psiutek końcowy i nie wiem jak sie do tego zabrać i czy w ogóle jest się do czego zabierać... :confused4:

Opublikowano

z fotką to już za pózno ale w otworek rurki wepchnełem kawałek wkładu od najtańszego długopisu,na końcu wkładu z tej strony co ma już lecieć na szybę, wkład uciełem po skosie tak żeby o ile to możliwe strumień płynu leciał bardziej na szybę,ale muszę też dodać że moja rurka ori była uwalona ,musiałem kawałek wyciąć i dosztukowałem kawałek anteny od radia która pasowała jakby była do spryskiwania przystosowana.Musiałem trochę poszperać w klamotach bo miałem pare anten ale były grubsze.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

A ja mam dla wszystkich, których ori spryskiwacz nie wystarcza taką propozycję.

W ułamaną końcówkę wkleic kawałek sztywnej plastikowej rurki. Na ramię wycieraczki przykleić spryskiwacz od Sprintera albo id Iveco Daily. Później połączyć to gumowym wężykiem i gotowe.

Działa lepiej niż ori bo spryskuje szybę przed piórem i na całej powierzchni a nie tylko środek.

Tak to wygląda:

648970cbc0d4162em.jpg

020dd37cfdfba6dfm.jpg

Jak ktoś będzie zinteresowany to piszcie to wrzucę inne fotki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

czesc :)

Przywitanie to raczej nie tutaj! :gwizdanie:

Opublikowano

U mnie też drga wycieraczka po włączeniu tylko o 0,5cm

ja też wyciągałem mechanizm, przesmarowałem i nic. Podlaczalem pod akumulator i dzila. Nie mam pojecia o co chodzi.Pomocy :wallbash:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja też wyciągałem mechanizm, przesmarowałem i nic. Podlaczalem pod akumulator i dzila. Nie mam pojecia o co chodzi.Pomocy wallbash

To samo co powyżej

Elo panowie pomóżcie !!!!!! :wallbash:

Opublikowano

Możliwe żo to coć z przekaźnikiem!

Opublikowano

ja też wyciągałem mechanizm, przesmarowałem i nic. Podlaczalem pod akumulator i dzila. Nie mam pojecia o co chodzi.Pomocy wallbash

To samo co powyżej

Elo panowie pomóżcie !!!!!! :wallbash:

u mnie skonczyly sie szczotki.

Opublikowano

Mój mechanizm wycieraczki tylnej też chodzi podpięty bezpośrednio pod aku.

Wymieniłem przekaźnik i dalej nic.

Podpinałem inne mechanizmy od auta kolegi, u niego chodzi a u mnie nie.

Zrobiłem już zdaje się wszystko, pozostaje tylko chyba wymienić wiązkę elektryczną.

A tak w ogóle to już nie chodzi mi ona ponad rok i o tej nieszczęsnej wycieraczce zapomniałem :evil::decayed:

Opublikowano

Cześć,

wczoraj sprawdziłem i niestety dysza wewnętrzna jest ukręcona, czy ktoś może pomóc w namierzeniu sklepu gdzie można dostać zestaw naprawczy, ten który jest na fotce na początku tego tematu? Dzwoniłem do kilku sklepów ale niestety nie mają.

Opublikowano

Cześć,

wczoraj sprawdziłem i niestety dysza wewnętrzna jest ukręcona, czy ktoś może pomóc w namierzeniu sklepu gdzie można dostać zestaw naprawczy, ten który jest na fotce na początku tego tematu? Dzwoniłem do kilku sklepów ale niestety nie mają.

ASO Audi

Opublikowano

U mnie prąd na wtyczce pojawia się, silniczek wygląda perfekcyjnie. a działać nie chce...

W obudowie jest jakiś obwód drukowany odpowiedzialny chyba za wszystkie kombinacje machania wycieraczką...

Oczywiście dokupić go nie można (on również może być przyczyną dziwnych zachowań), części elektroniczne z tej płytki są niemożliwe do skompletowania (dziwne oznaczenia - pewnie made by audi :))...

Więc niby nic się nie da...

A tu jest dowód, że "Polak potrafi":

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic611586.html

Z tego co się dowiedziałem, koszt wszystkich części powinien sie zamknąć w 20 PLN (sprawdzę). Pozostaje tylko mieć kogoś, kto nie zamieni tego wszystkiego w bryłę cyny z kalafonią z wystającymi nóżkami od kondensatorów...

Opublikowano

O w mordę, jestem pod wrażeniem :shocked::good:

Opublikowano

U mnie natomiast jest następujący problem, mianowicie wymieniłem niedawno silniczek tylnej wycieraczki na sprawny i jest tak, że jak uruchomię spryskiwacz przedniej szyby to załącza się oprócz przedniej również tylna wycieraczka, chyba nie jest to normalne działanie bo tył pracuje wtedy po suchej szybie :mysli:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, mam problem taki.

Wyczyściłem, zgodnie z opisem, złożyłem i chodziło pięknie... ale po pewnym czasie zaczęło coś tam zgrzytać. Sam silniczek działa cichutko, ale jak się wszystko poskłada to słychać jakby zębatka pracowała z zębatką i wydawała dziwaczny dźwięk, takiego silniczka co ma mało siły :). Macie jakieś pomysły co z tym fantem zrobić?

P

Łukasz

Opublikowano

Ja u siebie mam już 3 silniczek wycieraczki :tongue4: Jedyne co udało mi się uzyskać z niechodzącej tylnej wycieraczki to to że jak włączam sprysk tylnej szyby to chodzi razem z nim pióro. Wiec przetre raz na miesiąc wypryskując jakies 0,2 l płynu i jest czysto. :naughty: inaczej mi nie działa. Pozatym jeśli zostawie ją w innym położeniu niż 0 to po każdym włączeniu zapłonu cyka o kilka milimetrów póki nie dojdzie do zera. Dodam że na pierwszym silniczku wytestowałem max możliwość kombinacji wraz z przelutowaniem układu itp. ten ze skody jakoś nie działał u mnie :( a u kolegi w fabii normalnie dawał jak szalony :decayed:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pisałem już w innym temacie, ale ten wydaje się być bardziej odpowiedni. Czytając posty widzę, że prawidłowo dysza spryskiwacza powinna stać nieruchomo i walić płyn na szybę dokładnie prostopadle do nawierzchni ;-) U mnie zapiernicza tylko w lewo łącznie 90 stopni.

Poradźcie jest walnięte i jak się do tego zabrać.

Opublikowano

Pisałem już w innym temacie, ale ten wydaje się być bardziej odpowiedni. Czytając posty widzę, że prawidłowo dysza spryskiwacza powinna stać nieruchomo i walić płyn na szybę dokładnie prostopadle do nawierzchni ;-) U mnie zapiernicza tylko w lewo łącznie 90 stopni.

Poradźcie jest walnięte i jak się do tego zabrać.

A spryskiwacz stoi nieruchomo, czy obraca się razem z wycieraczką?