zbychzz Opublikowano 21 Grudnia 2013 Opublikowano 21 Grudnia 2013 cześć, Szukałem ale nie radze sobie za dobrze z tą szukajką to podpytam bo może już temat był poruszany. Czy ktoś wymyślił regeneracje podłokietników drzwiowych ? Może ma ktoś pomysł czym lub u kogo możnabyło nanieść warstwę dla poprawy tych pościeranych elementów ?
edekxp Opublikowano 21 Grudnia 2013 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Najlepiej samemu, osobiście to robiłem i wyglada jak nowe Farbę dorabiałem w mieszalni bo mam kolor swing. Z czarnym mniejszy problem Dodam że mam to już ponad 7 miesięcy i nic się nie porysowało
zbychzz Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2013 Najlepiej samemu, osobiście to robiłem i wyglada jak noweFarbę dorabiałem w mieszalni bo mam kolor swing. Z czarnym mniejszy problem Dodam że mam to już ponad 7 miesięcy i nic się nie porysowało wziąłeś boczek do lakierni na dobranie koloru i zamówiłeś w sprayu po czym sam to malowałeś czy jak ? widzę żę te boczki mają strukturę więc zastanawiam się jak to u ciebie wygląda. Fajnie byłoby gdybyś rzucił się jakąś fotką ... myślę też o regeneracji tunela.
edekxp Opublikowano 21 Grudnia 2013 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Tam nie ma struktury, może tobie chodzi o coś innego Do lakierni zawiozłem tą zaślepkę za rączką - widać ją na zdjęciu (też malowana) Proszę bardzo zdjęcie po pomalowaniu Dodam że tym sprayem pomalowałem obie rączki (kierowca, pasażer), ramka lewarka, popielniczkę, klamkę schowka,zapalniczkę i jeszcze mam chyba połowę
zbychzz Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2013 bardzo dobrze to wygląda - chyba pójdę tym samym tropem a próbowałeś robić coś z tunelem ? u siebie mam strasznie sfatygowany od kolana
edekxp Opublikowano 21 Grudnia 2013 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Tunel to już gorsza sprawa, trzeba by pomalować cały aby nie było widać różnicy. Pewnie by się dało, skoro pomalowałem dokładki i listwy drzwiowe sprayem i trzyma Dodam że jakbyś zdarł farbę (dwie warstwy) to bedzie prawie jak nowe. Rączki są malowane najpierw podkładem (u mnie taki granat) potem tą gumową farbą. Jak zdarłem obie to boczek był szary, kolor podobny do pomalowanego
Robero321 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Też miałem malować swoje blendy od podłokietników ale okazało się że w ASO to wcale tak dużo nie kosztuje chyba z 80 zł i to już z tą powłoką która nie złazi zapłaciłem
adrian998998 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Ja z tunelem po nowym roku ruszam na hydrografike
Kshyhu87 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Tam nie ma struktury, może tobie chodzi o coś innegoDo lakierni zawiozłem tą zaślepkę za rączką - widać ją na zdjęciu (też malowana) Proszę bardzo zdjęcie po pomalowaniu http://i3.photobucket.com/albums/y51/edekxp/DSCF2675_zps022b98c3.jpg Dodam że tym sprayem pomalowałem obie rączki (kierowca, pasażer), ramka lewarka, popielniczkę, klamkę schowka,zapalniczkę i jeszcze mam chyba połowę Ile płaciłeś za puszkę farby?
siwy2326 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Ja z tunelem po nowym roku ruszam na hydrografike Zapodaj foty jak już to zrobisz.
edekxp Opublikowano 22 Grudnia 2013 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Za puszkę spray 400ml płaciłem coś około 40zł Tapatalk 2
jacek70 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Opublikowano 22 Grudnia 2013 A ja zdrapałem porysowaną powłokę gumową. Pod nią jest ( w moim przypadku) czarny kolor plastiku . Tak więc obyło się bez malowania a wygląda super. UWAGA: nie wolno używać do drapania ostrych przedmiotów aby nie porysować czarnej powierzchni. Najlepiej do drapania użyć plastik ze starej karty bankomatowej.
zbychzz Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2013 w przypadku czarnego wnętrza pewnie się sprawdza, gorzej podejrzewam będzie w wnętrzu siwego koloru
edekxp Opublikowano 22 Grudnia 2013 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Ja zmywałem akrylowym rozpuszczalnikiem Tapatalk4
windus Opublikowano 20 Lipca 2016 Opublikowano 20 Lipca 2016 A ja zdrapałem porysowaną powłokę gumową. Pod nią jest ( w moim przypadku) czarny kolor plastiku . Tak więc obyło się bez malowania a wygląda super. UWAGA: nie wolno używać do drapania ostrych przedmiotów aby nie porysować czarnej powierzchni. Najlepiej do drapania użyć plastik ze starej karty bankomatowej. Trochę odkopię temat. Czy taki element da się doprowadzić do porządku? Tzn. szlifowanie i malowanie pomoże? Czy jest za dużo rys? Znajomy pracuje w mieszalni farb, pomógłby mi z doborem farby.
zbychzz Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Opublikowano 20 Lipca 2016 zdrap tą gumę i sam zobaczysz czy ci pasuje - jak nie masz uszkodzeń mechanicznych to może być całkiem ok. Po lakierowaniu powinno być wystarczająco dobrze - pytanie tylko czy na pewno warto (czy nie lepiej kupić durgiego nowego).
windus Opublikowano 21 Lipca 2016 Opublikowano 21 Lipca 2016 zbychzz robiłeś tą regenerację? Widzę, że jesteś z Olsztyna. Może spotkalibyśmy się i pokażesz mi jak to wygląda?
zbychzz Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Opublikowano 21 Lipca 2016 zbychzz robiłeś tą regenerację? Widzę, że jesteś z Olsztyna. Może spotkalibyśmy się i pokażesz mi jak to wygląda? hej Tomek, u siebie "zdjąłem" gumę z tym elementów, ale wyglądało bardz super (tzn. z tyłu zostawiłem, ale z przodu już kupiłem nowe - tyle że ja miałem kolor siwy - swing). Na czarnym pewnie wygląda to zdecydowanie lepiej. Pokazałbym ci te boczki, ale nie mam jak bo samochód już sprzedałem. Teraz mam inny samochód z grupy vag-a i mam podobną historię i tu chyba tylko zdejmę tą gume i podejrzewam że będzie ok
K4rol81 Opublikowano 30 Lipca 2016 Opublikowano 30 Lipca 2016 Czasami warto wymienić na nowe, te rączki, zakładałem składane lusterka i wymieniałem rączkę od kierowcy, jakoś nieporównywalnie lepsza niż to co miałem. W aso za parę daszek można kupić nowki. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi