CzarecK Opublikowano 10 Marca 2014 Opublikowano 10 Marca 2014 O ile dobrze rozumiem to w zaznaczonych punktach znajdują się świece. Moje Pytanie dotyczy tego, że gdy wyciągam tą gume to pod nią jest olej, pod drugą tak samo, czy to jest normalne ? silnik benzynowy 1.8 125 KM
MATIUS Opublikowano 10 Marca 2014 Opublikowano 10 Marca 2014 Uszczelka wew pokrywy zaworow ta co otacza swiece do wymiany
ja74687 Opublikowano 10 Marca 2014 Opublikowano 10 Marca 2014 Jak wyżej tylko wymieniaj od razu komplet czyli wew i zew.
Labiel Opublikowano 12 Marca 2014 Opublikowano 12 Marca 2014 Albo nie wymieniaj, kup masę uszczelniającą reinz. Jak dobrze zrobisz to będziesz miał święty spokój. Koszt około 30 zł. Uszczelka znacznie droższa.
artas154 Opublikowano 12 Marca 2014 Opublikowano 12 Marca 2014 Droższa ale efekt masz gwarantowany a tam masa to zależy od twojego talentu
CzarecK Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Opublikowano 12 Marca 2014 Dzięki Wam wielkie za pomoc! to samo mechanik powiedział mówie mu, słuchaj silnik audi 1.8 20v , wyciągam kaptur od swiecy a tam... a on - a tam olej, zgadłem? za 2 tyg autko stawiam do wymiany tej uszczelki i ogólnie do uszczelnienia silnika bo jeszcze w jednym miejscu sie poci.
Labiel Opublikowano 12 Marca 2014 Opublikowano 12 Marca 2014 Niestety taka przypadłość Audi/VW. Uszczelnienie silnika moim zdaniem jest kiepskie. Z moich obserwacji wynika że u Japońców lepiej to wygląda. Ojciec ma Toyotę, przebieg koło 200 tyś i calutki silnik suchy. Kumpel ma Hondę i przebieg też w tych granicach i też sucho. A4 przy kupnie miała 128tyś i niestety już się pociła i na górze i na dole. Lekko bo lekko ale jednak.
NiuniaA3 Opublikowano 12 Marca 2014 Opublikowano 12 Marca 2014 Ten sam problem, zdecydowanie uszczelka pod pokrywą, dokładnie wyczyść pozostałości starej uszczelki założ nową i smigaj
nashkarol Opublikowano 15 Marca 2014 Opublikowano 15 Marca 2014 Identyczne zadanie przede mną poza olejem na świecach puściła jeszcze uszczelka zewnętrzna i cieknie gdzieś od tyłu, bo czasami jak ostrzej ruszę to olej kapnie na kolektor wydechowy i śmierdzi w całej kabinie z tego co słyszałem najważniejsze aby kupić oryginalne uszczelki.
wujo12312 Opublikowano 19 Marca 2014 Opublikowano 19 Marca 2014 A ktoś z was zmieniał sam te uszczelki i ma jakieś ciekawe porady ewentualnie fotostory ? Bo też muszę to wymienić i pytanko czy jest to bardzo czasochłonne ?
Labiel Opublikowano 19 Marca 2014 Opublikowano 19 Marca 2014 Nic trudnego. Wykręcasz cewkę, ściągasz pokrywę, czyścisz, zakładasz, składasz itp. Żadna filozofia. http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-b5-walka-drobnymi-wyciekami-miski-klawiatury-142002/
chudy30 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 tylko jak będziesz składał te uszczelki to trochę silikona daj pod te uszczelki bo problem może wrócić i daj mu trochę przyschnąć
Labiel Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Jak dasz zwykły silikon to powrót problemu gwarantowany. Jak dla mnie żadnego silikonu. Czyścić wszystko do sucha i zakładać nową uszczelką. jak już można dać masę uszczelniającą, ale nie tak zwany "silikon silnikowy". Te zwykłe, tanie to jedno wielkie badziewie. Zaraz puszczają i nic to nie trzyma.
Rekomendowane odpowiedzi