Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z felgami stalowymi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem założyć do swojej a4 felgi stalowe na zime ich oznaczenie to 16'' 7Jx16 h2 et 39. Podczas zakładania okazało się, że nie pasują, otwór jest za duży i felga trzymałaby się tylko na śrubach :/ czy te felgi nie będą pasować do mojego auta? Alufelgi na lato mam o oznaczeniu et 45

Opublikowano

Jeżeli masz właściwy rozstaw śrub to wystarczy dokupić pierścienie centrujące.

Sam mam stalówki z mercedesa i stosuje owe pierścienie bo otwór centrujący jest większy niż ori audi.

Opublikowano

Gdzie moge dostać takie pierścienie? Czy bezpieczne jest takie używanie pierścieni?

Opublikowano

Kupowałem na allegro tylko musisz dobrze dobrać. Mnóstwo ludzi stosuje pierścienie, ja jeżdżę tak już kilka zim i nie widzę żadnych problemów.

Opublikowano

Hmm średnice otworu centralnego w feldze mogę zmierzyć gorzej z średnicą piasty, czy dla a4 b6 avant są takie same czy trzeba ściągać koło i mierzyć?

Opublikowano

Napewno zaraz Ci ktoś napisze jaką masz średnicę piasty w B6, zresztą o ile pamiętam w aukcjach allegro masz podaną średnicę do odpowiedniego rodzaju auta więc napewno znajdziesz.

Opublikowano

Hmm no tak średnicę otworu w feldze mam 67mm a na aukcjach podane jest że audi mają 57,1 z tym że chciałbym się upewnić

Opublikowano

W B5 napewno jest 57,1 a w B6 nie wiem. Musi się wypowiedzieć ktoś kto jeździ B6 albo zapytaj w wątku B6 Division czy jakoś tak :decayed:

Opublikowano

dziwi mnie tylko jedna rzecz, są to oryginalne felgi audi więc czemu nie pasują do mojego auta?:shock3::kwasny:

Opublikowano

Może są z innego modelu audi gdzie była inna średnica piasty.

To ET tez jakieś nietypowe bo ori ma 45 a Ty masz 39, ja mam z merca i mam 33.

Opublikowano

bo masz pewnie te felgi z A4 B8 tam jest większy otwór centrujący

Opublikowano

A podejdą do mojego auta , bo tak są z b8

Opublikowano
A podejdą do mojego auta , bo tak są z b8

Zastosuj pierścień i śmigaj, możesz też spróbować je sprzedać i kupić właściwe do Twojego modelu, tylko nie wiem czy masz czas bo zima się zbliża :wink:

Opublikowano

Nie opcja ze sprzedażą była nim się dowiedziałem o tych pierścieniach. Powiedzcie mi tylko jedno średnica w b8 na felgach 66,6? Bo mi na miarce ( nie mam suwmiarki) wychodzi 70mm

W opcjach zakupu pierścieni są zawarte dwa rozmiary 66,6mm lub 70,1 mm

Opublikowano

3 lata smigam na pierścieniach . stalówki na zime i alu na lato i problemu nie ma

Opublikowano

Otwór ma 66.6 bez suwmiarki nigdy dokładnie zmierzysz .

Opublikowano

Stosowanie takich pierscieni jest bezpieczne w 100% a najlepiej podjechac do jakiegos wulkanizatora ogarniete i ci takie sciagnie i dokladnie takie jak bedzie trzeba. koszt nie przekroczy 50zl.