Opublikowano 27 Czerwca 201412 l Przygód z hamulcami, sezon drugi Więc tak mieliście rację zaciski były od 314 jednak tarcze były 320 (wersja grubości jak 314) lekko stoczone przez co ocierały się właśnie o zaciski (nie mylić z klockami), po wymianie na 314 wszystko chodzi pięknie (no po za tym, że prawie nie hamuje ale to się musi dotrzeć) - ciekawe to jest, że 2mm różnicy a już te tarcze trą, jaka tam jest niesamowita dokładność!
Opublikowano 1 Lipca 201412 l Hejka, po tym jak OZ mi sie skrzywil po pol roku, jestem obrazony i chcialbym zakupic do mojego potworka zestaw Ferodo tarcze+klocki - 1LA - 320. Jakie polecacie coby ich nie pokrecilo znow za 6 miechow ?
Opublikowano 4 Sierpnia 201411 l reklamowałeś te OZ? Doszedłeś do tego dlaczego je pokrzywiło ? Tarcza OZ jest zdecydowanie lepsza od tarczy ferodo.
Opublikowano 4 Sierpnia 201411 l Z ostatniego roku handlu ferodo i oz mialem po 1 przypadku skrzywien tarcz obydwu firm. Jedne od Ciebie Dev a drugi z bmw 530i ferodo. Z tym ze tam było raczej coś nie tak po za hamulcami bo gość pogial kilka kompletów różnych producentów. A pagid przez 2 miechy 3 reklamacje:kwasny:Nie polece tych tarcz nikomu Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2
Opublikowano 27 Sierpnia 201411 l Witam. Za kilka dni kupuję od kolegi A4 B8 1.8 TFSI 2008 rok FWD. Chciałbym zmienic firmowe hamulce na coś lepszego. Zwracam się tu do osób znajacych sie na częściach, cenach i dostępnosci tych części. Jakie zestawy zaproponowalibyscie mi do jazdy - nie torowej, ale dynamicznej, głównie trasy. Jest to ponoć ważne przy wyborze materiału klocka. Czy lepsze tarcze, ale w firmowym rozmiarze (jeszcze nie wiem, jaki to jest), czy wieksze tarcze, a wtedy pewnie i zaciski. Klocki na pewno do zmiany. Z góry dziękuję za pomoc.
Opublikowano 27 Sierpnia 201411 l http://a4-klub.pl/index.php?/topic/286559-hamulce-przod-320mm-nowe-tarcze-klocki-plyn-itd-itp/
Opublikowano 27 Sierpnia 201411 l http://a4-klub.pl/index.php?/topic/286559-hamulce-przod-320mm-nowe-tarcze-klocki-plyn-itd-itp/Wielkie dzięki. Tyłu nie zmieniać?Te Ferodo to jaki typ? Czy potrzebne jakieś przeróbki, czy montować jak leci?
Opublikowano 29 Sierpnia 201411 l ferodo premier tyłu nie trzeba zmieniac to nie B6/7 montaz P&P Dzięki Kolego. Odezwę się do Ciebie w sprawie tych kompletówMoglbys mi przesłać na priv zdjęcia tych zacisków, tarcz i klocków? Będę chciał czerwone zaciski jak coś Pozdr Edytowane 29 Sierpnia 201411 l przez polowoj
Opublikowano 29 Sierpnia 201411 l klocki Ferodo, tarcze Otto Zimmermann, płyn Ate typ200 http://allegro.pl/show_item.php?item=4559641381 Edytowane 29 Sierpnia 201411 l przez Dev
Opublikowano 8 Września 201411 l Witam, Zbliża się wymiana tarcze/klocki przód oraz tył audi a4 b8 2008. Co byście polecili dobrego? Aktualnie mam chyba standard czyli ate, nie chcę super klocków i tarcz ale w miarę dobre i nie za drogie Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam, Adam
Opublikowano 8 Września 201411 l Wałkowałem to ostatnio. Jest tu na forum spec od hebli zwany DEV. Jeśli chcesz coś pewnego i wydajnego pakuj tarcze otto zimmermann + klocki ferodo ds. Klocki są drogie ale urywają głowę przy hamowaniu. Jeśli klocki za drogie to niech ktoś inny się wypowie. Nie wiem czy tania seria ferodo premier jest dobra i sprawdzi się z tymi tarczami.
Opublikowano 8 Września 201411 l A masz jakiś namiar do dev? Kurde nie można wysyłać do niego wiadomości... pewnie za dużo osób do niego pisze Byłbym wdzięczny za maila. Pozdrawiam, Adam
Opublikowano 8 Września 201411 l Ma w podpisie nr telefonu. Koleś ogarnięty jak mało kto. +48 693 45 66 99 Co do priv pisał , że nie ma do tego nerwów i raczej mu się nie dziwie.
Opublikowano 8 Września 201411 l Wiesz że masz atE? Jaki rozmiar? Ostatnio dobierałem po vin tarcze i wyszło że były inne Masz albo 314mm albo 320mm. Tak jak Mesiah pisze wrzuć tarcze OZ lub Ferodo i klocki ds. Tylko że te klocki kosztują około 550zł
Opublikowano 8 Września 201411 l Nie pisałem , że będzie tanio Ale jak ktoś wozi rodzinę autem i chce mieć kotwice a nie hamulce to warto. Zresztą Wandej już Ci doradzi co trzeba ale lepszego zestawu niż zaproponowałem nie kupisz w tej cenie. Edytowane 8 Września 201411 l przez Mesiah
Opublikowano 9 Września 201411 l Witam, Zbliża się wymiana tarcze/klocki przód oraz tył audi a4 b8 2008. Co byście polecili dobrego? Aktualnie mam chyba standard czyli ate, nie chcę super klocków i tarcz ale w miarę dobre i nie za drogie Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam, Adam Kolego na początek uzupełnij swoj profil bo nie wiadomo co pisac. Jak to zrobisz to Ci napisze co i jak.
Opublikowano 9 Września 201411 l Dev, od S4 B8 też byś coś znalazł dobrego ? potrzebuję na przód, ori zaczęły mi piszczeć przy delikatnym hamowaniu a poza tym powoli się kończą