Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Co to za turbo? k03, k04 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bedzie bardzo ciezko wykrzesac taka moc

Opublikowano

Niestety ko4 jest większe ale wraz to nie jest jakas mega suszarka

Opublikowano

jak turbo zdrowe to da rade ;)

Opublikowano

przyjemna niespodzianka pod maską :wink:

Ciekawe ile osób po przeczytaniu tego tematu po raz pierwszy rzuciło okiem na tabliczkę na suszarce :decayed:

Opublikowano

ja jeszcze nie :P

ale nie sądzę, bym miał tyle szczęścia co kolega :]

Opublikowano
  • Autor

Też nie sądziłem. Biorąc pod uwagę cenę zakupu i stan autka, gdzie wszystko było oryginalnie dopierdzielone, wytarte, brudne i połamane. Nawet radio fabryczne. Myślałem że wszystko trzeba będzie od podstaw robić. A tu taki bonusik. Wydaje mi się że ktoś poprzedniego właściciela na koszta naciągnął niepotrzebnie i nawet nie miał pojęcia że taki rarytasik wstawił. :kox:

---------- Post dopisany at 11:35 ---------- Poprzedni post napisany at 11:35 ----------

Także, sprawdzać suszarki, kto wie co tam mikołaj pod maską zostawił! :grin:

Opublikowano

"lucky man" :decayed: a się wcześniej nie chciało sprawdzić a już tyle tam grzebałeś :grin: przynajmniej masz niespodziankę na święta :decayed:

Opublikowano

Faktycznie ciekawa sytuacja z tym "znaleziskiem".

Ja na Twoim miejscu bym się zainteresował jak to jest wystrojone bo k04 i seryjne wtryski to mi pachnie zapętlonymi wtryskami, ubogą mieszanką, spalaniem stukowym itp. itd.

Opublikowano
  • Autor

No powiem Ci że dobrze to nie fryga. Stukowe mam cały czas, na wolnych śmiga na bogato, a podczas jazdy czuć że wtryski niedomagają. Pozatym cały czas słychać boost leak poprzez DV.

Non stop mam jakiś problem z przeładowaniem lub notlaufem.

Wrzuce po świętach logi, bo teraz śmigam w góry na najbliższy tydzien.

wesołych!:hi:

Opublikowano

wystroisz i bedzie latać.

Opublikowano

Na 100% K04-015. Turbo ma dwie łopatki wygięte więc będzie gwizdać.

Opublikowano

Ha idę do siebie zobaczyć :decayed: Choć nie sądze, aby ktoś w samochodzie z 2003r zmieniał turbo i to na ko4:kwasny:

Opublikowano

Fajna historia kolego TyBucu, tym bardziej gdy wiem jak ogromne było twoje zaskoczenie:) Szykuje swoje auto pod program (zresztą z kolegami z forum). 14.12 byłem we Wrocq na diagnostyce i oględzinach. Podmienialiśmy n75 i podło hasło "zobaczymy jeszcze jakie tu turbo siedzi". Forumowy kolega wziął lusterko i latarkę, patrzy, po dłuższej chwili podnosi głowę i mówi: "Ty tu masz k04-15". Długo byłem w szoku:) A to nie koniec niespodzianek. Kupiłem auto w zeszłym roku w maju. Raz jeździło szybciej, raz wolniej. Jeszcze o tym nie wiedziałem, ale miało oberwany katalizator. Po wymianie, auto zapie...lało nieziemsko, a jest to quattro. Po pewnym czasie coś się wysypało, później wyszło, że program. Okazało się, że siedzą u mnie wtryski 412ccm@3bar, wymieniłem je na seryjne. Wymieniłem przepływkę, a była 3" z przerobioną puszką. Przy zmianie programu okazało się, że był to soft ABT na 260 ps. Kość mam do dziś, bo była zalana na podstawce i trzeba było ją wymienić. Został tylko wyspawany aluminowy FMIC. Oprócz mechaniki to holender zafundował mi jeszcze pakiet stylistyczny ABT, wraz z felgami ABT 18" i ogromne hamulce ABT z przodu. Jak kupowałem to auto to byłem pewien, że ktoś zrobił tylko stylistykę + hamulce, a tu takie niespodzianki:) Teraz z powrotem wkładam graty, do tego idzie jeszcze DP. Zobaczymy co z tego będzie.

Opublikowano

nie wierze w te 260hp na k04, moze to jakas hybryda:) ale historia fajna, kazdy chcialby miec taki bonus przy zakupie auta

Opublikowano

Panowie kto właśnie montuje DP w kujawsko pomorskim?

Opublikowano
  • Autor
nie wierze w te 260hp na k04, moze to jakas hybryda:) ale historia fajna, kazdy chcialby miec taki bonus przy zakupie auta

Ja tam chętnie uwierzę że to możliwe. Niestety poza turbo nie mam nic innego w bonusie. Ale dobre i to, jak ogarne heble i gwint to zabieram sie za moc. :wink:

Opublikowano

Na TINPie wyjdzie 260, bez tego ani rusz:wink:

Opublikowano
  • Autor

Na czym? Rozwin myśl jak możesz?

Opublikowano

Tajemnica :wink:

Jak ogarniesz auto to moge Ci to zrobic:decayed:

Opublikowano
  • Autor

Buehehehe, to wpisz mnie już w swój kalendarzyk :whistling: