spknet Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Witam w audi a4 avf przy dodaniu gazu przy obciążeniu wydobywa się dziwny dźwięk jakby chrobotanie gdzieś w okolicach pompy wspomagania lub niżej myślałem najpierw ze to sprzygiełko alternatora ale ten dźwięk jakby był niżej jest to przez kilka sekund na niskich obrotach na wyższych tego nie słychać na luzie tez nie Z góry dzięki za wszelkie wskazówki link do filmiku
jacek70 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Dzieje się tak tylko na zimnym czy na ciepłym też ?
spknet Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2014 na zimnym jakby bardziej ale na ciepłym tez słychac
piotrsob1 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Dźwięk taki jakby luźna była plastikowa osłona rozrządu i wpadała w rezonans na wolnych obrotach:whistling:
spknet Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2014 dźwięk słychać bardziej od strony pompy wspomagania wydobywa sie tylko przy obciążeniu np ruszaniu z jedynki wszystkie elementy na zewnątrz się trzymają nie ma nic luźnego, rolki na paski tez nie maja luzów ...
Biszczan Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Mnie ten dźwięk przypomina luźną osłonę silnika, ale piszesz, że nic nie jest luźne i dobrze spasowane to nie mam pojęcia
piotrsob1 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Pokręć kierą na postoju przy włączonym silniku, jak też będzie to słychać, to sprawdź sprzęgiełko alternatora, czy nie stoi dęba
spknet Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2014 Tez obstawialem na sprzegielko nawet kupilem drugie ale nie ma roznicy czy krece kierownica jedynie jak ruszam to slychac
Biszczan Opublikowano 20 Stycznia 2014 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Paweł odnalazłeś przyczynę tego dźwięku ?
mariuszsn Opublikowano 20 Stycznia 2014 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Ja mam podobny dźwięk, jutro jadę wymieniać poduszki pod silnikiem to powiem mechanikowi niech posłucha i dam jutro znać, ale ja zauważyłem że u mnie nasila się jak włączę klimę.
spknet Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2014 W piatek sciagne pasek i posprawdzam po kolei mozna auto odpalic bez tego paska ? Pewnie bledami posypie
brodzitsu Opublikowano 21 Stycznia 2014 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Miałem bez paska klinowego b6 odpalane przez mechanika, żeby zdiagnocować czy mam uszkodzoną pompe wody - hałasowała aby wyeliminować osprzęt trzeba było zdiąć pasek i żadnych błędów nie złapał (byłem przy tym, vaga potem podpinałem i błędów nie było)
artursa Opublikowano 21 Stycznia 2014 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Czy słychć ten dźwięk przy uruchomionej klimie? U mnie w aucie było uszkodzone sprzęgiełko klimy
Rekomendowane odpowiedzi