Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Mokre wtryski - co to za substancja i skąd?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jakiś niezbyt popularny imbus. Ja sobie dorobiłem ze łba dużej sześciokątnej śruby.

Edytowane przez Emejcz

Opublikowano

Witajcie!

Zakład ktoś z was takie wkładki metalowe? Czy lepiej kupić te plastikowe?

06B-133-555-H-wkladka-wtryskiwacza-1-8t
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 27,50 zł - 06B 133 555 H -wkładka wtryskiwacza 1.8t (8299243460). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki...

Opublikowano

u mnie wszystkie popękały, żadna nawet nie drgnęła. Imbus rozmiar 20. Kolektor ssący do zdjęcia i rzeźba

Opublikowano

też jestem ciekawy czy nie lepsze byłyby metalowe + klej do gwintów i h..... nie ruszy

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam pytanie odnośnie dokręcania plastikowych uszczelniaczy vel gniazd zaworów dokrecamy je z czuciem do oporu do kolektora czy dynanometrem i z jaką sila? 

Opublikowano

Jakiś uszczelniacz i 3Nm...

Opublikowano

Dzięki JarekST202

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

zamówiłem u gościa z allegro te wkładki , do tego nowe oringi na wtryskiwacze i  czerwony klej do gwintów i jest ok

Opublikowano

Zamiast klej do gwintów można dać minimalną ilość silikonu? Wszystko kupiłem a o kleju zapomniałem a na miejscu mam tylko silikon. ??

Opublikowano

Silikon w sensie masa uszczelniająca jak do miski olejowej?  Jeśli tak to możesz. Też tak miałem robione kilka lat temu i jest susza do tej pory.

Opublikowano
7 minut temu, przem8 napisał:

Silikon w sensie masa uszczelniająca jak do miski olejowej?  Jeśli tak to możesz. Też tak miałem robione kilka lat temu i jest susza do tej pory.

Taki :

33167d124ac58c2c89f651fdad28

Opublikowano

Może być.

Opublikowano

Jakby ktoś był zainteresowany to zdjęcia z operacji przedstawiam niżej

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

Opublikowano

Jakim imbusem wykręcić te gniazda? 20?21? 

Opublikowano

masakra tyle walczylem z nieszczelnoscia a dzisiaj poslizgnela mi sie ręka gdy miałem odpalony silnik i nacisnąłem na wtrysk i zaczął syczeć jak poyebany i mam przyczynę :O

ktoś się nade mną zlitował :p

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czyli trzeba targac do góry cała listwe z wtryskami?? I silikon czy klej do gwintów w końcu?? 

Opublikowano

do takiej akcji to lepiej wykręć cały kolektor dolotowy, przynajmniej nie wpadnie Ci żaden syf do środka

Opublikowano
6 godzin temu, 3r4 napisał:

do takiej akcji to lepiej wykręć cały kolektor dolotowy, przynajmniej nie wpadnie Ci żaden syf do środka

Lub posiadać mocny odkurzacz i gumowy wężyk.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 15.07.2018 o 10:55, Misieqq7 napisał:

Witaj

też tak miałem, kupiłem te plastikowe podkładki pod wtryski i oringi. Wymieniłem oringi w pierwszej kolejności bo stare było mocno odciśnięte i wydaję mi się że narazie jest sucho. Pojeżdżę trochę i obczaje jak będzie ciekło to biorę się za te gniazda plastikowe..

Witam i mam pytanie o te oringi one mają jakiś numer??? Skąd zamawiales?? Będę zakładał wtryski z bam o nr 06A906031BC czy one mają takie same te dolne gumki jak te z bex  czy się różnią jakoś?? I skąd zamówiłes?? Byłem w sklepie motoryzacyjnym ale gość mi powiedział że po nr vin może mi zamówić a skąd ja mu wezmę vin :)

Opublikowano
40 minut temu, Mariox37 napisał:

Witam i mam pytanie o te oringi one mają jakiś numer??? Skąd zamawiales?? Będę zakładał wtryski z bam o nr 06A906031BC czy one mają takie same te dolne gumki jak te z bex  czy się różnią jakoś?? I skąd zamówiłes?? Byłem w sklepie motoryzacyjnym ale gość mi powiedział że po nr vin może mi zamówić a skąd ja mu wezmę vin :)

Witaj

Gdzieś na forum był numer tych oringow.  Nie różnią się od tych seryjnych także podaj swój numer bym pod twoje wtrsyki. 

Ja też mam z bam:)