Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nóż kuchenny na prezent


slo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, interesuje się ktoś nożami kuchenniakami ? Planuje pod choinkę wrzucić coś dobrego rodzicom.

Cena 200-400zł, w gre wchodzą japońce i damascusy HRC~60. Jest ktoś w temacie ?

Zapraszam do dyskusji

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Proponuje Fiskars EDGE lub lub coś Gerlach jak mają być użytkowe a nie do oglądania.

Sony Xperia Tapatalk Pro.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pytaj o noże które są kute. Są drogie ale jakość o wiele lepsza od zwykłych szlifowanych.Pozdrowienia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tez polecam Fiskars, mam ko roku i sa swietne

Wysłane z mojego GT-I9100

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z fiskarsa patrzyłem na serie Form Pro - kute, zestaw ok 200zł

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a ja polecam noże ceramiczne. Sam takie sobie ogarnąłem po czym od razu kupiłem rodzicom. Coś wspaniałego.

Pozdrówki

marcin

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Victorinoux.. najlepszy stosunek cena/jakosc.. polecam forum knives.pl jezeli ktos chce zglebic temat :)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam!!

Z zawodu jestem kucharzem i od około roku pracuję na fiskarsie i gorąco ci go polecam ewentualnie vitorinox też jest bardzo dobry ale do domowego użytku chyba delikatnie za wysoka półka, a przy okazji odradzam noże ceramiczne gdyż lubią pękać przy niewłaściwym używaniu lub delikatnym upadku.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bierz fiskarsa. Wystarczy w zupełności. Po drugie łatwo go naostrzyc. Damasa nie da sie naostrzyc byle czym bo jest twardy jak cholera.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

damas kamieniami wodnymi i jest ok w sumie

---------- Post dopisany at 21:38 ---------- Poprzedni post napisany at 21:35 ----------

YOSHIDA HAMONO : Japoński Nóż Kyusakichi Gekko Gyuto 210mm

Tojiro DP 3 HQ Gyuto 240mm

Japoński nóż kuchenny Kanetsune Gyutou 240, 60 HRC (3757376354) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

te mi chodzą po głowie jeszcze

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Japojszczyzna jest droga w ...uj ale jakość powala.

Ceramika tez jest dobra ale bardzo wrażliwa na uszkodzenia mechaniczne.

Fiskars będzie chyba najlepszy, mam fabrykę niemalże za płotem :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ceramika odpada. Fiskars za mało bajerancki, ale form pro jedynie może być.

Dlatego chce japońca

---------- Post dopisany 02-12-2013 at 23:50 ---------- Poprzedni post napisany 30-11-2013 at 22:17 ----------

Jednak wybór padł na japoński nóż. Ciekawe co będzie :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak chcesz mieć dobre noże to bierz zestaw marki KYOCERA ceramiczne ostrze i nie trzeba ich w ogóle ostrzyć :naughty:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Troche sie na tym znam ale nigdy nie słyszałem o nozach ktorych nie trzeba ostrzyć.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z fiskarsa patrzyłem na serie Form Pro - kute, zestaw ok 200zł

tak mam takowe jak kupowałem dałem 299 i są naprawdę bardzo dobre :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wybór padł na Kanetsune Kengata ze stali vg10 Kanetsune Meisho Kengata Chef Knife - 180mm

Dev dobrze prawi. Każde noże trzeba ostrzyć, tak samo jak każdy nóż da się naostrzyć tak, żeby golił włosy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...