Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Wycinanie katalizatora w dieslu - czy nie będzie kopcił ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie po wybiciu kata z początku trochę kopcił,teraz już nie (po przejechaniu trasy ponad 300 km)

Ty jak masz zapieprzone gardło tez musisz najpierw wszystko wykaszlec żeby odetchnąć pełną piersią :tongue4:
Gość Damian A4
Opublikowano

Ja wczoraj wyciąłem kata i nic nie kopcił :tongue4:

Opublikowano

mi też nic nie kopci ani nie kopciło po usunięciu kata :naughty:

Opublikowano

każdy diesel po konkretnym bucie przydymi, czy ma kata czy nie ma kata, Jak wam nigdy nie dymi to znaczy ze PSJ nie jest wam obcy :polew: :polew:

Opublikowano

każdy diesel po konkretnym bucie przydymi, czy ma kata czy nie ma kata, Jak wam nigdy nie dymi to znaczy ze PSJ nie jest wam obcy :polew: :polew:

Niestety w zimę na mieście PSJ jest nieunikniony :no:

A większość z nas tak musi jeździć :tongue4:

Opublikowano

na poczatek po wycieciu kata to na 100%% troche zakopci :kox: ale jak juz sie sadza wypali to nie powinno :D

Dokładnie bo jak ja sie kata pozbyłem to troche sadzą walił z wydechu ale juz jest spokój :>

wyjaśnijcie mi skrót PSJ bo żem ciemny :decayed:

Opublikowano

piz*owaty styl jazdy :wink4:

zamulanie jednym słowem. Nieprzekraczanie 3-3,5k obrotów.

Opublikowano

piz*owaty styl jazdy :wink4:

zamulanie jednym słowem. Nieprzekraczanie 3-3,5k obrotów.

aaaa :decayed: przyznam że czasem mi się to zdarza :tongue4:

Opublikowano

oby tylko wirnik od turbulum wydechem nie wyfrunął :polew:

Opublikowano

Ja tak często swojego kręcić na obroty nie musze bo nie mam zmiennej geometrii w tubawce więc nie ma sie tam co zapiec :D ale od czasu do czasu pogonie mojego 1Z :decayed:

Opublikowano

jechalem ostatnio 1Z od taty ale 80 i jak na ta mase nawet mu do sie odpycha............umiarkowanie :tongue4:

Opublikowano

Odpychać sie to odpycha ale dobrze że nie kopci jak stary Transit :kox: ja myśle nad chipem do mojego 1Z :naughty:

Opublikowano

Mój tam co jazde ( czyli codziennie) sie kreci do 4k. PSJ nie dla mnie :tongue4:

I co dziwne wcale nawet na luzie mi nie puści chodź troche czarnego dymku..

Wyciął bym u siebie te 2 katalizatory ale sie boje o przeglady...

Opublikowano

mi dopiero zakopci jak go wkręce na prawie 4000 obr :kox: a z przeglądem ja problemów nie miałem bo kata nie mam a zamiast tego zamiennik od Gruchota czyli puszka z przelotem :naughty:

Opublikowano

Koledzy żeby wyciągnąć kata trzeba coś luzować dalej za nim w chodzi mi o rurę od wydechu , czy wystarczy odkręcić z dwóch stron i można go lekko wyciągnąć ?

Opublikowano

można odkręcić z jednej i drugiej strony ja tak robiłem, ale tam od tyłu cieżko dojść żeby odkręcic a później przykręcić. łatwiej podobno rozłaczyc na środku samochodu na złączce i odkręcić od turbiny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...