Paszo Opublikowano 29 Listopada 2013 Opublikowano 29 Listopada 2013 Witam, tak jak w temacie chodzi mi o stukanie podczas przyśpieszania. Zdarza się to na 1/2/3 biegu gdy obroty wchodzą ponad 3k/min. Dźwięk wg mnie dochodzi z prawej strony silnika patrząc od kierowcy. Co to może być ? Jest to silnik 1.8T.
jacek70 Opublikowano 30 Listopada 2013 Opublikowano 30 Listopada 2013 Do sprawdzenia zawieszenie i ewentualnie przeguby.
Paszo Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Opublikowano 30 Listopada 2013 Wiem, że drążek stabilizatora mi stuka, puka. Lecz przy przyśpieszaniu to szybki odgłos stukania,pukania. ---------- Post dopisany at 23:43 ---------- Poprzedni post napisany at 11:41 ---------- up.
Dev Opublikowano 30 Listopada 2013 Opublikowano 30 Listopada 2013 Moze to z silnika, podlacz vaga i zobacz co i jak
kandrzej Opublikowano 18 Października 2014 Opublikowano 18 Października 2014 Minął prawie rok...Czy udało się zdiagnozować przyczynę stukania. Paszo jaka była przyczyna? U mnie jest podobnie. U diagnosty na szarpakach nic nie wykazało...Stukanie jest przy gwałtownym wciśnięciu gazu i tylko z prawej strony np.przy robieniu logów. Jak delikatnie przyśpieszam na 4 i 5 jest cisza...Na vag-u błędów brak. Czyżby przegub wewnętrzny, zewnętrzny wymieniałem rok temu, osłony są całe.
?ukkasz Opublikowano 11 Maja 2015 Opublikowano 11 Maja 2015 Zaraz minie kolejny rok, udało się zdiagnozować usterkę? Bo u mnie też się pojawiło coś takiego. Na początku bałem się, że to z silnika, ale podczas postoju tego nie ma, tylko podczas przyspieszania
mlodziak22 Opublikowano 11 Maja 2015 Opublikowano 11 Maja 2015 sprawdź czy Ci się poduszka od silnika nie odkrecila i nie tłucze. Taki przypadek miał mój znajomy.
?ukkasz Opublikowano 13 Maja 2015 Opublikowano 13 Maja 2015 Dzisiaj stwierdziłem, że problem zanika jak już jest silnik mocno rozgrzany. Obawiam się, że to stuki z silnika... Może panewki?..
Rekomendowane odpowiedzi