Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Głośny start

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie występuje ten sam 'problem' olej zmieniony 0w/30 castrol. napinacz łańcucha wymieniony .jakieś pomysły?

Opublikowano

U mnie napinacz i lancuch jest nowy. Po dluzszym postoju rano tez mam cos takiego. Cisnienie oleju w normie. Wiec raczej norma

Opublikowano

Ja mam 170tyś i nie mam takiego dźwięku, może delikatnie przez ułamek sek. jak postoi ze 2-3 dni. Z dnia na dzień nic nie słychać. Olej Motul Specyfik 5W40. Łańcuszek niewymieniany, tak mi powiedzieli a ASO bo sprawdzałem historie mojego auta no i przebieg się zgadza.

Opublikowano
Kuba, z jakiego oleju na jaki zmieniłeś? U mnie słyszę podobny odgłos, a ktoś zalał 10w40 i zamierzam przejść na dedykowany..

Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka

Zmiana byla z 5w40 na 0w30 najlepiej cos z norma 503.01

Opublikowano

norma, u mnie tez tak bylo w dwoch 1.8t, niezaleznei jaki olej, nawet na wymienionym napinaczu i lancuchu, jak bylo rano zimno to i tak przez sekundke zahalasowal.

Opublikowano

Tak z ciekawości zajrzałem w temat w moim poprzednim 100 C4 2.3 było to samo, teraz w a4 1.8 wolnossacym też jest tak. Wygląda to tak jakby olej z przewodów się cofnął i przez tą chwile właśnie klekocze. W setce miałem wskaźnik ciśnienia oleju i zawsze na starcie pokazywał wysoko wiec to nie problem z ciśnieniem, wygląda na to ze ten typ tak ma. A i jeździłem tak w setce ze 100tys a teraz w a4 z 40tys i nie poprawia się ani nie pogarsza.

Opublikowano

Jesli zgasimy rozgrzane auto to przez pare godzin rozgrzany rzadki olej ucieknie z napinacza i dlatego rano grzechocze zanim pompa nje napomuje go, jesli odpalimy na chwile zimne auto i napinacz napelni sie gestym zimnym olejem to nieważne ile bedzie stal nie zagrzechocze przy odpalaniu.

Wysłane za pomoca sputnika.

Opublikowano

Witam

Od jakiegos czasu tez mam podobny problem , o ile pamietam pojawilo sie to po wymianie oleju -przez niewiedze zalalem nie odpowiedni ,zaczelo klepac przez 1-2s. na zimnym ale nie zawsze , no i na cieplym silniku podczas wylaczania silnika takrze zaklepalo od czasu do czasu (trekot).

Po info. ze taki olej jest nie odpowiedni zmienilem na Motul 5W40, wraz z plukanką , Jest jakby troszke lepiej , z rana zaklepie ale zadziej, natomiast podczas pracy na wolnych obrotach przy rozgrzanym silniku , cisnienie oleju sprawdzone VAG-em skacze pomiedzy (Oil Pr.2 OK a Oil Pr.2<min) .

Po nocy nie martwi mnie tak bardzo jak zaklepie przez sekunde , ale na cieplym silniku niepokoi mnie to .

Panowie jak zweryfikowac usterke, jak to naprawic .

- czyszczenie smoka pompy/odmy , wymiana pompy oleju , czy moze ten nieszczesny napinacz lancucha ?

- czy zalanie silnika olejem 10W40 moglo byc przyczyna powstania problemu ?

Dzieki za wskazowki

Opublikowano

Vagiem nie sprawdzisz ciśnienia oleju

Opublikowano

Tak wiem -manometr

VAG-em dokladnej wartosci nie dostane ,

tylko ok lub ponizej

Jak by nie bylo , cos jest nie tak - tylko co ?

Czy ktos ma pomysl...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Tak wiem -manometr

VAG-em dokladnej wartosci nie dostane ,

tylko ok lub ponizej

Jak by nie bylo , cos jest nie tak - tylko co ?

Czy ktos ma pomysl...

Kolego, w których blokach pomiarowych VAG mozna odczytać to cisnienie oleju?

Opublikowano

Nie ma takiej mozliwosci.

Wysłane za pomoca sputnika.