?ukaj Opublikowano 24 Stycznia 2014 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Witam mam pytanie do kolegów czy ktoś spotkał się z tym iż wskazówka poziomy paliwa sama się podnosi na początku miałem rezerwę zatankowałem za 40 zł i poziom wzrosnął aż za połowę po jakimś czasie doszedł do pełna dzisiaj przeczyściłem odpowietrznik przy klapce wlewu spadło do 3/4 ale po odpaleniu znowu wzrosnął do 1/1 a jestem pewny ze w tym momencie nie mam nawet połowy baku , podłączałem także fisa kolegi i to samo (zaznaczam że jakis miesiąc temu wkładałem fisa wcześniej miałem licznik z przedlifta 96r. ale po zmianie przez jakis czas wszystko chulało Ktokolwiek coś wie ?
ja74687 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Najprawdopodobniej elektro zawór par paliwa ten co znajduje się na obudowie filtra paliwa, już było wiele tematów o tym poczytaj A syczy ci z baku ??
?ukaj Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2014 nie nie słychać żeby syczało tylko 1 raz jak tankowałem na odpalonym bo mi sie spieszyło to syknęło przy odkręcaniu okey poczytam jeszcze , sprawdze jak go sprawdzić i spróbuje go naprawić , jak są jeszcze inne sugestie chętnie też sprawdzę ---------- Post dopisany 25-01-2014 at 18:48 ---------- Poprzedni post napisany 24-01-2014 at 19:48 ---------- Znowu jakiś nowy objaw wskazówka była troszeczkę przed 1/1 zatankowałem za 50 zł oczywiście doszło do full ale po ok 20 minutach wskazówka zeszła do 1/4 baku zgasiłem silnik i po 5 minutach znowu zaczęła rosnąć ... mam pytanie czy to wciąż może byś przyczyna elektrozaworu ww. ?
ja74687 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 może bo jak zgasiłeś silnik to podciśnienie wytworzone w baku spadło a kiedy go odpaliłeś podniosło dno i wskazówka zaczęła szaleć, musisz zobaczyć czy na pewno ci nie syczy, czyli odpalasz silnik i słuchasz przy korku jak syczy to wymiana zaworku jeżeli nie syczy to znaczy że jest problem z pływakiem i bez jego wyciągnięcia się nie obejdzie
dawidoks Opublikowano 29 Stycznia 2014 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Ja obstawiam pływak z autopsji tyle że przy AJL'u. Z podciśnieniem w baku w ADR miałem problem i nie było objawów związanych z złym wskazywaniem paliwa. Zajrzyj do baku, czy pływak nie pomyka luzem.
damian111 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Opublikowano 29 Stycznia 2014 elektrozawór na puszcze filtra powietrza się znajduje jak silnik chodzi i cyka to jest ok jeżeli nie cyka to mamy takie objawy wiem to z autopsji Spróbuj zapryskać wd40 jak nie pomoże to używka na szrocie :hi:nie radziłbym tego olewać bo padnie pompa paliwa a wiadomo koszty większe:facepalm:
artas154 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Opublikowano 29 Stycznia 2014 powinieneś się cieszyć że masz cały czas pełen bak ;D
darkb Opublikowano 7 Lutego 2014 Opublikowano 7 Lutego 2014 co chłopaka oszukujecie może wysiada mu poprostu licznik a nie pływak jak wskazuje wiele osób
ja74687 Opublikowano 7 Lutego 2014 Opublikowano 7 Lutego 2014 Nikt go nie oszukuje po prostu każdy pisze co mu się wydaje, a jesteś pewny że to licznik pada ?? Nie więc i ty kolegę oszukujesz. Pomyśl zanim napiszesz co kol wiek
Rekomendowane odpowiedzi