Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Co po poczciwej B5 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie banalne ale.... Minęło 7 lat jak kupiłem swoje pierwsze Audi i przelataliśmy razem 250 tysi. Żal się roztać ale czas robi swoje chociaż mimo wieku i przebiegu zero awarii i problemów. Szkoda bo nie ma się czego przyczepic ale 18-stka na karku. Potrzebuję czegoś na długie trasy, latam głównie autostadami po 500 km. Mam zagwózdke bo disle niestety już nie te co kiedyś. Skłaniam się ku benzynie i jakoś Audi mi leży. Mam uzbierane 30 tys i z 10 rezerwy na ew. doinwestowanie. W co celować, albo co bralibyście dla siebie ? Jakąś a4 awant 1.9 tdi albo benzyna.

Opublikowano

Bierz moje b6 2,5tdi BDG 2004 avant z full wyposazeniem w badzo dobrym stanie.Typowo autostradowe auto- v6 i 6 biegow.

Opublikowano

W żadnym wypadku.

Bierz moje E46. Mniej spali i lepiej wygląda :decayed: I jeszcze lepsze wyposażenie mam.

:facepalm:

A tak na poważnie, to B6 1.9 TDI + chip lub 1.8T + LPG i pewnie będziesz Pan zadowolony.

A jak chcesz spróbować czegoś innego to E46 polecam. Mnie podpasowało i to bardzo.

Opublikowano

ja bym szukał 1.8t w b6 ew. podtlenek lpg i robisz trasy

Opublikowano

Nic z tych rzeczy.

Bierz moje B5, będziesz miał młodsze, pali jeszcze mniej i za 30kpln myślę że będę w stanie się z nią rozstać :pali:

:decayed:

Opublikowano

Volvo S80 2.4 D5 165KM I generacji. Bardzo wygodny samochód. Idealny na długie trasy. W ogóle nie czuć ile jedziesz. Tata miał takiego, tylko w wersji T6 :decayed::kox::naughty: (272KM pod maską - R6). Także polecam :hi:

Opublikowano

Kolego a może warto pomyśleć o Golfie V-VI kombi albo Octavii II auta te są dosyć tanie w eksploatacji, pakowne mają sporo miejsca w środku, ekonomiczne. A w tej kwocie możesz mieć śmiało roczniki 2008-2010 więc jakiś czas pojeździsz i dużo nie stracisz bo powyżej 5 lat w miarę dobrze trzymają swoją wartość.

Opublikowano

a moze MAN TGA 460, znajdziesz w ok 40tys spokojnie, idealne na trasy:wink:

:wink:

a tak na powaznie to brałbym coś w dyszlu z B6, ewntualnie e46 3,0 w dyszlu za tą kwote

Opublikowano
  • Autor

Tak jak pisałem nie interesowałem się autami bo b5 nie do zajechania. Szkoda mi sprzedać bo wsadziłem nowe hamulce, rozrząd i sprzęgło. No ale ile można jednym autem się kulać. Właśnie myślałem też o Golfie kombi, Oktawia też może być. Ekonomia jak najbardziej istotna, bo obecna a4 mnie do tego przyzwycziła. Z napraw to tylko EGR i kilka wachaczy. Połowa jeszce oryginalnych siedzi. Kurcze, ale Audi jednak mnie kręci. Co myślicie przykładowo o tym jak w linku. Nie szukam sportowego bolidu dla szpanu ale żeby wygodnie dokulać się do pracy.

Audi A4 37500.00 PLN. BABIMOST - otoMoto.pl

Opublikowano

Jak zmienisz to lepszego samochodu mieć nie będziesz :)

popatrz na Peugota 407 z silnikiem 2,0 HDI. Od 4 lat kuzyn takim jeździ i chwali. W środku skóra + szyba na dachu, wykończone nie najgorzej. Poza tym Lepsze 2,0 hdi niż 2,0 tdi.

Opublikowano

Ja tam moją a4 na wiosnę oddaję na części. Kupiłem passata b5fl 131ps i powiem ci kolego że miodzio samochodzik. Mody mi już wyszły z głowy, teraz się liczy wygoda i tylko wygoda a nie gwint na maxa w dół, koło na profilu 30.

Opublikowano

Zdecydowanie:audi:koniecznie:quattro:a resztę to decyduje grubość portfela.

Opublikowano

B6 1.8T 190 km pod maską ,6 skrzynia ,po zmianie z b5 duża różnica na plus

Opublikowano

doloz 10k i jakies A6 moze.. z b5 do b6 to tak troche jak z taczki do taczki :P

Opublikowano
Ja tam moją a4 na wiosnę oddaję na części. Kupiłem passata b5fl 131ps i powiem ci kolego że miodzio samochodzik. Mody mi już wyszły z głowy, teraz się liczy wygoda i tylko wygoda a nie gwint na maxa w dół, koło na profilu 30.

jeżdzę a4 z `99 i trochę paskiem b5fl. Pasek przy audi jest wiekszy ale słabiej wykonany, innych różnic nie widzę.

Opublikowano

Ja pier.ole załamują mnie te wasze komentarze:facepalm: Na co komu quattro do robienia długich tras na autostradach gdzie nie ma zakrętów?:facepalm:

Kolego takiej pancernej konstrukcji jak b5 TDI już nie kupisz. Ta b7 którą dałeś z 1.9 tdi PD jak najbardziej auto ekonomiczne i wygodne:good: Trwałość silnika już nie taka ale reszta daję radę:good: Taki silnik 400k km wytrzyma bez problemu raczej także jak kupisz coś z przelotem 200k(cięzko niestety) to drugie 200k zrobisz dbając normalnie tak jak rozsądek mówi:wink: 2.0tdi raczej w b7 omijaj chyba że te z końcówki produkcji. Te pierwsze mają sporo wad.

Oktavi jak najbardziej trwałe i ekonomiczne auto ale nie wiem czy po audi wytrzymasz w tym wnętrzu:whistling:

Opublikowano

Świat się nie kończy na Audi...

Jeszcze możesz się zastanowić nad Saabem 9-3 II z silnikiem od Fiata 1.9 TiD (wersja 120KM lub 150KM). Występuje także z 6 biegową skrzynią manualną.

Bardzo wygodny. Części nie są drogie. Silnik 1.9 TiD bardzo dobry, a wersji 150KM daje rady.

Opublikowano
Świat się nie kończy na Audi...

:shock3:

:ban:

:decayed:

Opublikowano

e46 3.0d steptronic, kombi czy sedan bez róznicy byle był zadbany. a silnik zarówno 184 jak i 204km godny polecenia. po przesiadce z b5 nie uwierzysz ze tem diesel chodzi....

Opublikowano

do 40 tys bierz citreoena c5 exclusive rocznik 2009-2011 w zależności od opcji