Zieluu Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 Zastanawiam się nad pomalowaniem progów i dokładek które mam czarne, w kolor auta(srebrny). Jak wg was lepiej wygląda taka B6 Avant, w kolor nadwozia czy nie ? I czy ktoś z was malował je może? Bo jestem ciekaw, a dokładniej mam mieszane uczucia bo nie wiem po pierwsze jak to wyjdzie takie malowanie, a po drugie czy łatwo sie zdejmuje progi do malowania czy jest z nimi kłopot ?
Fido Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 Co do malowania to kwestia gustu. Popatrz na ogłoszenia w aledrogo. Zobacz ja wygląda z czarnym i z malowanym w kolorze nadwozia. Masz kasę to maluj.Tanio nie będzie,chyba że samemu. Ale do tego trzeba ciut wiedzy, by po pół roku się nie złuszczyło. Choć nie mam malowanego dołu to podoba mi się malowany.
Zieluu Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Opublikowano 9 Listopada 2013 Właśnie przeglądam allegro i ogólnie internet za dokładkami, bo chciałbym z przodu dokładkę od S-line'a. Raz właśnie mi się podoba z czarnym dołem jak na tym zdjęciu a raz caly srebrny jak np tutaj Jeśli chodzi o malowanie to mam zaprzyjaźnionego malarza, który bardzo dobrze maluje, sam się na tym nie znam więc wole nie kombinować
Fido Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 No to kwestia dogadania ceny, Element ok.300-400 zł.
Zieluu Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Opublikowano 9 Listopada 2013 Dokładnie coś takiego. Szukam po internecie tej dokładki, ale widzę ciężko ją jest zdobyć ...
bombel8407 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Generalnie malowane dokładki wychodziły od 2003 roku jako face lifting tego modelu.
krzysiekvtec Opublikowano 6 Lutego 2014 Opublikowano 6 Lutego 2014 Czy progi sline różnia sie od tych zwyklych, czy moze tylkko tym ze sa w kolor nadwozia ?
passatgl5 Opublikowano 7 Lutego 2014 Opublikowano 7 Lutego 2014 juz ten temat przerabiałem. te nie lakierowane zrobione sa z innego plastiku i jak je polakierujesz w polysk to najczesciej wyglądają jak fale dunaju jak juz chcesz sie za to brac to poszukaj sobie oryginalnie w kolorze i zmien kolor - to odnośnie progów a co do zderzkaków to spokojnie mozna lakierować. Nie trzeba stosować plastic primeru bo one już są polakierowane tylko matujesz gruntujesz szlifujesz i lakier.
Zieluu Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Opublikowano 8 Lutego 2014 jak juz chcesz sie za to brac to poszukaj sobie oryginalnie w kolorze i zmien kolor Doszedłem do takiego wniosku, choć to bedzie drozsza operacja, ale nie bede niszczył i progów i dokładek, gdyby co zawsze bedzie mozna spowrotem zalozyc, a tak to bede probował znalezc progi w kolor i tylną dokładke, przod pojdzie s-line
passatgl5 Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 to bedzie najrozsądniejsze rozwiązanie
RSOrez Opublikowano 10 Lutego 2014 Opublikowano 10 Lutego 2014 Witam Panowie:) Czy znalazl by sie ktos pomocny w zdekodowaniu kodu lakieru mojej A4 B6? autko jest czarne. VIN: WAUZZZ8EZ1A018397 Bylbym niezmiernie wdzieczny, niestety nie posiadam ETKI.
Fido Opublikowano 10 Lutego 2014 Opublikowano 10 Lutego 2014 A wlepke w aucie masz ? Ewentualnie w książce serwisowej ?
passatgl5 Opublikowano 10 Lutego 2014 Opublikowano 10 Lutego 2014 Witam Panowie:)Czy znalazl by sie ktos pomocny w zdekodowaniu kodu lakieru mojej A4 B6? autko jest czarne. VIN: WAUZZZ8EZ1A018397 Bylbym niezmiernie wdzieczny, niestety nie posiadam ETKI. Twój kolor to Brilliant Black LY9B czyli mówiąc krótko czarny :-) to masz 100% info z Elsy. Jak chciałbys wiedziec cos wiecej o tym aucie to daj znac bo historie ma bogatą az do stycznia 2010. ---------- Post dopisany at 16:15 ---------- Poprzedni post napisany at 16:12 ---------- A tu masz screenshota
RSOrez Opublikowano 10 Lutego 2014 Opublikowano 10 Lutego 2014 W lasnie nie mam wlepki we wnece na kolo zapasowe ani tez pod tylna kanapa...ksiazki serwisowej nie posiadam;/
majkel20 Opublikowano 13 Lutego 2014 Opublikowano 13 Lutego 2014 To już wiadomo czemu bogata historia...
RSOrez Opublikowano 15 Lutego 2014 Opublikowano 15 Lutego 2014 Dlaczego? nie ma zadnych sladow jakiejkolwiek kolizjii, a ta wlepka we wnece kola to jest papier, ktory bardzo latwo moze sie odkleic i po prostu odpasc...
Rekomendowane odpowiedzi