Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana calej KLIMATYZACJI jaki koszt ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie, posiadam A4 B6 z 2003r S-line 1.9TDI AVF 131KM. Problem jest taki iż zatarła się sprężarka klimatyzacji, nie mam pojęcia kiedy to się stało i jak... Mechanik mówi że należy wymienić sprężarkę, osuszacz, skraplacz i przeczyścić cały układ. Chciałbym to wszystko zrobić na NOWYCH częściach, gdyż nie mam zamiaru sprzedawać auta przez najbliższe 5 lat. Pytanie jaki ogólny koszt takiej operacji, czy warto wszystko wymieniać na NOWE części i czy maja to być oryginały czy zamienniki i najważniejsze czy zna ktoś jakiś porządny warsztat który by się tym zajął od dechy do dechy w województwie warm-mazurskim lub pomorskim. Dzięki z góry za wszystkie odpowiedzi.

Opublikowano

ja bym wymienił na nowe bo u zywane nie wiadomo ile jeszcze polata tym bardziej że chcesz go trzymać

a jak zrobisz wszystko na nowych częściach to będziesz jezdził z spokojnym sumieniem że ci nie padnie znowu

aaa i org chyba że serwis za to sobie ceni 4 razy tyle co za dobry zamiennik ;)

Opublikowano

ja bym szukał używki od jednego samochodu , oczywiście ze sprawną klimą

Opublikowano
  • Autor

Macie namiary na jakiś porządny warsztat od klimatyzacji w Elblągu bądź okolicach???

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja kupilem

Skraplacz RNF -250zl

Osuszacz RNF - 100zl

filterek - 50zl

kompressor uzywka -350zl

plukanie jakies 600-800zl

Opublikowano

czy przy zatartej sprężarce musi być wymieniony skraplacz?

Opublikowano

tak

Opublikowano

a nie wypuka go?:)

---------- Post dopisany at 17:19 ---------- Poprzedni post napisany at 17:14 ----------

wpisałem w google skraplacz i wyskoczyła mi chłodnica klimatyzacji to o to chodzi?

Opublikowano

tak

wymienia się bo nigdy do końca się nie wypłucze

Opublikowano

chłodnicę klimy kup nową z zamiennika

Opublikowano

zero uzywanych gratów, tylko nowe, moga byc zamienniki. Układ musi byc sterylnie czysty i suchy jak ma pracowac dluzszy czas

Opublikowano

Nowa sprężarka, skraplacz i filtr, przewody i parownik mogą zostać stare, ale trzeba dokładnie wypłukać, najlepiej rozebrać wszystko na części. Przerabiałem parę lat temu zatarcie sprężarki w mniejszym audi, zestaw tak jak powyżej plus fabrycznie nowa sprężarka i klimatyzacja pracuje do dzisiaj bez zarzutu.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Podepne się pod temat.

mam podobny problem z zatartym kompresorem klimatyzacji w A4 B7. W zeszłym roku wymieniłem sam kompresor i klima pochodziła 3 no może 4 tygodnie po czym zerwało sprzęgło. Kolejny kompresor zatarty, a że nie było gorąco to zostawiłem temat na później.

Teraz zamierzam naprawić jak należy układ bez półśrodków, kompresor regenerowany już mam, osuszacz nowy mam, skraplacz nowy zakupie niebawem, przewody zdemontuje i bede je płukał mył i wydmuchiwał, ale największy problem wydaje mi się z parownikiem, co z nim zrobić aby go wypłukać, jak to zrobić aby juz mieć ten temat za sobą? czy są jakieś firmy w wawie co wypłuczą wyczyszczą parownik na aucie??

Opublikowano

Poszukaj w necie. Są takie firmy które dysponują urządzeniami do płukania klimatyzacji i będą potrafiły wypłukać również parownik bez jego wyjmowania. Jest to wykonalne z pozytywnym rezultatem pod warunkiem, że trafisz na solidny zakład. Pamiętaj o odpowiedniej ilości oleju w układzie.

Sposób wykonania: Światowa 24 Warszawa Włochy

Warszawa

Termin wykonania: tel, 22-863 54 45

Jak zamówić: tel. kom. 0-602-603-275

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Co do warsztatu Ci nie pomogę za bardzo, ale gdybyś potrzebował części to z własnego doświadczenia polecam http://www.autochlodnice.com/chlodnice,wody-audi/k,100103,5/ Szeroki wybór, ceny tez w miarę.

Opublikowano

Kolego jak jesteś z woj. Lubelskiego to mogę Ci polecić warsztat w którym mi zrobili wymianę gratów i płukanie układu specjalna maszyna. Warsztat mieści się w Krasnymstawie

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk