Szerszeniatko Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Witam. Niestety mam problem ;/ mianowicie posiadam audi a3 2.0 tdi kod silnika BKD i zauważyłem ze przy przyśpieszaniu szarpie i przerywa lecz nie zawsze, co moze byc przyczyna ? Niestety nie mam mozliwosci zrobienia logow ;/
Fido Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 W tych autach bez VAGa się nie obejdzie. A wróżenie z kuli to gdzie indziej. Logi to podstawa diagnozy. Ewentualnie sprzedaż i kupno malucha, tak kilka kluczy wystarczy.
zibizab Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Ja bym zaczął od filtra paliwa i choćby sczytał kody błędów.
cabanmat Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Może sprawy wtryskowe... ale to wszystko wróżenie
Szerszeniatko Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2014 Już wszystko ok, silukład paliwowy zapowietrzony był przez wymianę filtra paliwa ;/ strachu było, że masakra ale kamień z serca i śmiga jak powinna
Musashi Opublikowano 3 Stycznia 2014 Opublikowano 3 Stycznia 2014 tyle ze w tych silnikach odpowietrzenie ukladu nastepuje w fazie rozruchu w czasie pierwszego uruchomienia po pracach przy ukladzie paliwowym.
Szerszeniatko Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2014 czy uszkodzone świece żarowe mogą powodować szarpanie samochodem na zimnym silniku przy obrotach powyżej 2 tys. ? samochód nie dymi, chodzi równo, obroty nie falują więc wtryski to raczej tu winy nie mają
Fido Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 i takie pytanko czy one także mogą mieć winę przy tym czy świece mają wine tylko przy tym, że chwilę dłużej kręci odpalając silnik ? Napisz to pytanie jakoś po ludzku.
lukas551 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 ja to tak rozumiem:decayed:..."czy tylko świece moga byc przyczyną długiego krecenia silnika przy odpalaniu" (jezeli o to chodzi to jest duuuuuuzo innych przyczyn) Szerszeniatko a przy wyzszych temperaturach przy pierwszym odpaleniu w ciagu dnia tez ciezko pali?
Szerszeniatko Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2014 sorki Panowie w pośpiechu źle sie wyraziłem ;/ chodzi mi o to, że wiem ze świece mam do wymiany bo to mi już mówił koleś od którego kupiłem auto bo przy odpalaniu samochodu nie ważne czy rano czy później jak jest ciepły chwilke dłuzej kreci niz np moja b5 pytanie czy uszkodzona swieca moze byc powodem szarpania autem przy obrotach powyzej 2 tys obrotów ? jak silnik jest juz rozgrzany i woda ma 90 stopni to nie ma żadnego szarpania.
Fido Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Świece na pewno wpływają na rozruch a nie na późniejszą pracę jednostki.
Rekomendowane odpowiedzi