Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AJM montaż kpl. sprzęgła z AVF

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kowi "pijesz" do mnie czy do reszty ? :grin:

Opublikowano

Do zrywki :D

Opublikowano
  • Autor

a ja wlasnie jade pic :-D hehehe

---------- Post dopisany at 18:50 ---------- Poprzedni post napisany at 18:48 ----------

do skrzyni 5 nie podejdzie to ... jeśli ktoś twierdzi że podejdzie to proszę dokumentację ...

AJM ma sprzęgło 228 i dwumas jak AWX AFN itp

ATJ ma 240 i dwumas prawie jak AVF, można je spokojnie zamienić.

http://www.ccc-motorsport.de/shop/2879/luk-schwungrad-audi-a4-8d2-b5-1-9tdi-quattro-8d5-vw-passat-3b2-4motion-variant-3b5-3b3-3b6-zms-flywheel-dmf-415011410-415-0114-10-detail?tmpl=component&format=pdf

poza tym są inne rozruszniki w ATJ i AJM itd

Nie mam pojęcia jak chcecie upchać sprzęgło 240mm do skrzyni 5 ?

Siedzę w tym nie od dziś i nie znalazłem patentu żeby upchać sprzęgło 240mm wraz z dwumasem do skrzyni 5.

W drugą stronę nie ma żadnego problmeu czy 228 do skrzyni 6

oczywiście mowa tylko i wyłącznie o dieslu

no to jak nie podejdzie, to bedzie AWX. ale do passka ajm 5 tki podchodzi przeciez. to dlaczego nie podejdzie do audi?

Opublikowano
do skrzyni 5 nie podejdzie to ... jeśli ktoś twierdzi że podejdzie to proszę dokumentację ...

AJM ma sprzęgło 228 i dwumas jak AWX AFN itp

ATJ ma 240 i dwumas prawie jak AVF, można je spokojnie zamienić.

http://www.ccc-motorsport.de/shop/2879/luk-schwungrad-audi-a4-8d2-b5-1-9tdi-quattro-8d5-vw-passat-3b2-4motion-variant-3b5-3b3-3b6-zms-flywheel-dmf-415011410-415-0114-10-detail?tmpl=component&format=pdf

poza tym są inne rozruszniki w ATJ i AJM itd

Nie mam pojęcia jak chcecie upchać sprzęgło 240mm do skrzyni 5 ?

Siedzę w tym nie od dziś i nie znalazłem patentu żeby upchać sprzęgło 240mm wraz z dwumasem do skrzyni 5.

W drugą stronę nie ma żadnego problmeu czy 228 do skrzyni 6

oczywiście mowa tylko i wyłącznie o dieslu

kuba weź pod uwagę że w AVFach była zmiana w dwumasie, pasujący dwumas 240mm do 228mm był tylko w pierwszych miesiącach produkcji i podejrzewam że właśnie późniejsze były już inne

Opublikowano

a na jakiej zasadzie ten dwumas pasuje skoro on 240mm?

Opublikowano

to że jako jedyny dwumas 240mm ze wszystkich jest montowany na 6 srub do walu, wszystkie inne byly na 8

Opublikowano

i tym o to sposobem dotarlismy do sedna sprawy :grin::grin::grin::grin:

Opublikowano

Dajcie jakas fote

Opublikowano

038105266K ma numer, wyglada jak ogolony frezarka jednomas jaki ma tomek :P

---------- Post dopisany at 23:31 ---------- Poprzedni post napisany at 23:30 ----------

536787230.jpg

536787285.jpg

---------- Post dopisany at 23:34 ---------- Poprzedni post napisany at 23:31 ----------

chyba duzo sie nie rozni, ponizej zwykly dwumas 1.8T/1.9TDI

17,.JPG

---------- Post dopisany at 23:53 ---------- Poprzedni post napisany at 23:34 ----------

zastanawia mnie tylko jedno, czy da sie moze rozszerzyc zwykly dwumas 228 w taki sam sposob jak jednomas z ABK 228 pod tarcze 240mm

Opublikowano

Qrde, ostatnio wymieniłem u siebie komplet sprzęgła i dwumase. Chciałem założyć mocniejsze i jedyne co mi przyszło do głowy do komplet od BRD. Nie wiem czemu ale mój stary dwumas i nowy od BRD są identyczne i po numerze wychodzi ma to że dla AVF BRD i bliźniaczych silników dwumas był ten sam, docisk również się niczym nie różnił jedynie tarcza - ta od AVF ma 6 sprezyn, a ta od BRD 4 większe i w środku tych większych 4 mniejsze, czyli jakby 8... Także autorze jakbyś chciał mocniejsza tarczę bierz l od BRD. Może pokusisz się również o skrzynie 6 HCK. Tylko nie wiem skąd w B5 idzie sygnał na predkosciomierz, ze skrzyni czy czujnika ABS.

Opublikowano

aha, ciekawostką jest też to że dwumasy od wzdłużnych 2.0tfsi też są mocowane na 6 śrub ale nie mam pojęcia czy pasują pod nasze zwykle 5 biegowe skrzynie i rozruszniki

Opublikowano
Qrde, ostatnio wymieniłem u siebie komplet sprzęgła i dwumase. Chciałem założyć mocniejsze i jedyne co mi przyszło do głowy do komplet od BRD. Nie wiem czemu ale mój stary dwumas i nowy od BRD są identyczne i po numerze wychodzi ma to że dla AVF BRD i bliźniaczych silników dwumas był ten sam, docisk również się niczym nie różnił jedynie tarcza - ta od AVF ma 6 sprezyn, a ta od BRD 4 większe i w środku tych większych 4 mniejsze, czyli jakby 8... Także autorze jakbyś chciał mocniejsza tarczę bierz l od BRD. Może pokusisz się również o skrzynie 6 HCK. Tylko nie wiem skąd w B5 idzie sygnał na predkosciomierz, ze skrzyni czy czujnika ABS.

AVF i BRD to skrzynie 6biegowe gdzie masz 240mm, tak wiec nie pomogłes:wink:

Opublikowano

srednica tarczy nie ma az takiego znaczenia, wazniejsze sa otwory na sruby wału i wieniec na rozrusznik, reszte da sie spasowac

Opublikowano

tak czy tak nie pasuje do AJMa:wink:

Opublikowano
  • Autor

spokojnie Panowie.dzisiaj sie to okaze czy pasuje ten dwumas 240 mm co kolega zaproponowal.

Opublikowano

o ile to ten z pierwszych lat produkcji :)

Opublikowano
  • Autor
o ile to ten z pierwszych lat produkcji :)

dokladnie ten ktorego nr. podales z koncowka 266k

Opublikowano

no to montuj i rób zdjęcia:naughty:

Opublikowano
  • Autor

no i wynik jest nastepujacy. ... racje ma kolega Kowi. inny jest wieniec kola dwumasowego (inne odsadzenie pierscienia i rozstawienie zebow). dwumasa nie pasuje do rozrusznika,dalej juz nie sprawdzalem. wchodzi zatem znowu standard czyli 228 mm.

Opublikowano

dzieki, mit rozwiany:decayed:

tak wiec kupuj sprzęgło do AWXa to najrozsądniejsze rozwiązane, dwumas moze być seryjny, sprzęgło mozesz zawsze obic kevlarem gdybys naprawde chciał grubo ponad 200km wyskoczyc:wink: