mariuszsmietana Opublikowano 12 Lutego 2014 Opublikowano 12 Lutego 2014 celma kiedyś robiła dobry sprzęt ,obecnie niewiadomo zgadzam sie w 100% pierwszego SDS miałem Celmy i był nie do zdarcia było to kilka lat temu, od tamtej pory o Celmie było cicho mało tego sprzętu na półkach widziałem ten z linka jakoś mi tak Chinami zalatuje, głównie chodzi o plastik bo kolor Makity Kupilem sobie taka ale 14,4 i nie zaluje. Na plus 2 aku, mega szybka ladowarka, cena oraz gwarancja. Nie jestem pewny ale cos mi sie wydaje ze to na licencji Makity. Ladowarki bardzo podobne, aku identyczne....
lukaszooo Opublikowano 12 Listopada 2016 Opublikowano 12 Listopada 2016 Odkopuje temat, na gwiazdkę chce kupić sobie wkrętarkę. Kiedyś miałem DeWalta chodził dość długo ale akumulatory szybko padły a na sam koniec ładowarka przestała ładować. Jakieś dwa lata temu teść kupił wkrętarkę hitachi 12V, pare razy ją pożyczałem i jak dla mnie jest naprawdę wystarczająca. Może ktoś polecić jakiś konkretny zestaw Hitachi i ewentualnie sklep który nie padnie za miesiąc i w którym gwarancja jest uwzględniana.
griga-st Opublikowano 12 Listopada 2016 Opublikowano 12 Listopada 2016 Pytasz o konkretna markę w konkretnym kontekście, wiec moja odpowiedz będzie nie na temat A ta brzmi tak jak na poprzednich dwóch stronach: Makita. Hitachi to naprawdę świetne sprzęty, ale z dostępnością serwisów to niestety tak sobie jest.
pandamix Opublikowano 13 Listopada 2016 Opublikowano 13 Listopada 2016 miałem różne wkrętarki i od siebie mogę polecić milwaukee
sagakama Opublikowano 13 Listopada 2016 Opublikowano 13 Listopada 2016 Dwa lata temu kupiłem Metabo. Taka mała za około 500 zł. Na moje potrzeby bardzo daje rade. 3 lata gwarancji na wkretarke i akumulatory. Mnie gwarancja na akumulatory przekonała.
lukaszooo Opublikowano 13 Listopada 2016 Opublikowano 13 Listopada 2016 (edytowane) miałem różne wkrętarki i od siebie mogę polecić milwaukee Pokaż mi kogoś kto posiada narzędzia Milwaukee do domowego użytku. Hitachi 12V gwarancja na 36 miesięcy, akumulatory 1,5AH cena 350zł http://allegro.pl/hitachi-wiertarko-wkretarka-ds12dvf3-zestaw-bitow-i6127561764.html Metabo 12V gwarancja 36 miesięcy, akumulator 1,7AH 385zł http://allegro.pl/metabo-bs-12-wkretarka-wiertarka-2-biegi-latarka-i6328987975.html Wizualnie hitachi wygląda solidniej co więcej to nie wiem bo metabo nawet nie widziałem na oczy. Edytowane 13 Listopada 2016 przez lukaszooo
sagakama Opublikowano 13 Listopada 2016 Opublikowano 13 Listopada 2016 (edytowane) Ja używam takiej https://www.castorama.pl/produkty/narzedzia-i-artykuly/elektronarzedzia-przenosne-i-akcesoria/wiertarki-wkretarki-i-mloty/wkretarki-akumulatorowe/wiertarko-wkretarka-akumulatorowa-z-udarem-metabo-powermaxx-bs-basic-10-8-v.html W cenie około 500 zł. Niby taka mała ale jest mocna. Maks. moment ma 34NM. Kosztuje więcej niż twoje z linków ale ma dwa akumulatory 2.0Ah i to że jest taka mała powoduje że jest strasznie poręczna. Często nawet przy aucie ją uzywam. Gwarancja 3 lata po rejestracji na stronie metabo. Edit: Na alledrogo masz kilka pln taniej bo 485 z wysyłką. Jakby co to od jutro na alledrogo raty 0% wchodzą ?. Pozdro. Edit: Zapomniałem o jeszcze jednym waga wkretarki z aku to ciut ponad 1kg. Przy wkrecaniu płyt w suficie - bezcenna. Edytowane 13 Listopada 2016 przez sagakama
...radek... Opublikowano 14 Listopada 2016 Opublikowano 14 Listopada 2016 A ja posiadam taką i jest nie do zdarcia. Troche droga ale rewelacja. http://efestool.pl/product-pol-42442-FESTOOL-WKRETARKA-PDC-18-4-Li-18V-5-2-PLUS-564576.html Wysłane z s7
lukaszooo Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 Tyle ze za taką cenę można kupić 6 wkrętarki hitachi
daro973 Opublikowano 16 Listopada 2016 Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) Aż się specjalnie zarejestrowałem, żeby napisać Milwaukee, owszem sprzęt głównie dla profesjonalistów, ale jak dobrze poszukasz, to znajdziesz w naprawdę dobrych cenach.Mój znajomy kupił ostatnio M12 BDD do użytku domowego i jest bardzo zadowolony. Co prawda trochę droższa, niż to co wrzucałeś z allegro, ale z pojemniejszym akumulatorem i przede wszystkim Li-ion, a nie stare kadmówki.Wrzuciłem w ceneo i najtaniej mają tutaj: https://carinet.pl/2235-wkretarka-milwaukee-m12-bdd-202c-4002395002627-4933441915.htmlJak zamierzasz używać przez dłuższy czas, to wydaje mi się, że warto dołożyć te stówę. Edytowane 16 Listopada 2016 przez daro973
pandamix Opublikowano 16 Listopada 2016 Opublikowano 16 Listopada 2016 nie chciało mi się dyskutować więc dlatego nic nie odpisywałem,Dzięki Daro za wsparcie
lukaszooo Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 Wczoraj byłem w największym sklepie z elektronarzędziami na okolicy, gość powiedział ze na 20 sprzedanych wkretarek 10 to hitachi, gwarancja 3 lata mówił ze jego pracownik raz w tygodniu jest osobiście w serwisie i żadnych problemów z gwarancja nie ma. Metabo odpada po wzięciu obu wkretarek w rękę metabo wygląda poprostu źle. Podobne milwaukee w sklepie kosztowało ok 1000 zł przez neta nie kupuje takich rzeczy bo parę razy nacielem się na butach z allegro które rozpadły się po miesiącu a gwarancja to fikcja.
sagakama Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 Więc decyzja podjęta. To dobrze jeden problem mniej ?. Pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi