Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

spalanie LPG - chyba trochę za dużo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

posiadam ADR w automacie i w nadwoziu avant. Instalacja Stag300 i czerwone Valteki. Czy spalanie przy obecnej aurze w granicach 13-15 litrów lpg to normalne? Na pełnym zbiorniku LPG 44 litry przejeżdżam około 300 km. Głównie miasto, ale też czasami trasa, raczej szybkim tempem +/- 140 km/h.

Byłem już u gazownika, sprawdził instalację, również sondę w trakcie jazdy i stwierdził że jest ok. Wtryski mają za soba około 80 tys. km i podobno mogą już "popuszczać", chociaż ciężko to stwierdzić na pewno.

Opublikowano

Moją A4 na całym zbiorniku ok. 45l robie ponad 500km (miasto i trasa) wiec mi się wydaje ze trochę za dużo ci pali nie wiem czy przy automacie jest tak że pali więcej ale mogę być w błedzię.

Opublikowano

Automat w mieście nie spali 10/100. Moje ARG w korkach po 13 spala, także wynik 13-15 zimą na zakorkowane miasto + automat nie będzie jakiś wyżyłowany.

Te silniki ekonomiczne nie są. W samej trasie przy ok 120 spali Ci sporo mniej.

Opublikowano

Normalnie powinno palić 11,12 litrów jednak przy mrozach powyżej - 10 spalanie może dojść do 15 , 16. .

Opublikowano

Gazownik u którego byłem ma avanta 1.8 i jemu pali coś koło 14-15. Mówił mi, że to normalne spalanie i że jak auto jest odpowiednio przystosowane do pracy na gazie to tak będzie spalać.

Opublikowano

14-15 u mnie w adr na ostatnia pogode patrzac

Opublikowano

Mój ADR spala przy obecnej pogodzie około 10-11 l w trasie i raczej przy spokojnej jeździe.

Opublikowano

u mnie tez okolo 15 L/ 1,8 Turbo

Opublikowano

Mój ADR pali 10,5-12 ale jak jeździ córka 9-10,5 wszystko zależy od buta.

Opublikowano

Spalanie jak najbardziej prawidłowe. ADR nie jest oszczędnym silnikiem, automat jeszcze zwiększa apetyt.

Opublikowano

Witam mój ADR po mieście na pełnej butli 40 l zrobię 350 km,trasa przy spokojnej jeżdzie 8,9 litrów na 100 km.

Opublikowano

Moje ADR quattro właśnie pobiło rekord. Zalałem gazu za 100zł i w cyklu mieszanym 50/50 trasa-miasto zrobiłem 408km i gaz rozłączyło :)

Opublikowano

Spalanie plus minus w normie mogło by spaść z 1-1,5L ale musisz zmienić wtryski bo valteki to szczyt marzeń gazownika nie jest, jako tako da sie wyregulować.. jako tako bo nie są w 100% powtarzalne.

Opublikowano

Jezdze po wawie. Pali mi 13,5 l na 44 l gazu wychodzi okolo 330km. Myslalem ze to duzo, ale poczytalem troche innych tematow i stwierdzam ze to normalne spalanie. W trasie przy 140km/h pali mi 11

Opublikowano

Moja 1.8T w mieście spala 12-13 bez większych szaleństw (od września mam gaz).Natomiast trasa w 5 osób i pełnym bagażnikiem wyszło równe 10litrów

Opublikowano

Tak tyle ze 1.8t jest mocniejsze i lepiej radzi sobie z budą a4 stąd pomimo większej mocy spalanie mniejsze.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

MI się wydaje że nie powinno przekraczać spalanie 13l/100 przy normalnych ustawieniach i całkowicie sprawnym układzie bo mam kumpla co popodkręcał na parowniku i pali dużo więcej. Ja miałem ADP a teraz mam ALZ i 12 nigdy nie przekroczyłem chociażbym nie wiem jak butował oczywiście LPG

Opublikowano

u mnie spalanie w cyklu mieszanym sięga 12 litrów fakt że mam v-ke ;) u znajomego 2,8 V6 spalanie sięga 14L a przy audi a3 1.8 miałem 11L . wszystko kwestia ustawienia :)

Opublikowano

Panowie uważam ze temat do zamknięcia bo autor wykazuje brak zainteresowania a temat z lutego :decayed:

Tapnięte z iphona

Opublikowano

ja mam 1.8 5v avanta i za 30zł robie 95 do 100 km w trasie zawsze tak sprawdzam sobie od zera gazu tankuje za 30zł jak robie 100 to jest super jechałem z gdanska do katowic 620km koszt 160,170zł w jedną strone :a4fan: