Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] < Skromny Avantador > by xBLADEx - Recaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chłopaki porównujecie zupełnie inne półki gwintów.. Wiadomo, że kw jest lepsze i nie ma nawet co gdybać. Sebidiemu chodziło o to, że lepszy jest nawet mts, tatechnix niż wrzucanie springów do ori amorów, które pracują zupełnie inaczej i tylko czekać, aż to klęknie, a jazda i tak będzie katorgą. Sam jeżdżę na mtsie i przyznaję, że jest miękki. Im niżej, tym bardziej dobija i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej w jego przypadku, bo całą zimę przejeździłem na podniesionym i jest sztywniej. Nie ma co ładować kasy najpierw w 1be, a potem w mtsa czy tatesco, bo kasa wywalona w błoto, dokładasz troche i masz ten budżetowy gwint, który ustawisz jak chcesz. Bladex nie planuje super gleby, więc będzie miał takiego mtsa na przykład wysoko i będzie zadowolony.  Ja złażę jak najniżej teraz na mtsie ale robię beton, więc nie widzę innej opcji jak pingpong. Podejrzewam, że na kw z prawie totalnie zablokowanym skokiem byłoby bardzo podobnie, bo amor niewiele by pracował. Jak ktoś chce tanio i dobrze, to nie będzie. Jak ma być dobrzej musi być drożej w tym przypadku, niestety. A różnice między mtsem, fk itd można zauważyć w jakości spawów. Podobnie jak zwykły mts i black edition, mają inne spawy.

Edytowane przez enczu

Opublikowano
7 godzin temu, uszol napisał:

Idac tym tokiem myslenia na 1ba powinno sie jezdzic nie wiecej niz 50 km/h :facepalm: 

z reszta powiedz to @enczu :zyzol:

Zawartość dodana 0 minutes later

od poczatku o tym mowie tylko wesz swoje morały prawi aby tanie gwinty sobie darować...  a zapewne gwint widzial tylko na aukcji w allegro

Edytowane przez wesz82

Opublikowano

Ja jeździłem na samych sprężynach jak miałem volvo,  nie bardzo polecam , jechało się masakrycznie , teraz założyłem właśnie mts do swojej audi, byłem bardzo zdziwiony komfortem jazdy, odczucia takie jak bym jechał na seri u brata w bmw. Co prawda gwint jest mięki wiec nie ma mowy o spasach, ale mi to pasuje bo mam połączony komfort i obniżone auto które się lepiej prowadzi , przynajmniej tak jest na zimowych 15, zobaczymy jak wleci lato :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Jakiś czas temu rok czy dwa już nie pamiętam dokładnie miałem założony zawias MTS gdzie tył był tylko regulowanym a przód automatycznie niżej o 3cm bez żadnej regulacji itp.. fakt fajnie wyglądało auto , ale jazda na tym to była porażka w skrócie mówiąc.. w krótkim czasie prawy przedni amor zaczął pukać i na tym się skończyła jazda wróciłem do 1ba. Teraz chce dać niżej max 40mm ,bo chcę zachować jakiś komfort jazdy i mieć sztywniejsze auto i gustownie obniżone bez mega gleby itp,bo ma załóżyć do jazdy na codzien. Przeczytałem wasze posty i każdy odradza same sprężyny do ori amora i was posłucham i będzie gwit czy budżetówka czy coś lepszego nie mam pojęcia.. Wszystko zależy od kasy ile dam radę odłożyć. Jak wcześniej pisałem w kwietniu ruszam z budową domu i to jest dla mnie priorytetem, Kowi jest chyba budlowalńcem jak dobrze pamiętam to wie i pewnie nie tylko on ile kasy trzeba na budowę.

Opublikowano

Odpuść sb wszelkie mts i tego typu wynalazki, też miałem (nie)przyjemność jazdy na tego typu zawiasie a teraz latam na kw v1 i jest nie porównanie, nawet gdy zabieram jakiegoś pasażera pierwszy raz to wielce zdziwienie że auto na gwincie a jeździ sie normalnie każdy laik od razu zakłada że o Jezu kochany gdzie gwint wtedy to z podwórka nie wyjade... :facepalm: Ja śmigam już 2 lata,  praktycznie co tydzień po Krakowie latam a jestem człowiekiem nerwowym jakby to było uciążliwe na pewno by taki gwint wyleciał :) A już o przyjemności z jazdy po łukach i wgl to nie wspomnę, lecisz 200km/h i nie obawiasz się że bd fałda na drodze a Ty na niej polecisz w kosmos. Ale tak jak pisali przede mną koledzy tego efektu nie uzyskasz na mts czy coś tam, druga rzecz to trwałość, to jak Ci się nakrętki bd ruszały po zimie, jak w mts nie zabezpieczysz porządnie do na sezon bd d*pa  :) Nie musi być KW, można czasem kupić za dobre pieniądze jakiegoś Weitec'a , Eibach sie zdarza, ostatnio gość sprzedawał bilsteina w stanie bardzo dobrym, inox co prawda 1650 ale stan prawie igła :)

Oczywiście rozumiem, jakby to każdy miał hajs to by kazdy na KW i itd latał ale nie jest to na prawdę jakaś przepaść w cenie.

Btw, raptem 3 dni temu na głupim FejsZbuku kumpel do paska wyhaczył Kw v1 inox w stanie dobrym za 600zł kpl. Także da się :wink:

Przeglądaj allegro, olx, fora, FejsZbuki na spokojnie i na banki coś wyhaczysz w fajnych pieniądzach.

Edytowane przez Zbychuwow

Opublikowano

Ale nie ma co sie dziwic.

U sknerusa dzikusa nowe amorki do be to koszt ok 800zl wiec co moga byc warte gwinty za ta kase...

Kuba sory za mieszanie w watku.

Opublikowano
  • Autor

Nie no spoko wesz.. każda dobra rada się przyda i opinia zła czy dobra.. lepiej posłuchać chłopaków co jeżdżą na gwicie dobre pare lat i znajdą temat od podstaw że tak powiem.. 

Czyli w skrócie mówiąc: lepiej kupić dobrze zadbany gwint lepszej firmy niż nowy mts czy tatesco itp? 

Opublikowano

I tu pojawiaja sie kolejne schody:decayed:

Dobry zadbany gwint to koszt ok >1,5k.zas za blisko ponad 2k kupisz juz nowe  ap ktore jest polecane jako kompromis miedzy tanim miechem a  markowym gwintem.

Opublikowano
  • Autor

Kwoty typu 2k z miejsca odpadają bo nie widzę sensu wkladnia tak drogiego zwiasu do 20letniego auta.

Opublikowano

Idac tym tokiem rozumowamia temat jest zbedny bo nie warto modzic 20 letniego auta ;)

Opublikowano

Bedziesz jezdzil pol roku koza a kasa sie uzbiera:kox:

Opublikowano
  • Autor
Idac tym tokiem rozumowamia temat jest zbedny bo nie warto modzic 20 letniego auta [emoji6]

Sory ale nie należę do ludzi co kupują części (mody) za połowę wartości auta przy niektórych przypadkach..

Hmmm czy pół roku nie wiem.. bo jeszcze mam lawete do dokończenia i też kasa potrzebna.
Opublikowano

Z tego co sie orientuje to AP nie nazwałbym kompromisem, raczej troche lepszy od mts, a miedzy mts a kw itp jest przepaść :) I tak jak napisałem, nie trzeba wydawać 1,5k, wystarczy trochę cierpliwości i mozna znaleźć coś wartego uwagi do 1k :)

Opublikowano
  • Autor

To w końcu kupię jakiś w miarę utrzymany gwint do 1k ? Bo tyle mógłbym wyłożyć .

Opublikowano

Kup fk ak street i bedzie zadowolony

Opublikowano

A ja nadal twierdzę, że lepiej cierpliwe szukać kw v1. Nawet miesiąc i dołożyć te 200zł a kupić kw z którego będziesz wiele bardziej zadowolony. Tym bardziej, że aktualna zawiecha jeździ i ma się dobrze, nie ma co się podpalać.

Opublikowano

Ja uważam że powinieneś słuchać tylko i wyłącznie opinii ludzi którzy swoimi autami jeżdżą na co dzień a nie trzymają w garażu 350dni roku i jadą czasami je pooglądać. Szukaj cierpliwie czegoś z górnej półki i nie kupuj byle gówna [emoji4]

Kupisz kw za 1500 pojeździsz parę lat i sprzedasz za 1200. A jak kupisz jakieś gówno za tysiąc to pojeździsz chwile i będzie warte tyle co złom :)

Opublikowano
  • Autor

Hmmm ktoś coś więcej może powiedzieć?

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6764641881

Lub

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6568163546

Tylko mi by pasowało żeby siadał od 20mm do 60mm

Opublikowano

Ten kw w tej cenie i stanie nie opłaca się.

Opublikowano
  • Autor
Ten kw w tej cenie i stanie nie opłaca się.

To fakt stan wizualny kiepski..