Quatro7 Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 Moje A4 jest z roku 97 (modelowo 98) Lampy przednie h7 + h7 + h1, czyli z halogenami. Jednak w środku nie mam przełącznika od nich, jest jedna zaślepka za którą niestety nie ma żadnej kostki. Czemu tak? Wychodziły takie wersję czy ktoś wcześniej coś majstrował? Z lampy jednak wychodzą kable od halogenów i wchodzą w wiązkę. Gdzie w środku szukać wyjścia tych halogenów żeby wszystko dobrze podłączyć? Który przekaźnik za nie odpowiada?
MATIUS Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 Duze prawdopodobuenstwo ze wczesnirj miales valeo h4
Quatro7 Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Opublikowano 3 Marca 2014 A dawali je w ogóle do rocznika 98? Bo czytam że w pół lifcie to szły już tylko h7+h7+h1
pioteros Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 byly i takie i takie, widocznie ktos wsadzil te bosche zrob test na poczatek, wlacz po prostu dlugie swiatla, jesli mijania zgasnal a zostana tylko dlugie to sie potwierdzi to co napisalem ale tylko w 50%, bo da sie zrobic tak zeby nie gasly - ae jest to czesty problem po takiej zamianie, a dzieje ie tak dlatego ze jak masz dwowloknowa zarowke w H4, to w momencie wlaczenia dlugich swiatel wlokna mijania gasna i zostaja tylko dlugie, inaczej zarowka by zaraz sie ugotowala, nie ma chyba takiej opcji zeby na raz dwa wlokna sie palily
damian12759 Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 możesz także zobaczyć czy we wtyczce od lampy są wszystkie piny (5) w środku czy brakuje jednego, jeśli nie ma to trzeba dokupić konektorki, parę matrów kabla, włącznik i wszystko bedzie działało
rafal9119 Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 panowie a tak wogóle to w jakich latach montowali seryjnie h7+h7+h1? bo u mnie w 95 akurat takie siedza
damian12759 Opublikowano 5 Marca 2014 Opublikowano 5 Marca 2014 A jakiś przekaźnik? w ori instalacji nie było przekaźnika ponieważ włącznik ma mocne styki które spokojnie wytrzymują. Dodam że lampy boscha świecą o wiele lepiej od valeo h4
pioteros Opublikowano 5 Marca 2014 Opublikowano 5 Marca 2014 a halogeny w nich ladnie doswietlają boki
rafal9119 Opublikowano 5 Marca 2014 Opublikowano 5 Marca 2014 miałem okazje prezjechacsie audi z lampami H4 i H7 z halogenami i owiele lepiej swieca moje h7 a na dodatek w nocy ładnie wszystko widac.
damian12759 Opublikowano 6 Marca 2014 Opublikowano 6 Marca 2014 ja dodatkowo halogeny mam podłączone tak że działają bez konieczności włączania pozycji i używam ich do jazdy w dzień (nie świeci się tył i podświetlenie deski rozdzielczej)
fragless1 Opublikowano 6 Marca 2014 Opublikowano 6 Marca 2014 A jakiś przekaźnik? w ori instalacji nie było przekaźnika ponieważ włącznik ma mocne styki które spokojnie wytrzymują. Dodam że lampy boscha świecą o wiele lepiej od valeo h4 W przedlifcie lampy boscha mają przekaźnik na halo. U mnie jest to przekaźnik nr 216.
pioteros Opublikowano 6 Marca 2014 Opublikowano 6 Marca 2014 muszą mieć przekaźnik bo halo gasną automatycznie po włączeniu długich
damian12759 Opublikowano 7 Marca 2014 Opublikowano 7 Marca 2014 tak, ze schematu wynika że jest przekaźnik ale tylko od wyłączenia halo podczas gdy są włączone długie View image: inst1 View image: inst2
fragless1 Opublikowano 7 Marca 2014 Opublikowano 7 Marca 2014 A wie ktoś może, pod który pin przekaźnika 397 (poliftowego) od halo podpięta jest informacja o długich, żeby halo gasły, jak są długie włączone?
Rekomendowane odpowiedzi