Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T+ ' by marys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przedastawiam mój wykres. Typowa seria + Virus w BRK Inowrocław

38d3c88ca6095ed5m.jpg

Na dniach chcę założyć DP i TIP + Fmic

Opublikowano

tak daleko osiegnieta moc maksymalna?

Opublikowano

ładny wynik, dojebane nm ładnie ale czy nie za mocno to przy 2.5tys max moment a potem to na dół leci. ale ogólnie fajny wynik jak na serie

Opublikowano

TIP nie wiele Ci da przy seryjnej turbinie i takich mocach.. Natomiast DP i fmic mogłeś założyć przed strojeniem.

Wynik ogólnie dobry.. widać że motorownia zdrowa :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki forum teraz wiem że mogłem DP i Fmic założyć przed Virusem, ogólnie jestem laikiem w tych sprawach i nie wiem czemu Nm jest największy przy 2500obr/min i czemu tak daleko jest osiągnięta moc maksymalna panowie tak mi zrobili i tak mam, wypowiedzcie się w temacie czy wykres jest dobry czy należy mu się jakaś korekta. Powiem tyle jazda z takim Nm po 3 tyś km powaliła sprzęgło na kolana, czy to norma, każde dodanie gazu na drugim biegu kończyło się utratą przyczepności i na 3 na początku było czuć że auto walczy nie to że traciło kontakt, ale jak już miało by do tego dojść mowa tu na suchym asfalcie. Aha czy jak założe Fmic i DP czy jest możliwość jakoś tego zestrojenia i czy to ma sens czy coś to da?

Opublikowano

Dlatego Ci kolego napisalem ze masz duży moment przy małych obrotach a potem spada, sprzęgło i wszystkie podzespoły dostaja po d*pie z takim momentem w takim zakresie obrotów. moim zdaniem za duzo turbo w peak-u dmucha, dla turbo to tez duze obciążenie

Opublikowano

FMIC przyda się jak będzie cieplej, na pewno to odczujesz. Zarówno DP jak i FMIC korzystnie wpłyną na moc, jedyne co może Cię ograniczać to wtryski.

Przy korekcie warto było by aby max Nm był osiągany nieco później. TIP sobie odpuść. Jest temat o sprzęgle, na pewno znajdziesz jakieś sensowne rozwiązanie. Najtańsze i najprostsze wyjście to tarcza i docisk od AWX'a. Co do utraty przyczepności to mogą się przydać dobre opony, torsen lub ograniczenie Nm na 1 i 2 biegu, ale to nie na tym ECU :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Teraz by zmienić na późniejsze Nm to trzeba robić korektę programu, i czy po Fmic i Dp trzepa i czy jest w ogóle taka możliwość strojenia po tym i zmiany w Nm

Opublikowano

Może zrób logi jak masz vaga będzie mniej więcej wiadomo jak to wygląda 002+115, żeby zmienić przebieg momentu trzeba zrobić korekte.

Opublikowano
  • Autor

właśnie mam kabel OBD2 ale nie mam programu jakim się posługujecie i jak to się sprawdza te logi może być na PW

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
FMIC przyda się jak będzie cieplej, na pewno to odczujesz. Zarówno DP jak i FMIC korzystnie wpłyną na moc, jedyne co może Cię ograniczać to wtryski.

Przy korekcie warto było by aby max Nm był osiągany nieco później. TIP sobie odpuść. Jest temat o sprzęgle, na pewno znajdziesz jakieś sensowne rozwiązanie. Najtańsze i najprostsze wyjście to tarcza i docisk od AWX'a. Co do utraty przyczepności to mogą się przydać dobre opony, torsen lub ograniczenie Nm na 1 i 2 biegu, ale to nie na tym ECU :decayed:

Odpowiedz kolego laikowi dlaczego sprzęgło akurat od AWX. To chyba Passat B5 FL ?

Opublikowano

Odpowiedz kolego laikowi dlaczego sprzęgło akurat od AWX. To chyba Passat B5 FL ?

AWX to a4 b6 , sprzęgło jest mocniejsze i znosi więcej nj jak to w dieslu

Opublikowano

Dobry wynika jak na serie. Masz zamiar coś robić jeszcze?

Opublikowano

AWX to a4 b6 , sprzęgło jest mocniejsze i znosi więcej nj jak to w dieslu

Dokładnie, skoro 1.9 TDI ma ok 300Nm w serii a po sofcie sprzęgło nadal daje radę, to w naszych benzyniakach też sobie poradzi.

Jest P&P i niewiele więcej kosztuje.

Tu masz sporo info http://sprawdz.auto.pl/modyfikacje-1-8t/ reszta rozsiana po forum :wink:

Opublikowano

Widze że bardzo podobny wynik Tobie wyszedl jak mi, tylko że u mnie max NM przy 3300 rpm. Też chipowałem w BRK i jestem mega zadowolony.

Wykres:

http://postimg.org/image/yf7uzniib/

Zrobilem ten sam błąd co Ty, jeśli chodzi o FMIC i DP. Wtryski od BEX, DP i FMIC na dniach. Wtedy ponowne strojenie: 600zł mi chlopaki z BRK zawołali.

Opublikowano

opłaca się wyam wkładać większe wtryski i robic korekte za 600zł żeby ugrać te 5km więcej ? na seryjnej k03 to wiecej jak 200hp nie ugracie

Opublikowano

w sumie nie, ALE przy FMIC i tak trzeba korektę robić, więc jak już będzie FMIC to od razu wrzuce wieksze wtryski i wtedy korekta. Wiadomo cudów nie ma na K03.

Opublikowano
  • Autor

JUZIU ale zawsze to będzie już 199 a nie 194KM :) nie no tak na serio to taka jest prawda nazbierać lepiej gratów, a na koniec pozakładać wszytko i wtedy jedno dobre srojenie zrobić

Opublikowano

a po co Ci koretka przy FMIC? miom zdaniem zupełnie nie potrzebna jest korekrta przy takim modzie

Opublikowano

no własnie sa dwie szkoły jeśli chodzi o FMIC i korekty.

1) jedni twierdząą że nie trzeba

2) Drudzy twierdzą że korekta jest potrzebna, ponieważ ilość powietrza dla turbawki sie zmienia i powastaje większa turbodziura.