grzes1150 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Chce wyciąć kata w mojim AFN-ie i mam taki dylemat jak w temacie. Na dodatek powiedzcie mi co zastosoweć żeby był cicho. Dużo jest na ten temat ale tylko o benzyniakach - a co z naszymi dislami??? Strumienica i pusta puszka to samo zło. Na marginesie dodam że jak się kat przytka to robi się napór ciśnienia na wirnik turbiny od strony spalin i po krótkim czasie turbawka się wysra a wtedy koszty będą spore JEŚLI KTOŚ Z WAS WYKONYWAŁ TAKI ZABIEG NA DISLU PROSZĘ O PODPOWIEDZI!!! 1
voxan69 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Kolego ja rozciąłem puszkę kata, wyjąłem bebechy i w środek wspawałem rurkę po czym całą puszkę zaspawałem - wygląda jak ori a fura wzięła się do życia - nie ma żadnego efektu poloneza, kopcenia itp. jedyne co się zmieniło to to że słychać super gwizd turbawki - polecam
Kowi87 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 A mam pytanko jakiej średnicy rurke tam trzeba wspawać??
voxan69 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Nie powiem ci dokładnie ale musi być wygięta - ja dobierałem kolanko z innego tłumika - zmierz z zewnątrz- w środku kata będzie pasować taka sama jak wyrzucisz bebechy
topor Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 : Na marginesie dodam że jak się kat przytka to robi się napór ciśnienia na wirnik turbiny od strony spalin i po krótkim czasie turbawka się wysra a wtedy koszty będą spore JEŚLI KTOŚ Z WAS WYKONYWAŁ TAKI ZABIEG NA DISLU PROSZĘ O PODPOWIEDZI!!! prezkonalem sie kolego na wlasnej skorze:) kat sie zapchal i turbawka do czyszczenia:) srodek kata wywalony... teraz slychac przyjemny swist z turbiny:)
mlodyy Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 a po co wspawywac rurke ja wyjolem bebechy bez rozcinania i zalozelem sama puche i gitara i turbawke ladnie slychac :>
grzes1150 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2008 A wnętrzności z kata z disla też skupują??? Jak tak to za ile to można pogonić??? Z BMW wziołem 600zł. ale tam był smok
posy Opublikowano 21 Października 2008 Opublikowano 21 Października 2008 siemka mam pytanko a po wycięciu kata i wstawieniu rurki nie bedizie żadnych skutków ubocznych??
mlodyy Opublikowano 21 Października 2008 Opublikowano 21 Października 2008 siemka mam pytanko a po wycięciu kata i wstawieniu rurki nie bedizie żadnych skutków ubocznych?? niestety bedol niby wieksze zanieczyszczenie srodowiska, ale z tego co widze miejska komunikacja sie tym nie przejmuje wiec ja tez nie , wycinaj i sie nie przejmuj same pozytywy turbinke ladnie slychac i jak masz juz zapchanego kata to niunka Ci sie ozywi znacznie
posy Opublikowano 21 Października 2008 Opublikowano 21 Października 2008 I to chciałem usłyszec w następnym tygodniu wielkie cięcie
grzes1150 Opublikowano 24 Października 2008 Autor Opublikowano 24 Października 2008 Wybiłem wnętrzności z kata i w środek zabiłem cienkościenną wyprofilowaną odpowiednio rure i przyspawałem ją żeby czasem nie drżała. Efekt - turbawka ładnie świszczy a autko ciągnie od samego dołu. Zabieg naprawe się opłaca.
.Pablo. Opublikowano 3 Listopada 2008 Opublikowano 3 Listopada 2008 to ja się podepne do tematu mam pytanie po wycięciu kata auto chodzi dużo głośniej ?? bo jak wyciąłem kata w escorcie ale wolno ssącym klekocie to auto było o wiele głośniejsze no i najważniejsze pytanie ile was skrobnął taki zabieg
Reggi Opublikowano 3 Listopada 2008 Opublikowano 3 Listopada 2008 No właśnie kolego ..na wolnossacym :gwizdanie: Ja wywaliłem kata i jego kolege ..wydecha środkowego Autko chodzi głośniej .. ale lepiej sie zbiera . Polecam ten zabieg .
dziki pzs Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 No właśnie kolego ..na wolnossacym :gwizdanie: Ja wywaliłem kata i jego kolege ..wydecha środkowego Autko chodzi głośniej .. ale lepiej sie zbiera . Polecam ten zabieg . Ciekaw jestem dźwięku twojego silnika bez wydechu środkowego. Ja mam wywalony kat i wstawioną prostą rurę. Ciekaw jestem jak by pracował bez środkowego.
.Pablo. Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 więc może też się skusze na zabieg wycięcia kata bo przy moim przebiegu już na pewno będzie zapchany
Reggi Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 Ciekaw jestem dźwięku twojego silnika bez wydechu środkowego. Kurna ..kolego zapraszam na spota Warszawskiego .. posłuchasz ..spodoba sie .. i bedą wycinanki Ten temat może być pomocny .. http://www.a4-klub.pl/smf/b5_akn_wyprucie_katalizatora-t46228.0.html Tam sa jakieś filmiki z YouTube..z Tdi bez kata ect.
mcm Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 ja wywaliłem tylko bebechy z kata a pucha została, autko ucichło, silnik jakoś lepiej pracuje jakby lżej, a turbawka gwizda aż miło polecam taki zabieg
Gość deadcow Opublikowano 9 Listopada 2008 Opublikowano 9 Listopada 2008 Ja również jestem po wypruciu bebechów z puchy przy okazji wyczyściłem dolot, silnik ożył a turbinka gwiżdże, że hej Dodam, że nic po tej operacji auto nie kopci.
-adek Opublikowano 9 Listopada 2008 Opublikowano 9 Listopada 2008 ja u siebie wyciąłem kata i wspawałem rurkę, autko odżyło turbinka wydaje świetny dźwięk i jeszcze zarobiłem na tym (kat poszedł na allegro) Śmiało polecam taki zabieg: tak to wygląda u mnie:
Rekomendowane odpowiedzi