xBladex Opublikowano 19 Listopada 2017 Opublikowano 19 Listopada 2017 Dokładnie tak jak kolega wyżej napisał..
marec-ki Opublikowano 19 Listopada 2017 Opublikowano 19 Listopada 2017 Mi zrobili wycenę dachówki cementowej vs blacha płaska Rukki z jakąś tam powłoką na P, trwałość 100 lat. Dachówka wyszła tylko 1000zł drożej ale ... o ile blacha płaska mi również podoba się mega bo dom nie wygląda na "przyciśnięty" jak przy dachówkach to chyba przekona mnie argument wytrzymałości na wiatr. W przypadku dachówki jeżeli coś zerwie to parę sztuk. W przypadku blachy jak już znajdzie słaby punkt to może cały dach polecieć, a pogoda w Polsce robi się niespodziewana i mocne wichury są co raz częstsze.
Zymek1989 Opublikowano 19 Listopada 2017 Opublikowano 19 Listopada 2017 Np. atlas jesli chodzi o grunt.Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu TapatalkaOk dzięki za rady[emoji5]Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
sadowiak Opublikowano 19 Listopada 2017 Opublikowano 19 Listopada 2017 Każdy z nas zje już „kilka” lat na tym świecie i czy widział ktoś na domu (max 15-letnim) zerwane same pokrycie bez ruszenia więźby? moim zdaniem z tym jest jak z takim wilkiem w lesie: każdy go się boi ale nikt go nigdy nie widział. Jak powieje mega mocno to najczęściej na starym domu z dachem dwuspadowym od ściany szczytowej wicherek zabierze cały dach z więźbą.
talib1990 Opublikowano 20 Listopada 2017 Opublikowano 20 Listopada 2017 Chyba jednak wybiorę dachówkę ceramiczna . Dach mam mega prosty dwuspadowy z jedną lukerna na okno w łazience . Przemawia za mną jakość oraz to , że dobrze położony staje się " bezobsługowy " . Dzięki chłopaki - upewniliscie mnie w moim myśleniu Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Askeladden Opublikowano 23 Listopada 2017 Opublikowano 23 Listopada 2017 Ja wolę blachę lepszej jakości niż tanią dachówkę. Dużo zależy od tego jaki dom, kryjac blachą jest łatwiej osiągnąć nowoczesny wygląd
xBladex Opublikowano 23 Listopada 2017 Opublikowano 23 Listopada 2017 Bardzo dobra decyzja [emoji106]
cylit Opublikowano 24 Listopada 2017 Opublikowano 24 Listopada 2017 u mnie jest blacha - super sprawa
talib1990 Opublikowano 24 Listopada 2017 Opublikowano 24 Listopada 2017 u mnie jest blacha - super sprawa Odpuściłem blachę chce mieć spokój na wiele lat, jadę za tydzień kupić dachówkę po zimowej cenie . Skłaniam się ku Creatonowi z dodatkową powłoka . Pogoda dopisuje to jadą ze zbrojeniem Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
yanekk Opublikowano 6 Grudnia 2017 Opublikowano 6 Grudnia 2017 W dniu 17.11.2017 o 11:59, pens napisał: Panowie, czy ktoś z was montował może drzwi pomiędzy dwoma pomieszczeniami w ściance z płyt k-g. Jak to się trzyma w praktyce? Mam tutaj na myśli ich wytrzymałość. Tak jak koledzy tutaj napisali, podstawa, to wzmocnione profile, dostosowane do obciążenia jakie będą generowały drzwi. Jest kilka zasad. Jeżeli otwór będzie szerokości 90 cm, waga drzwi 25kg, wysokość pomieszczenia w którym montowana jest ścianka nie przekracza 2,6 m to muszą być zamontowane profile UA np Nida UA50. Taki układ zapewni wystarczające usztywnienie otworu wokół ościeżnicy drzwiowej. Masz w sieci kilka poradników zarówno na Murator jak i na stronach Siniat np: http://www.siniat.pl/pl-pl/centrum-wiedzy/buduj-z-nami/montaz-drzwi-w-sciance-g-k jak się do tego zabrać.
zaba84 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Panowie ja mam takie pytanko.... Czy może montował ktoś samodzielnie rolety zewnetrzne? Chodzi o rolety w puszce zamontowane we wnęce okiennej. Taki pseudo znajomy który je sprzedaje mówił żę samodzielne nie da sie tego zamontować bo to jest bardzo trudne i już nie wiem czy podołam. ???
talib1990 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Dachówka dzisiaj zakupiona - Creaton Titania Czarny Mat Angobowana wczoraj więźbe zamówiłem , może w tym roku jeszcze stanie dach bez krycia
granatowy Opublikowano 17 Grudnia 2017 Opublikowano 17 Grudnia 2017 13 godzin temu, talib1990 napisał: Dachówka dzisiaj zakupiona - Creaton Titania Czarny Mat Angobowana Jak się będzie sprawować czarny dach latem ? Pewnie mocniej będzie się nagrzewać.
XV 1900 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Opublikowano 17 Grudnia 2017 13 godzin temu, talib1990 napisał: Dachówka dzisiaj zakupiona - Creaton Titania Czarny Mat Angobowana wczoraj więźbe zamówiłem , może w tym roku jeszcze stanie dach bez krycia Bardzo dobry wybór
talib1990 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Jak się będzie sprawować czarny dach latem ? Pewnie mocniej będzie się nagrzewać. Zobaczymy wielu ludzi ma i nie narzeka Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka
xBladex Opublikowano 17 Grudnia 2017 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zobaczymy [emoji6] wielu ludzi ma i nie narzeka Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu TapatalkaTak samo mam położną dachówkę ledz Röben grafit i zobaczę jak się będzie sprawowało w gorące dni..
XV 1900 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Opublikowano 18 Grudnia 2017 5 godzin temu, talib1990 napisał: Zobaczymy wielu ludzi ma i nie narzeka Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka Ja mam czarną Creatona szkliwioną i zrozumiałe jest że śię nagrzewa ale w czym problem chyba będziecie ocieplać poddasze
Damian Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2017 W dniu 27.10.2017 o 10:14, talib1990 napisał: Już jest prawie koniec parteru, kominy Konekta zawitały Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Moge zalatwic hormana w super cenie
talib1990 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Opublikowano 1 Stycznia 2018 W dniu 30.12.2017 o 12:35, Damian napisał: Moge zalatwic hormana w super cenie masz na myśli bramę garażową ?
Damian Opublikowano 1 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2018 5 godzin temu, talib1990 napisał: masz na myśli bramę garażową ? Tak
Rekomendowane odpowiedzi