Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Wycinanie katalizatora w dieslu - czy nie będzie kopcił ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chce wyciąć kata w mojim AFN-ie i mam taki dylemat jak w temacie. Na dodatek powiedzcie mi co zastosoweć żeby był cicho. Dużo jest na ten temat ale tylko o benzyniakach - a co z naszymi dislami??? Strumienica i pusta puszka to samo zło. :no: Na marginesie dodam że jak się kat przytka to robi się napór ciśnienia na wirnik turbiny od strony spalin i po krótkim czasie turbawka się wysra a wtedy koszty będą spore :blink: JEŚLI KTOŚ Z WAS WYKONYWAŁ TAKI ZABIEG NA DISLU PROSZĘ O PODPOWIEDZI!!! :mysli:

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Kolego ja rozciąłem puszkę kata, wyjąłem bebechy i w środek wspawałem rurkę po czym całą puszkę zaspawałem - wygląda jak ori a fura wzięła się do życia - nie ma żadnego efektu poloneza, kopcenia itp. jedyne co się zmieniło to to że słychać super gwizd turbawki - polecam :good:

Opublikowano

A mam pytanko jakiej średnicy rurke tam trzeba wspawać??

Opublikowano

Nie powiem ci dokładnie ale musi być wygięta - ja dobierałem kolanko z innego tłumika - zmierz z zewnątrz- w środku kata będzie pasować taka sama jak wyrzucisz bebechy :good:

Opublikowano

: Na marginesie dodam że jak się kat przytka to robi się napór ciśnienia na wirnik turbiny od strony spalin i po krótkim czasie turbawka się wysra a wtedy koszty będą spore :blink: JEŚLI KTOŚ Z WAS WYKONYWAŁ TAKI ZABIEG NA DISLU PROSZĘ O PODPOWIEDZI!!! :mysli:

prezkonalem sie kolego na wlasnej skorze:) kat sie zapchal i turbawka do czyszczenia:) srodek kata wywalony... teraz slychac przyjemny swist z turbiny:)

Opublikowano

A wnętrzności z kata z disla też skupują??? Jak tak to za ile to można pogonić??? Z BMW wziołem 600zł. ale tam był smok :evil:

Opublikowano

Nie bedzie :good:

Opublikowano
siemka mam pytanko a po wycięciu kata i wstawieniu rurki nie bedizie żadnych skutków ubocznych??
niestety bedol niby wieksze zanieczyszczenie srodowiska, ale z tego co widze miejska komunikacja sie tym nie przejmuje wiec ja tez nie :polew:, wycinaj i sie nie przejmuj same pozytywy turbinke ladnie slychac i jak masz juz zapchanego kata to niunka Ci sie ozywi znacznie :kox:
Opublikowano

Wybiłem wnętrzności z kata i w środek zabiłem cienkościenną wyprofilowaną odpowiednio rure i przyspawałem ją żeby czasem nie drżała. :wink4:

Efekt - turbawka ładnie świszczy a autko ciągnie od samego dołu. :kox:

Zabieg naprawe się opłaca. :kox:

Opublikowano

to ja się podepne do tematu mam pytanie po wycięciu kata auto chodzi dużo głośniej ?? :decayed: bo jak wyciąłem kata w escorcie ale wolno ssącym klekocie to auto było o wiele głośniejsze :no: no i najważniejsze pytanie ile was skrobnął taki zabieg :cool1:

Opublikowano

No właśnie kolego ..na wolnossacym :gwizdanie:

Ja wywaliłem kata i jego kolege ..wydecha środkowego :kox:

Autko chodzi głośniej .. ale lepiej sie zbiera .

Polecam ten zabieg .

Opublikowano

No właśnie kolego ..na wolnossacym :gwizdanie:

Ja wywaliłem kata i jego kolege ..wydecha środkowego :kox:

Autko chodzi głośniej .. ale lepiej sie zbiera .

Polecam ten zabieg .

Ciekaw jestem dźwięku twojego silnika bez wydechu środkowego. Ja mam wywalony kat i wstawioną prostą rurę. Ciekaw jestem jak by pracował bez środkowego.

Opublikowano

więc może też się skusze na zabieg wycięcia kata bo przy moim przebiegu już na pewno będzie zapchany :wink4:

Opublikowano

Ciekaw jestem dźwięku twojego silnika bez wydechu środkowego.

Kurna ..kolego zapraszam na spota Warszawskiego .. posłuchasz ..spodoba sie .. i bedą wycinanki :kox:

Ten temat może być pomocny ..

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_akn_wyprucie_katalizatora-t46228.0.html

Tam sa jakieś filmiki z YouTube..z Tdi bez kata ect.

Opublikowano

ja wywaliłem tylko bebechy z kata a pucha została, autko ucichło, silnik jakoś lepiej pracuje jakby lżej, a turbawka gwizda aż miło polecam taki zabieg :good:

Opublikowano

Ja również jestem po wypruciu bebechów z puchy przy okazji wyczyściłem dolot, silnik ożył a turbinka gwiżdże, że hej :)

Dodam, że nic po tej operacji auto nie kopci.

Opublikowano

ja u siebie wyciąłem kata i wspawałem rurkę, autko odżyło turbinka wydaje świetny dźwięk i jeszcze zarobiłem na tym (kat poszedł na allegro)

Śmiało polecam taki zabieg:

tak to wygląda u mnie:

dsc00120xh2.jpg

w2592.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...