Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kody climatronika Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi: Ukłony dla wszystkich, a szczególne dla pana, kyóry udostępnił te kody. :oklaski:

Super sprawa.Muszę przyznać się bez bicia, że nie wiedziałem że coś takiego jest.

U mnie działa :) Może jeszcze coś macie, co mnie zaskoczy? A zaskoczyć mnie może dużo, bo od niedawna pomykam moją niunią... Wiem już jak opuszczać i podnosić szyby z kluczyka, no i te kody właśnie sprawdziłem, które wprowadziły mnie w zdumienie.Na razie tyle z bajerów.Czy są jeszcze jakieś? Proszę - pozwólcie mi się też pocieszyć :a4fan: .Z góry dzięki :th:

Opublikowano

Witam

Kody fakt super ale prosze ni bijcie za moje pytanie :(

Wszystko czytalem i wiem jak co sie robi, tylko czy ktoś sprawdził który kod , ktorego czujnika temperatury zewnetrznej jest najblizszy rzeczywistej temperatury poza samochodem. I czy tego nie idzie dokladnie okreslic bo np przy postoju i przy jezdzie pokazuje inne wskazania?

p-m

Opublikowano

Witam

Kody fakt super ale prosze ni bijcie za moje pytanie :(

Wszystko czytalem i wiem jak co sie robi, tylko czy ktoś sprawdził który kod , ktorego czujnika temperatury zewnetrznej jest najblizszy rzeczywistej temperatury poza samochodem. I czy tego nie idzie dokladnie okreslic bo np przy postoju i przy jezdzie pokazuje inne wskazania?

p-m

Pewnie wszyscy sprawdzają na kanale 59

59 Temperatura w oC, z zewnętrznego czujnika temperatury (G 17), przód 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam nastepujace bledy klimatronika:

11.7 Klapa centralna, czasem blokowana

13.7 Klapa nogi/odszraniacz, czasem blokowana

15.7 Klapa powietrza, czasem blokowana

Nie wydaje mi sie to bardzo powazne ale chcialbym aby bylo .0 jestem zielony bo 1szy raz mam auto z takimi bajerami jak klimatronik i chce zapytac jak sie zabrac za usuniecie tych bledow. Rozebrac silniczki? Ale gdzie one sa i w jaki sposob to zrobic aby nic nie uszkodzic.. Jest sens to naprawiac?

Poszukaj dokładnie, w tym dziale jest sporo o tych błędach. Jeżeli nie widzisz sensu naprawy to konsekwencją będzie źle działająca klima

[spedyt]

Opublikowano

Witam dziś bawiłem sie tymi kodami poraz pierwszy i musze przyznać że ktoś miał łeb by taki bajer zastosować. Lecz jeszcze wiekszy szacunek dla HUGO za oświecenie nas nie wtajemniczonych :notworthy: :notworthy: :notworthy:

Lecz mam kilka pytań odnośnie tych kodów, a mianowicie:

1. W pozycji 1c mam alarm 15.7 Klapa powietrza, czasem blokowana. Moje pytanie, czy jest to coś powarznego, czy może być to jakiś zaległy alarm.

2. W pozycji 2c, 3c, oraz 56c, 57c mam wartość 0. Podkreślam że mam tylko jeden alarm tzn 15.7. Jeśli były by przerwane przewody to chyba pokazało by jeszcze alarmy z zakresu (listy HUGO-a) od 02.1 do 03.4. No chyba że sie myle :blink:

Z góry DZIEKUJE za odpowiedź.

Pozdro Szuszu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

czy te kody dzialaja na moim :a4fan: [prod. sierpien 1999 r. po II lifcie ?]

Opublikowano

czy te kody dzialaja na moim :a4fan: [prod. sierpien 1999 r. po II lifcie ?]

Yes

Opublikowano

według HUGO pod 49-jest licznik bledow sygnału predkosciomierza u innych temp. chlodz. to gdzie jest ten prędkosciomierz

U mnie kody kończą się na 87c więc co oznaczają kody od 62 -87 c ? Rownież kolejność wartości kodow tych powyżej nie zgadza się

Opublikowano

według HUGO pod 49-jest licznik bledow sygnału predkosciomierza u innych temp. chlodz. to gdzie jest ten prędkosciomierz

U mnie kody kończą się na 87c więc co oznaczają kody od 62 -87 c ? Rownież kolejność wartości kodow tych powyżej nie zgadza się

Numery kodów mogły się trochę różnić w różnych rocznikach.

Dodatkowy opis kodów od numery 62 masz w FAQ tutaj

Opublikowano

A u mnie to nie chodzi , przytrzymuje przycisk recyrkulacji oraz naciskam przycisk nawiewu gornego i nic.

Moze ktos wie dlaczego?

Opublikowano

to działa w :a4fan:do 2000 r.

Opublikowano

aaaa :), no u kolegi w TT z 2003 dziala to, wiec myslalem ze i u mnie tez bedzie...

• 5 tygodni później...
Opublikowano
:thumbup: te kody to pełen wypas. nie wiedzialem że coś takiego wogóle istnieje. :th:
Opublikowano

witam.odnośnie tematu to wytłumaczcie laikowi czy pisząc recyrkulacja chodzi o przycisk obiegu wewnętrznego, bo jeśli tak, to coś jest nie tak bo trzymam ten przycisk i trzymam i nic sie nie dzieje. czy jest coś o czym nie wiem??? czy robi się to przy jakichś konkretnych ustawieniach na panelu. moja audiczka jest z 1998roku

Opublikowano

witam.odnośnie tematu to wytłumaczcie laikowi czy pisząc recyrkulacja chodzi o przycisk obiegu wewnętrznego, bo jeśli tak, to coś jest nie tak bo trzymam ten przycisk i trzymam i nic sie nie dzieje. czy jest coś o czym nie wiem??? czy robi się to przy jakichś konkretnych ustawieniach na panelu. moja audiczka jest z 1998roku

Tak to obieg wewnętrzny.

"...Naciśnij i przytrzymaj przycisk recyrkulacji. Następnie naciśnij przycisk ręcznego nawiewu górnego. Wyświetli się 1c..." - tak robisz?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To jaki wkoncu kanal pokazuje temp plynu chlodzacego ? 49 czy 51 ? Bo na 49 skacze mi nawet ponad 100 a na 51 raczej stale 90

Temperatura plynu chlodzacego to kanal 51 a kanal 49 tak jak piszesz pokazuje temperature oleju.

Po 2 lifcie

49. Kühlmitteltemperatur---------- Temperatura płynu chłodzącego

51. Motortemperatur °C ---------- Temperatura silnika

Po 1 lifcie

51 Temperatura chłodzenia silnika (ECT) in oC

Czyli w wersji po 2 lifcie nie ma temperatury oleju ??

Temperatura silnika czyli temperatura bloku ??

Czasami mam tak ze chyba na kanale 49 temperatura sama rosnie nawet jak auto jest zgaszone i zimne to rosnie do 90 stopni ,miał to ktoś ??bo niewiem co to oznacza.

Opublikowano

Dla zainteresowanych w oplu astra I można wyswietlic np predkosc na zegarze cyfrowym.

Opublikowano

witam

czy wie ktoś co to za błędy 9.1 i 9.3 ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam zkorzystalem z tych kodow do klimatronika i wszystko fajnie tylko nie moge wejsc w 52 a robie tak jak jest na pisane czyli wylaczam klime a jak tam wchodze to mi sie wyswietla jakas cyfra w 53 tez mam podobny bol ma ktos rade co robie zle a moze cos mam skopane w klimatroniku

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

koledzy powiedzcie mi czy te kody dzialaja w b5 po lifcie?